Bütçe
35.000 TL

sabuncuk35

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Ben genelde hikayeli oyunlar oynuyorum; arada da film ve dizi izliyorum. Sizce hangi OLED paneli almalıyım? Renklerin de canlı olmasını istiyorum.

Hangisini alırsan al renkler canlı olacak. Parlaklık seviyesi biraz nesle bağlı. Yeni nesiller daha parlak. Ben şu anda WOLED kullanıyorum ve memnunum. Metinlere alışması biraz zaman alabiliyor WOLED'de, Windows kullanırken. Eğer metinler senin için çok önemliyse QD-OLED alabilirsin. Değilse WOLED de alınabilir.

QD-OLED paneller, WOLED'e kıyasla daha üstün renk hacmi ve doygunluğu üreterek renklerin daha çarpıcı ve canlı görünmesini sağlıyor; bu da sürükleyici, hikaye odaklı oyunlar ve filmler/diziler için ideal. QD-OLED yaklaşık %110 DCI-P3 kapsamına ulaşabiliyor ki bu da parlak ve doygun tonlara sahip HDR içerikler için çok daha iyi.

WOLED, mükemmel kontrast ve mürekkep siyahı renkler sunuyor, ancak beyaz alt pikseli ve filtreleri nedeniyle renk canlılığı konusunda QD OLED kadar canlı olmayabilir. Siyah seviyesini koruması nedeniyle aydınlık odalarda daha çok tercih edilmeli, ancak medya için canlı renklere öncelik verdiğinizden dolayı QD-OLED size daha uygun.

Özellikle bir model önerisi istersen ASUS ROG Swift PG27UCDM diyebilirim.

Son düzenleme:
Renk canlılığından daha çok kullandığın yere ışık vuruyor mu? O önemli.
Çünkü QD-OLED ekranlar ışık vurunca renk doğruluğunda biraz sapmalar meydana geliyoe ama WOLED de böyle bir durum yok.

Kısaca ekran pencere önünde veya ışık altında kullanılacaksa WOLED.
Gece vakitlerinde veya ekrana ışık vurmayacak konumda kullanılacaksa QD-OLED tercih edilebilir.

Renk canlılığından daha çok kullandığın yere ışık vuruyor mu? O önemli.
Çünkü QD-OLED ekranlar ışık vurunca renk doğruluğunda biraz sapmalar meydana geliyoe ama WOLED de böyle bir durum yok.

Kısaca ekran pencere önünde veya ışık altında kullanılacaksa WOLED.
Gece vakitlerinde veya ekrana ışık vurmayacak konumda kullanılacaksa QD-OLED tercih edilebilir.
Genelde karanlıkta kullanıyorum, Philips Hue Play’lerle birlikte.