Bütçe
35.000 TL

LH44

Üstün
Yer
Aydın
Öncelikle herkese merhaba. Kendim kazandığım para ile böyle bir sistem toplayacağım. Elimde boş bir kasa mevcut (Xigmatek Aqua Ultra) bu yüzden kasa eklemedim.

Sistemi genel olarak oyun amaçlı kullanacağım. (MFS, FH4-5, ETS 2, F1 24, BF serisi vb.)

Beni aşağı yukarı 1-2 yıl götürsün yeter. 🫠
Kullanım süresince yükseltmeyide düşünmüyorum güzel bir fırsat yakalamazsam.

Sistem özellikleri:

-İşlemci: R5 7600 (6.250 TL)
-Anakart: Colorful Battle-AX B650M-D Pro V14 AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart (4.300 TL)
-Ekran kartı: Gigabyte RX 7600 XT gaming OC (14.200 TL)
-RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 pVV532G640C32K DDR5 RAM (4.340 TL)
-SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB (3.070 TL)
-Soğutucu: Thermalright Assassin king 120 SE (1.030 TL)
-PSU: Enermax maxpro III emp700W 700W (1.780 TL)

Total: 34.970 TL.

NOT: Ekran kartı olarak RX 9060 XT 16GB aklıma geldi fakat güzel bir indirim denk gelmez ise RX 7600 XT kalıcak. RAM olarak aynı modelin 6000MHz CL30 modelinin dual kit stoğu olmadığı için bu modeli ekledim. Soğutucu olarak Phantom Spirit 120 modelide aklımda duruma göre değerlendiricem. Anakart DP port ve PCle slotundan kaynaklı beni cezbetti. İşlemciyi 7600 seçme sebebim dahili grafik kartı olması ve 7500F ile arasında sadece 300 TL olması yüzünden. SSD DRAM içeren en F/P model zaten. Güç kaynağıda Enermax'ın verdiği güvenden kaynaklı.

Bu bütçenin üzerine en fazla 1.000 TL ekleyebilirim. Monitörde alacağım onun parası ayrı. Çok bir şey değil aşağı yukarı 5.500 TL.

Bu yazdıklarım doğrultusunda düşüncelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. 🙋🙏

Son düzenleme:
Elimde boşta duran bir kasa olduğu için hazır sistemleri değerlendirmedim hocam.

Düzenleme; değerlendirmedim değil de üstünde pek durmadım.

Yanı sırf kasa için 9060XT'den vazgeçilmez hocam. FSR4, AMD redstone gibi bir sürü yeni teknoloji var.

Yanı sırf kasa için 9060XT'den vazgeçilmez hocam. FSR4, AMD redstone gibi bir sürü yeni teknoloji var.
Doğru söylüyorsunuz hocam katılıyorum fakat bu bütçede üzerine eklemeden istediğim özelliklerde bir hazır sistem yok (yani bir yerden kurtarırken başka bir yerden eksik kalıyor.). Bu sebeple (üsttede yazdığım gibi) rx9060xt için indirim kovalamak daha mantıklı geliyor. Ha indirim denk gelmedi diyelim alacağım zaman için tekrar bir değerlendirme yapacağım. 1 ay gibi bir süre var önümde umarım güzel fırsatlar denk gelir. 🙃

Doğru söylüyorsunuz hocam katılıyorum fakat bu bütçede üzerine eklemeden istediğim özelliklerde bir hazır sistem yok (yani bir yerden kurtarırken başka bir yerden eksik kalıyor.). Bu sebeple (üsttede yazdığım gibi) rx9060xt için indirim kovalamak daha mantıklı geliyor. Ha indirim denk gelmedi diyelim alacağım zaman için tekrar bir değerlendirme yapacağım. 1 ay gibi bir süre var önümde umarım güzel fırsatlar denk gelir. 🙃
https://www.incehesap.com/genesis-s...18041,2213575,2098020,2439951,2177283,1818059 bütçenizi aşmadan hazır sistem buldum hocam. Özelleştirme ile beraber 34.652,06 TL'yi buluyor. @michealscofield hocam, Gamepower soğutucu iyi midir?

https://www.incehesap.com/genesis-s...18041,2213575,2098020,2439951,2177283,1818059 bütçenizi aşmadan hazır sistem buldum hocam. Özelleştirme ile beraber 34.652, 06 TL'yi buluyor. @michealscofield hocam, Gamepower soğutucu iyi midir?

Öneriniz için teşekkürler hocam. Ancak ekran kartı hariç bir artısını göremedim maalesef. (anakartın 1 adet SSD slotu içermesi, 1x16 GB RAM olması, SSD'nin DRAM içermemesi vs.)😕

Bu sebepleri göz önünde bulundurarak hazır sistemlerin üzerinde pek durmamıştım zaten. Bu şekilde hem elimdeki kasa patlamamış oluyor hem de daha iyi parçalar alabiliyorum. Evet ekran kartı konusunda haklısınız ancak ekran kartında indirim beklemek bu bağlamda çok daha mantıklı kalıyor. Hem o zamana kadar kendim de biraz biriktirmiş olurum böylece bir eksiklik kalmamış olur. Önümde yaklaşık 40-45 günlük bir zaman var. Bu süre doğrultusunda umarım güzel fırsatlar denk gelir. :)

Not: Aklımda perfedge 5A hazır sistem vardı fakat ona da güzel bir zam gelmiş. 🙃

Öneriniz için teşekkürler hocam. Ancak ekran kartı hariç bir artısını göremedim maalesef. (anakartın 1 adet SSD slotu içermesi, 1x16 GB RAM olması, SSD'nin DRAM içermemesi vs.)😕

Bu sebepleri göz önünde bulundurarak hazır sistemlerin üzerinde pek durmamıştım zaten. Bu şekilde hem elimdeki kasa patlamamış oluyor hem de daha iyi parçalar alabiliyorum. Evet ekran kartı konusunda haklısınız ancak ekran kartında indirim beklemek bu bağlamda çok daha mantıklı kalıyor. Hem o zamana kadar kendim de biraz biriktirmiş olurum böylece bir eksiklik kalmamış olur. Önümde yaklaşık 40-45 günlük bir zaman var. Bu süre doğrultusunda umarım güzel fırsatlar denk gelir. :)

Not: Aklımda perfedge 5A hazır sistem vardı fakat ona da güzel bir zam gelmiş. 🙃
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...r5-512gb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-55740 Kasa patlar mı bu sistemde sizce hocam? Parçaları tek tek eleştirebilirsiniz. Bütçe ile çok oynamak istemediğimden parçaları olduğu gibi bıraktım.

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...r5-512gb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-55740 Kasa patlar mı bu sistemde sizce hocam? Parçaları tek tek eleştirebilirsiniz. Bütçe ile çok oynamak istemediğimden parçaları olduğu gibi bıraktım.
Hocam ben size şöyle izah edeyim; kasa 3 aydır bomboş duruyor. Normalde eski sistemi sattığım gibi yeni ve çok daha üst düzey bir sistem alacaktım fakat maddi sorunlardan ve ailevi nedenlerden kaynaklı sadece kasayı almış bulundum. Şimdi en azından maddi durumu toparlamışken kendi imkanlarımla bir şey dizmeye çalışıyorum. Bu sebepten ötürü bu kasanın boş durması hoşuma gitmiyor. Hem o kadar para vermiş olduktan sonra.) 🙃

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250720_202745_Photos.webp
    Screenshot_20250720_202745_Photos.webp
    73 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme: