35.000 TL'ye Android telefon önerisi

Bütçe
35.000 TL
Genel olarak bir işi yok. 16e kötü bir cihaz değil elbette ama ilk tercihimiz değil. Listemizde var elbette.

Duz modeli chipset olarak S25 FE'nin gerisinde. Eger 15T Pro'ya cikabilirseniz onu oneririm. Obur turlu S25 FE.
İthalatçı garanili olarak var hocam. Onu de pek düşünmüyoruz. Aradaki fiyat farkı baya yüksek oluyor.

Genel olarak bir işi yok. 16e kötü bir cihaz değil elbette ama ilk tercihimiz değil. Listemizde var elbette.
Siz bilirsiniz hocam iki haftadır iPhone 16e kullanıyorum. S25 FE ile arasında çok gidip geldim ama bunda karar kıldım. Pişman olmadım, beni aşırı memnun etti.

Ya tamam da 4 tane ultra-wide angle lense sahip kamerali telefon burada siralanmisken ve hepsi mukemmel 120Hz paneller kullaniyorken neden iPhone alsin?

Benim onerim de S25 FE olacaktir, listedeki diger cihazlardan daha uzun omurlu ve stabil olacak bir cihaz. Honor'un dediginiz gibi OS support'u limitli, Xiaomi ise bana gore yazilimi gerekcesiyle alinmaz.

Ya tamam da 4 tane ultra-wide angle lense sahip kamerali telefon burada siralanmisken ve hepsi mukemmel 120Hz paneller kullaniyorken neden iPhone alsin?
Takmışsınız bir 120Hz konusuna; günlük kullanım için 60Hz gayet yetiyor, sanki oyun mu oynanacak? Kamera olarak ikisini yan yana tutsan farkı anlamazsın bile. İçindeki işlemci Exynos 2400'ü geride bırakıyor, ana kamerası ise iPhone 16 ile neredeyse aynı. Beş tane kamera olsa ne olacak, sürekli zoom mu yapacaksın?

Şu an bende Xiaomi Redmi Note 12 4G cihazı var içinde HyperOS 2.0 yüklü ve cihazdan neler neler çektim anlatamam. Xiaomi donanımı yapıyor ancak bir türlü yazılım işini beceremiyor. HyperOS ile Bootloader kilidini açmayı da devre dışı bıraktılar cihaza Custom ROM bile kuramıyorum. S25 FE bence de mantıklı bir seçenek olacak.

Bütçeyi yükseltebiliyorsanız ve kameraya önem vermiyorsanız POCO F8 Pro kesinlikle.

Bunun dışında Honor 400 Pro (güncelleme desteğine bu kadar önem vermenize gerek yok, 4-5 yıl işinizi görecek bir cihaz), Nothing Phone 3, S25 FE ile S24'e bakabilirsiniz.

Hiçbirinin pişman edeceğini sanmam. Ama ben olsam POCO F8 Pro alırım.

Sen bu musun?

Tamam almissin iste, bir sey demiyoruz. Konu sahibine lutfen celdirici konusma.
Gunluk kullanim icin 60Hz yetiyor diye bir muhabbet yok, dunyanin en dandik firmasi 10 bine OLED 120Hz panel koyuyorsa Apple da sizi keriz yerine koymayip 40 bine sattigi telefona koyacak. Kimsenin akrabasi degil Apple eninde sonunda para kazanmak icin her seyi yapan bir firma.

İcindeki islemci Exynos 2400'u geride birakiyorsa napalim? Sanki bir de hayvani bir fark atmis gibi anlatiyorsun ya. Ne yaptin islemciyle S25 FE'den farkli yapilabilecek olarak? Render mi aldin, sentetik testlere bakip icecegini mi yudumladin? Sen o 60Hz panelle hicbir oyunu daha 120fps oynayamaz goremezsin bile. Tablette video izlemek icin IPS 60Hz iPad Air'e 30 bin bayildiktan sonra ama M2-M3 kanka diyen adamlar gibi bir arguman bu.

Ultra-wide angle lens ise her yerde kullanilan gayet islevsel bir lens. Sirf iPhone alacaksin ama paran yok diye en dandigini almak zorunda kalmissin hala burada zoom mu yapacaksin falan diyorsun.

Ayni paraya yapilabiliyorsa evet yapacagim.

Ağzınıza sağlık hocam. Bence de iPhone konusunda Pro veya Pro Max olmadığı sürece tercih etmeyi pek mantıklı bulmuyorum. Sonuçta biz donanıma para ödüyoruz ve her sene telefon değiştiren insanlar değiliz. En iyisini alıp 4-5 yıl kullanıp yeni bir cihaza geçiyoruz. Masanın üstünde elma logosu duracak diye kısılmış bir cihaza para vermek mantıklı değil. Bence şu an Android iPhone'lardan daha iyi bir deneyim sunuyor.

Evet maalesef cinlilerin cogunun iyi yazilim yapamamasi sorunu. Arkadasimda 11t Pro var 888'li, ayni cipe sahip OnePlus 9'umda telefon yag gibi akarken onun arayuzu kasiyor ilginc sekilde.

Samsung bazinda galiba 7 yil guncelleme sozu de vardi, uzun omurlu olacaktir. Su an aktif kullandigim A36'da bile Samsung'un arayuzu oldukca akici.

F8 Pro bizim de hoşumuza çok gitti ancak kamerası bizi üzer mi diye düşünüyoruz. Yarın mağazasında gidip cihazlara tek tek bakacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…