35.000 TL laptop önerisi

Bütçe
35.000 TL
Peki sizin bu bütçeyi arttırmaya değecek laptop var dediğiniz bir laptop var mı?

Nitro 5 olabilir işte onunda fiyatı artmış. Panel olarak daha zayıf modeller var atmak istemiyorum iyi panelli bir şey kullanın. LOQ cihazı üzmez. İsterseniz kötü panelli MSI adı altında Katana'da alabilirsiniz. İyi modelleri zaten halihazırda attık başka model seçeneği yok maalesef stokları bitti çoğu modellerin.
32 GB ve 1TB ile daha iyi işlemcili bu model olabilir ama Katanalar ile aynı panele sahip. Lakin işlemci olarak daha güçlü.

İfadeler: ADT
Bu gerçekten güzelmiş. Ekran olarak çok sıkıntım yok hocam zaten ileride monitör bağlayacağım. Ayrıca Lenovo'nun mu Control Center'i iyi HP'nin mi? Lenovoyu çok sevemedim bilmiyorum ama gerçekten öneriyorsanız alabilirim.

LOQ dediğim gibi daha çok kullanıma sadece laptop olarak daha uygun. Yük altında sessiz çalışır ve paneli iyidir. İşlemci açısından HP daha kuvvetli. İleride monitör bağlanacaksa HP tercih edebilirsiniz. Control Center hakkında ikisinin de kötü değil iyi ikisi de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim arkadaşımda Excalibur vardı anlık 100 dereceyi görüyordu. Lenovo ve HP'nin soğutması nasıl?

Benim arkadaşımda Excalibur vardı anlık 100 dereceyi görüyordu. Lenovo ve HP'nin soğutması nasıl?
Hocam önerdiğim modeller olabilicek en iyileri zaten soğutma olarak kötü olsalar niye atayım. HP ortalamanın üstünde ama o işlemci için gayet iyi değerler veriyor. Lenovo içinde durum aynı. Nitro 5 ısınan bir model. Excalibur gibi anlık 100 görmezler. G770 örnek verirsem 90 derece laptoplar için normal bir derece olsa bile G770 90 derecede throttle'a giriyor yani bilgisayar anlık olarak takılıp GHz düşürüyor. Bu laptoplarda bunu yaşamazsınız. Bütün sorularınızı tek seferde yazarsanız daha iyi yardımcı olurum konu dallanıp budaklandı iyice.

İfadeler: ADT
Laptop alıyorsan bu sıcaklıklara hazır ol, söylediğin laptopların soğutmaları iyi ama bakım yapmazsan onlarda görür AMD değilse işlemci.

Bakım yapmazsa çok rahat yaşar throttle ki throttlenin laptoplarda olmasını en büyük sebebi ortak soğutma bloğu. İşlemci ile ekran kartı aynanda yüksek w çektiğinde yani iki bileşeni de aynı anda çok fazla kullanan oyunlarda normalden fazla ısınıyor bu bileşenler. Sadece 1 bileşeni yoran oyunlarda çoğu laptop throttle yemez Casper ve Monster'da dahil.

Nitro 5'te yüksek ihtimalle yaşar zaten. Ama bunu 90 derecede yaşamaz. LOQ'ların genel olarak %1 değerleri iyi. Victusların bu modeli %1 olarak başarılı bence. Tabii sıcaklıktan ve bakımsızlıktan çoğu cihaz throttle'a mahkum denilebilir. Ama genel kullanımda çok sorun yaşatmıyor bu modeller.

Evet yani bu cihazlar bir de innovative cihazlar, taşıma ön planda. Bende bunu çok seven biriyim. RTX 4060 Mobile'nin masaüstü gibi performans vermesi ekstra oldu sadece yoksa bana kalsa o kadar performans vermese bile benim laptop aşkım sönmez. En iyi laptop işinizi gören ve sizi üzmeyen sık sık bir yerleri dökülmeyen laptoptur bir yerden sonra.

Aynen bence de aklıma geldikçe soruyorum.

Lenovo ve HP için:

- Control Centerları nasıldır?

- Bakımlarını nasıl yaptırabilirim? Kendim mi yapayım servise mi vereyim? Ücretli mi?

- Laptoplarda sanırım parça değişimi yapılmıyor fakat işlemciyi veya ekran kartını sonradan değiştirme gibi bir şansım var mı?

@Ruindry hocam demiş zaten Lenovo'nun paneli daha iyi diye, laptop alıyorsanız ilk önceliğiniz bana sorarsanız ekran olmalı, masa üstünde bin tane monitör alma şansınız var ancak laptopta panel değiştiremezsiniz, monitör bağlasanız bile laptopu laptop olarak kullandığınız zaman yine eksi tarafı size yansır, karar sizin ancak bu bütçelerde aşırı seçicilik mantıklı değil diyorum, FP oranı iyi ürünü almanız daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…