Ti olmasa da olur hocam vram i 16 olsun istiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
O zaman ekran kartını 2. el 4060 Ti aldın mı sorun çözülüyor gibi. Soğutucuyada para vermek yerine stok ile idare edersin kışın. Anakart da B650M-R seçersin.
www.akakce.com
Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.009,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Ekran kartının temizliğini nereden anlarım, bu arada bu fiyatta ikinci el yapabilirsem diğer ürünlerden kısmama gerek kalmayabilir.O zaman ekran kartını 2. el 4060 Ti aldın mı sorun çözülüyor gibi. Soğutucuyada para vermek yerine stok ile idare edersin kışın. Anakart da B650M-R seçersin.
![]()
Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.009,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
- Makaleler
- 1
Anakart olarak Colorful'a çok bulaşmanı tavsiye etmem, stabilite adına B650M-R alabilirsin, BIOS ve RAM stabilitesi olarak daha iyi, bir de Colorful modelinde DC fan kontrolcüsü yoktu sanırım, kasa fanların 3 pinli DC fan ise, kontrol edemiyorsun hızlarını.Ekran kartının temizliğini nereden anlarım, bu arada bu fiyatta ikinci el yapabilirsem diğer ürünlerden kısmama gerek kalmayabilir.
Attığın hazır sistem RAM olarak 6000 c36 Samsung çip kullanıyor, onun yerine 6000 c30 alman gerekiyor bir sıkıntı yaşamaman için. Ama Gamegaraj Twinmos almaya zorluyor, onun da c30 kiti yok. Hazır sistem almak zorunda değilsin, indirimlerden parça kovalayıp kendin montesini yapabilirsin. Hazır sistemlerin avantajlı olduğu çok görülmemiştir zira. @TunaKAZE
Ne aldığını bilerek kendin almak daha iyi olacaktır. b650m-r + 7500f + 6000 c30 2x16 gayet iyi bir kombinasyon. İndirimde yakalayıp alabilirsin bu parçaları. 1000 TL civarı kule tipi Thermalright rahat yetecektir bu işlemciye zaten.
Anakarta bakıcam fakat marka Colorful için sorun yok deneyimliyim. Yine de o dediğinize bakıcam.Anakart olarak Colorful'a çok bulaşmanı tavsiye etmem, stabilite adına B650M-R alabilirsin, BIOS ve RAM stabilitesi olarak daha iyi, bir de Colorful modelinde DC fan kontrolcüsü yoktu sanırım, kasa fanların 3 pinli DC fan ise, kontrol edemiyorsun hızlarını.
Attığın hazır sistem RAM olarak 6000 c36 Samsung çip kullanıyor, onun yerine 6000 c30 alman gerekiyor bir sıkıntı yaşamaman için. Ama Gamegaraj Twinmos almaya zorluyor, onun da c30 kiti yok. Hazır sistem almak zorunda değilsin, indirimlerden parça kovalayıp kendin montesini yapabilirsin. Hazır sistemlerin avantajlı olduğu çok görülmemiştir zira. @TunaKAZE
Ne aldığını bilerek kendin almak daha iyi olacaktır. b650m-r + 7500f + 6000 c30 2x16 gayet iyi bir kombinasyon. İndirimde yakalayıp alabilirsin bu parçaları. 1000 TL civarı kule tipi Thermalright rahat yetecektir bu işlemciye zaten.
Hocam neden herkes yanlış anlamış anlamıyorum fakat ilk attığım bir hazır sistem "değil". Ram için uygun başka göremedim lütfen başka model önerin benzer fiyata. Patriot viper güvenilir mi mesela. 32 gb ram yapamam çünkü bu bütçeye gelmez. Single channel olacak bir süre.
Sistemi kendim topladım ve parçaları tek tek alacağım, bir kere hazır sistem linki bile atmadım ki.
- Makaleler
- 1
@TunaKAZE Gamegaraj SS paylaşılınca genelde herkesin aklı ona gidiyor, o yüzden yanlış anlaşılmış. Hazır sistem firmaları bunların hepsi. Soruna gelince, 2x16 6000 c30 alamıyorsan, 1x16 alabilirsin ilk etapta, sonradan yanına aynısını ilave edersin 6000 CL30 olarak problem olmaz. Colorful'da DC kontrolcü yok diye biliyorum, fanları kontrol edemiyorsun PWM değilse eğer. DC fanlar 3 pin oluyor, PWM 4.Anakarta bakıcam fakat marka Colorful için sorun yok deneyimliyim. Yine de o dediğinize bakıcam.
Hocam neden herkes yanlış anlamış anlamıyorum fakat ilk attığım bir hazır sistem "değil". Ram için uygun başka göremedim lütfen başka model önerin benzer fiyata. Patriot viper güvenilir mi mesela. 32 gb ram yapamam çünkü bu bütçeye gelmez. Single channel olacak bir süre.
Sistemi kendim topladım ve parçaları tek tek alacağım, bir kere hazır sistem linki bile atmadım ki.
RAM olarak 6000 CL30 alabilirsin, 1x16 olarak, Patriot en ucuzu ise Patriot alabilirsin, sorun çıkmaz. BIOS update sonrası EXPO açacaksın, bir sorun ile karşılaşmamak adına.
Ram için dediğinizi yapabilirim patriot olarak, anakarta yine bakacağım. Şuan tek sıkıntım nasıl ekran kartını 16gb yaparım 35k bütçede. Pek ikinci el bilgim yok.@TunaKAZE Gamegaraj SS paylaşılınca genelde herkesin aklı ona gidiyor, o yüzden yanlış anlaşılmış. Hazır sistem firmaları bunların hepsi. Soruna gelince, 2x16 6000 c30 alamıyorsan, 1x16 alabilirsin ilk etapta, sonradan yanına aynısını ilave edersin 6000 CL30 olarak problem olmaz. Colorful'da DC kontrolcü yok diye biliyorum, fanları kontrol edemiyorsun PWM değilse eğer. DC fanlar 3 pin oluyor, PWM 4.
RAM olarak 6000 CL30 alabilirsin, 1x16 olarak, Patriot en ucuzu ise Patriot alabilirsin, sorun çıkmaz. BIOS update sonrası EXPO açacaksın, bir sorun ile karşılaşmamak adına.