EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
P1S Combo almayı düşünüyorum. Metatechtr’de ön sipariş geliş tarihi ta temmuz olarak gözüküyor, 3D Teknomarket’te 22-30 Haziran yazıyor. Sitede Bambu Lab distribütörü olduğu belirtilmiş fakat adını Metatechtr kadar sık duymadığım için sormak istedim. Ne kadar güvenilirler ve verdikleri ön sipariş tarihlerine ne kadar uyuyorlar? Çünkü bu siteyi tercih etmemin tek sebebi ürünün erken gelecek olması.

P1s combo almayı düşünüyorum. Metatechtr'de ön sipariş geliş tarihi ta temmuz olarak gözüküyor, 3D teknomarket'te 22-30 Haziran yazıyor. Sitede bambu lab distribütörü olduğu belirtilmiş fakat adını metatechtr kadar sık duymadığım için sormak istedim. Ne kadar güvenilirler ve verdikleri ön sipariş tarihlerine ne kadar uyuyorlar? Çünkü bu siteyi tercih etmemin tek sebebi ürünün erken gelecek olması.

Orta güvenilir seviyede ama direkt distribütöründen almanı tavsiye ederim. Teknik destek konusunda daha güvenilir olur.
Not: P1s Combo'ya alternatif olarak Flashforge AD5X'e bakabilirsin, benzer segmentte daha düşük fiyata neredeyse aynı kalitede ve hızda baskı yapabiliyor. Ayrıca ekran konusunda daha gelişmiş, ikisi arasında kalmıştım, AD5X aldım en son. Kapatma konusunda kitlerle kapatabiliyorsun, şu anlık ABS'de fena değil ama baskı alanının biraz daha küçük olması sorun yaratabilir.

Orta güvenilir segmentte ama direkt distribütöründen almanı tavsiye ederim.
Not: P1s Combo'ya alternatif olarak Flashforge AD5X'e bakabilirsin, benzer segmentte daha düşük fiyata neredeyse aynı kalitede ve hızda baskı yapabiliyor. Ayrıca ekran konusunda daha gelişmiş, ikisi arasında kalmıştım, AD5X aldım en son.
Bu adamlar zaten distribütör değil mi? Sitede ve bazı kaynaklarda öyle yazıyor. Flashforge AD5X'i fotoğraflardan dolayı kapalı kasa sanmıştım ama açık kasaymış sanırım. Açıklamasında ABS desteklediği yazıyor (tabii desteklemekle sorunsuz basabilmek bambaşka işler ama). Ben ABS ve ASA basmak için P1S düşünüyorum hocam, AD5X bu iş için uygun olur mu?

Bu adamlar zaten distribütör değil mi? Sitede ve bazı kaynaklarda öyle yazıyor. Flashforge AD5X'i fotoğraflardan dolayı kapalı kasa sanmıştım ama açık kasaymış sanırım. Açıklamasında abs desteklediği yazıyor (tabii desteklemekle sorunsuz basabilmek bambaşka işler ama). Ben abs ve asa basmak için p1s düşünüyorum hocam, AD5X bu iş için uygun olur mu?

Hocam AD5X ABS konusunda oldukça iyi, kapatınca tabii ASA kalitesini test edemedim henüz. Şimdiye kadar ABS ile küçük dişliler bastım, ABS ile hiçbir sorun yaşamadım. Büyük baskılarda warping olur mu bilemiyorum. Uzun kullanım senaryosunda tam bir bilgim olmasa da dişli gibi detaylı baskılarda sorun yaşamadım.
Not: Bambu Lab'ın distribütörü Metatech TR diye biliyorum, birden fazla olabilir. Maalesef ülkemizde yetkili satıcı ve distribütör kavramları iç içe geçmiş, özellikle 3D yazıcı pazarında.

Hocam AD5X ABS konusunda oldukça iyi, kapatınca tabii ASA kalitesini test edemedim henüz. Şimdiye kadar ABS ile küçük dişliler bastım, ABS ile hiçbir sorun yaşamadım. Büyük baskılarda warping olur mu bilemiyorum. Uzun kullanım senaryosunda tam bir bilgim olmasa da dişli gibi detaylı baskılarda sorun yaşamadım.
Not: Bambu Lab'ın distribütörü Metatech TR diye biliyorum, birden fazla olabilir. Maalesef ülkemizde yetkili satıcı ve distribütör kavramları iç içe geçmiş, özellikle 3D yazıcı pazarında.

Anladım hocam, teşekkür ederim. Önceliğim hâlâ P1S ama fiyatından dolayı AD5x de cezbetmedi değil. Yine de ABS ve ASA basarken patlarsak direkt yazıcıyı çöpe atmam gerekir, o yüzden ben iyice bir araştırma yapayım. Güncelleme: Gerçi 2.000 TL'ye kapatma kiti varmış ama bu kiti kullanmak için gövde parçalarını bizim basmamız gerekiyormuş; kutudan sadece camlar çıkıyor. Biraz saçma olmuş ama düşününce fiyat olarak belki daha mantıklı olabilir.