35.000 TL'ye Android telefon önerisi

Bütçe
35.000 TL
Bir iftira daha; hayır, o kişiyi tanımıyorum ve ben fanboy değilim, sadece ürüne bakarım. S25 FE'ye bir lafım yok, gayet iyi bir telefon; fakat aynı fiyat aralığında daha iyisi varsa neden olmasın? Ben burada arkadaşlara fikir sunuyorum. 'Tamam, almışsın işte' ne demek? 16e modeline 'dandik' diyenle tartışmaya dahi giremem.

En azından bootloader kilidini açsa gene rahatlayacağız. Ancak son güncelle ile onu da kapattılar.

Hocam evet ben de sadece bunu savunuyorum. Zaten parasi olan adam gidip Apple alsin, Samsung'un ultrasinin alinabilecegi para elindeyse iPhone alan adama da bir şey demem ben.
Bizim ulkede A101 kasiyeri insanlar iPhone almak icin kredi cekiyor borca giriyor inanilmaz ya. Eninde sonunda telefon yani. En fazla ne yapiyor olabilirsin, su an OS Support alsa iPhone 11'in cipi bile gunluk islerin hepsini yag gibi yapabilecek seviyede. Ama biz en yenisi olsun diye her seyi feda edip aynadan cektigimiz fotografta elma logosu olsun diye kafayi yemisiz.
Yurt disinda bile millet 60Hz'e laf ede ede sonunda 120'ye gecirdi Apple'i, onlar 1 asgari ucrete 4 tane aliyorken bizim millet kredi cekerek aldigi telefona babasinin maliymis muamelesi yapiyor.

En azından Bootloader kilidini açsa gene rahatlayacağız. Ancak son güncelle ile onu da kapattılar.

Onlar da kapali kutu yapmaya dogru ilerliyor, donanima para veriyorsam istedigimi yapabilmeliyim. Yesil cizgi sorunu olmasaydi OnePlus 9'u 20 yil kullanirdim, su an bile icinde LineageOS Android 16 yuklu ve yag gibi akiyor.

Custom ROM'la donanim limitlerini asabildigim icin muzik calar olarak kullanıyorum.

Sonuna kadar katılıyorum hocam bir de günün sonunda şöyle bir kanıya varıyoruz; en iyi telefonu da kullansak en kötü telefonu da kullansak yapacağımız işler aynı. O yüzden bir telefona binlerce lira dökmek bana aşırı saçma geliyor. Bizim ülkemizdeki insanların popüler kültür köleliğinden çıkıp teknoloji araştırması gerektiğini düşünüyorum. Logoya değil donanıma ve yazılıma para harcarsak günün sonunda güzel cihazlar kullanırız.

En azından bootloader kilidini açsa gene rahatlayacağız. Ancak son güncelleme ile onu da kapattılar.
Basit bir yazılım ve bootloader kilidi açılabilen bir cihaz istiyorsanız Nothing Phone 3'e de bakabilirsiniz hocam. Rakiplerine kıyasla kötü sayılmaz. Tasarımını beğenmezseniz bir kılıfla halledersiniz diye düşünüyorum.

Yukarıda önermiştim zaten. Yine söyleyeyim dedim.

Güzel bir tasarımı mevcut hocam. Bende kendim önümüzdeki ay veya bir sonraki ay telefon değiştirmeyi düşünüyorum. Listeme ekleyeceğim, teşekkür ederim. Arkadaşımın custom rom ile uğraşacağını düşünmüyorum ama genede aklımızın köşesinde dursun.

16e modeli diger Apple modelleri arasinda dandik cunku, o butcede alinmasi gereken bir cihaz degil. Daha ironiyi bile anlamamis iftira falan diyorsunuz.

MagSafe yok, CPU'su kisilmis, 13'ten devsirme eski centik, ekrani 60Hz, kameralari eksik, yeni gelen Center Stage on kamera yok, sensor-shift denilen gelismis OIS yok, sinematik mod yok, ekrani eski nesil Ceramic Shield, Wi-Fi 6E bile yok.

Tabii bunlar eksiklik degildir.

Bu söylediklerinle kapı 16e ye çıkıyor galiba? İyi bir işlemci, 8 GB RAM, Apple yazılımı, iyi bir kamera, iyi bir batarya. Sırf 60 Hz diye burun kıvırmak bana fazla zorlama geliyor.

Evet, bugune kadar S23 FE, OnePlus 9, iPhone 11-13, Huawei P40 Pro gibi zamaninin amiral gemisi diyebilecegim bir suru cihazi bir donem kullandim ve su an elimdeki cihaz A36.

Cunku kamerayla hicbir isim yok, tek yaptigim sey WhatsApp'a girmek ve muzik dinlemek. Instagram bile yok. Herkes zaten bir seyleri ihtiyacina gore tercih etse dunya bir kere teklonojik atik muhabbetinden kurtulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…