Zaten 3 yıl yanma garantisi sunuyorlar, ki 3 yıl bence gayet yeterli bir süre. Kullanıcı yorumlarına göre parlaklığı %50'ye getirmek bile yetiyormuş, renk kalitesi de zaten ortada. Türkiye şartlarında ilk çıktığı fiyatın ne kadar uçuk olacağını düşünmek bile istemiyorumDaha yüksek parlaklık veriyor, daha verimli, ve OLED yanmalarına karşı iki kat daha dayanıklı olduğu söyleniyor. Aynı zamanda farklı bir kaplama ile birlikte çizilmelere karşı daha korunaklı olacağı söyleniyor. 35 bin bandını fazla geçmez ise aslında baktığınızda bu özellikler için değer. OLED yanmalarına karşı iki kat uzun ömürlü olması bile yeterli bir sebep bence. Seçim yine sizin tabi ki. Eğer şimdi alacak iseniz son nesil QD-OLED daha mantıklı olacaktır. ASUS'ta son nesil 3. nesil diye biliyorum. MSI'da ise 4. nesil var yanlış bilmiyorsam.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35.000 TL
Arantheim 82
Başarılı
Zaten 3 yıl yanma garantisi sunuyorlar, ki 3 yıl bence gayet yeterli bir süre. Kullanıcı yorumlarına göre parlaklığı %50'ye getirmek bile yetiyormuş, renk kalitesi de zaten ortada. Türkiye şartlarında ilk çıktığı fiyatın ne kadar uçuk olacağını düşünmek bile istemiyorum![]()
Alacaksan, sana 1-2 tavsiye vereyim.
Monitörün koruma özelliklerinin hepsini aç, Windows ayarlarından ekran hareketsiz iken monitörü kapat ayarını aç. Başka bir şey yapmana gerek yok.
Temizlik için ise, sakın ama sakın LCD ekran temizleme spreylerinden kullanma, eczaneye gidip "DİSTİLE SU" yani saf su al 1 litre. Boş bir sprey kutusuna doldur, temizleyip. 2 tanede microfiber bez ya da gözlük bezi al. Monitörü 15 dk soğut, ondan sonra tozunu al, saf suyu beze püskürtüp dikey ve yatay olarak sil, başka da bir şey yapmana gerek yok.
Sağolasın.Alacaksan, sana 1-2 tavsiye vereyim.
Monitörün koruma özelliklerinin hepsini aç, Windows ayarlarından ekran hareketsiz iken monitörü kapat ayarını aç. Başka bir şey yapmana gerek yok.
Temizlik için ise, sakın ama sakın LCD ekran temizleme spreylerinden kullanma, eczaneye gidip "DİSTİLE SU" yani saf su al 1 litre. Boş bir sprey kutusuna doldur, temizleyip. 2 tanede microfiber bez ya da gözlük bezi al. Monitörü 15 dk soğut, ondan sonra tozunu al, saf suyu beze püskürtüp dikey ve yatay olarak sil, başka da bir şey yapmana gerek yok.
Hocam bu monitörlerde 3. nesil ve sonrasında masadan kalkınca otomatik kapanmaya yarayan sensör vardı değil mi ? Bir de temizlik için silmeden önce tozunu nasıl alacağız. Mantıken yüzey tozlu iken bezle silmek çizmez mi ? başka bir yolu mu var ?Alacaksan, sana 1-2 tavsiye vereyim.
İlk çıktığında daha uygun olur bence. Genelde sonradan zamlanıyor. ASUS'un 3. nesil QD-OLED 240Hz modeli iki gün önce 27-28 bin civarıydı hem Amazon hem MediaMarkt'ta. Şu an 32 civarı yazılmış Amazon'da, MediaMarkt'ta yükseltir tahminimce. Sıfırdan bütçe ayarlıyor olsam QD-OLED alıp geçerdim her ihtimale karşı fakat ben kullanmadığım için PS5'i satacağım. Üstüne az bir miktar eklemem gerekecek elimdeki monitörü de sattıktan sonra. O yüzden bekliyorum ben Penta Tandem'i. Alırken aldığınız monitörün QD-OLED ve son nesil olduğuna dikkat edin. Bazı sayfalarda başlıkta belirtilmiyor, açıklamada gözden kaçabiliyor.Zaten 3 yıl yanma garantisi sunuyorlar, ki 3 yıl bence gayet yeterli bir süre. Kullanıcı yorumlarına göre parlaklığı %50'ye getirmek bile yetiyormuş, renk kalitesi de zaten ortada. Türkiye şartlarında ilk çıktığı fiyatın ne kadar uçuk olacağını düşünmek bile istemiyorum![]()
Son düzenleme:
Sensör var hocam evet.Hocam bu monitörlerde 3. nesil ve sonrasında masadan kalkınca otomatik kapanmaya yarayan sensör vardı değil mi ? Bir de temizlik için silmeden önce tozunu nasıl alacağız. Mantıken yüzey tozlu iken bezle silmek çizmez mi ? başka bir yolu mu var ?
İlk çıktığında daha uygun olur bence. Genelde sonradan zamlanıyor. ASUS'un 3. nesil QD-OLED 240Hz modeli iki gün önce 27-28 bin civarıydı hem Amazon hem MediaMarkt'ta. Şu an 32 civarı yazılmış Amazon'da, MediaMarkt'ta yükseltir tahminimce. Sıfırdan bütçe ayarlıyor olsam QD-OLED alıp geçerdim her ihtimale karşı fakat ben kullanmadığım için PS5'i satacağım. Üstüne az bir miktar eklemem gerekecek elimdeki monitörü de sattıktan sonra. O yüzden bekliyorum ben Penta Tandem'i. Alırken aldığınız monitörün QD-OLED ve son nesil olduğuna dikkat edin. Bazı sayfalarda başlıkta belirtilmiyor, açıklamada gözden kaçabiliyor.
Arantheim 82
Başarılı
Hocam bu monitörlerde 3. nesil ve sonrasında masadan kalkınca otomatik kapanmaya yarayan sensör vardı değil mi? Bir de temizlik için silmeden önce tozunu nasıl alacağız. Mantıken yüzey tozlu iken bezle silmek çizmez mi? Başka bir yolu mu var?
Evet o sensör var. Ben aldıktan sonra eklediler bütün seriye
Fiber bezle alınca çizilmez, bastırarak almayacaksın zaten, uzaktan toz uçsun yeter, saf suyu tozun üstüne sıkıp silmek daha riskli. Bezi bastırmadan hafif şekilde sallayarak tozu üstünden atsanız yeter zaten.
Birde şunu belirteyim, saf su ile silmeye başladıktan sonra toz tutması ciddi oranda azalıyor zaten. Ben de aşırı derecede azaldı.
Sizin ki 2. nesil mi ?Evet o sensör var. Ben aldıktan sonra eklediler bütün seriye![]()
Hocam zaten saf suyun aslında daha iyi olduğunu fark ettim temizlik için. Kasanın camını, arabanın camlarını silerken falan hep leke kalıyor defalarca kez siliyorum o yüzden. Saf su ile silince lekede kalmaz dediğiniz gibi toz da tutmuyorsa mis gibi.Birde şunu belirteyim, saf su ile silmeye başladıktan sonra toz tutması ciddi oranda azalıyor zaten. Ben de aşırı derecede azaldı.
Arantheim 82
Başarılı
Sizin ki 2. nesil mi ?
Hocam zaten saf suyun aslında daha iyi olduğunu fark ettim temizlik için. Kasanın camını, arabanın camlarını silerken falan hep leke kalıyor defalarca kez siliyorum o yüzden. Saf su ile silince lekede kalmaz dediğiniz gibi toz da tutmuyorsa mis gibi.
Ben bizzat Asus Global'e sordum mail ile, %70 İPA filan hikaye. Saf su çok daha iyi diyorlar onlarda. QD-OLED'lerde İPA'yı önermiyorlar hatta.
Saf su yeterli hocam mantıken, zaten bir monitör ne kadar kirlenebilir ki.Ben bizzat Asus Global'e sordum mail ile, %70 İPA filan hikaye. Saf su çok daha iyi diyorlar onlarda. QD-OLED'lerde İPA'yı önermiyorlar hatta.