Bütçe
35000

Nefertaris

Üyecik
Esenlikler, Sosyal'de bir süredir geziyorum ve bir sürü laptop önerisi gördüm. Birçoğu sadece kafamı karıştırdı.

Öncelikli amacım yazılım. Evimde halihazırda güçlü bir masaüstü bilgisayarım var ama bazen okul kütüphanesinde oturup dikkatimi dağıtmadan video izleyebileceğim, kasma-donma yaşamadan yazılım yapabileceğim, bazense Unreal Engine ile oyun projemi geliştirebileceğim, arada da öyle büyük olmasa da birkaç oyun açacak sıfır-ikinci el laptop bakıyorum. Laptop fiyatlarına şimdiye kadar hiç bakmamıştım, bu yüzden fiyatlar bana biraz garip geliyor. Öğrenci olduğum için ve borcu aileme dayatmamak için kendim ödeyeceğim için maksimum bütçem 35.000 TL olabilir ama ne kadar F/P olursa o kadar iyi olur benim için.

Direkt laptop önerilerinde veya nelere dikkat etmem gerektiği hakkında önerilerde bulunabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler, Sosyal'de bir süredir geziyorum ve bir sürü laptop önerisi gördüm. Birçoğu sadece kafamı karıştırdı.

Öncelikli amacım yazılım. Evimde halihazırda güçlü bir masaüstü bilgisayarım var ama bazen okul kütüphanesinde oturup dikkatimi dağıtmadan video izleyebileceğim, kasma-donma yaşamadan yazılım yapabileceğim, bazense Unreal Engine ile oyun projemi geliştirebileceğim, arada da öyle büyük olmasa da birkaç oyun açacak sıfır-ikinci el laptop bakıyorum. Laptop fiyatlarına şimdiye kadar hiç bakmamıştım, bu yüzden fiyatlar bana biraz garip geliyor. Öğrenci olduğum için ve borcu aileme dayatmamak için kendim ödeyeceğim için maksimum bütçem 35.000 TL olabilir ama ne kadar F/P olursa o kadar iyi olur benim için.

Direkt laptop önerilerinde veya nelere dikkat etmem gerektiği hakkında önerilerde bulunabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.

(Hall effect sorunu olabilir!)

Son düzenleme:
UE olmasaydı dahili grafikli laptop iş görür diyecektim de oyun geliştirme olunca illaki harici ekran kartı gerek duyuluyor. Bu iş görebilir.
Ekran kartı 75W ama.

Nitro V15'ler sanki biraz kalitesiz soğutma ve malzeme olarak hocam. Bir Nitro 5 etmezler gibi.

Orası öyle de piyasada bu fiyat aralığında aman aman iyi laptopta kalmadı. Benim dediğim en iyisi de demiyorum (Size istinaden demiyorum millet düşündürücü ifadesi atıyor genel olarak yani)
Ha telefonda ikinci el mantıklı da laptopta değil onu da ekleyeyim.

Orası öyle de piyasada bu fiyat aralığında aman aman iyi laptopta kalmadı. Benim dediğim en iyisi de demiyorum (size istinaden demiyorum millet düşündürücü ifadesi atıyor genel olarak yani)
Ha telefonda ikinci el mantıklı da laptopta değil onu da ekleyeyim.

NVIDIA ve laptop üreticileri yeni serilerinde her zaman fahiş fiyat artışı yapınca bunların üstüne ekonomik buhran eklenince bunları da arayacağız gibi.

Ben bu fiyat aralığını hâlâ tam anlamadım ya Laptoplarda aşırı saçma geliyor :D
UE olmasaydı Dahili grafikli laptop iş görür diyecektim de oyun geliştirme olunca illaki Harici ekran kartı gerek duyuluyor. Bu iş görebilir.
Ekran kartı 75W ama.
Arkadaşım bana lenovo loq 15 veya Monsterlardan bir şey almamı önermişti de Lenovo sorunlu diye gönderiler gördüm, Monsterlar ise çok ses yapıyor diye biliyorum.

Lenovo deneyimi olan ve çok sıkıntı yaratmaz diyen varsa 3050 65 w modelini almayı düşünebilirim de sizin attığınız 4050 modelle arasında 3 bin fark var

Normalde ben Lenovo ürünleri seven birisiyim ancak gerçekten de LOQ serilerinin bazılarında (Özellikle Intel versiyonları) anakart yanma ve belli başlı sıkıntılar yarattığını duydum ve forumlarda gördüm. O yüzden onu önermedim. Ha hafif oyun oynayacağınızı baz alırsak bana göre Thinkpad veya Ideapad arasında giderim.
BDH Bilişim de servisi olduğundan garanti tarafı biraz uyuz.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ama hem ram hem de işlemci biraz zayıf geldi hem de ekran kartı da yokmuş dediğiniz gibi. Ama ofis için güzel olur muş

Normalde ben Lenovo ürünleri seven birisiyim ancak gerçekten de LOQ serilerinin bazılarında (Özellikle Intel versiyonları) anakart yanma ve belli başlı sıkıntılar yarattığını duydum ve forumlarda gördüm. O yüzden onu önermedim. Ha hafif oyun oynayacağınızı baz alırsak bana göre Thinkpad veya Ideapad arasında giderim.
BDH Bilişim de servisi olduğundan garanti tarafı biraz uyuz.
Peki sadece işlemci ile unreal kullanılabilir mi? Veya acaba daha düşük, 1660 süper gibi ikinci ellere mi baksam bilemedim..