Bütçe
4.000-4.500 TL

Rediph

Uzman
4-5K bütçe aralığında bir monitör arıyorum. Arada bir dizi, film seyrederim ama asıl amacım FPS oyunları olacak bu yüzden 1080p 144 Hz-165 Hz aralığında kronik bir sorunu olmayan, sağlam bir monitör arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5K bütçe aralığında bir monitör arıyorum. Arada bir dizi, film seyrederim ama asıl amacım FPS oyunları olacak bu yüzden 1080p 144 Hz-165 Hz aralığında kronik bir sorunu olmayan, sağlam bir monitör arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
1. Acer Nitro VG271UP
- Ekran Boyutu: 27 inç
- Çözünürlük: 2560 x 1440 (1440p)
- Yenileme Hızı: 144 Hz
- Tepki Süresi: 1 ms (MPRT)
- Panel Tipi: IPS
- Özellikler: AMD FreeSync desteği, HDR destekli, geniş izleme açısı.

2. ASUS TUF Gaming VG249Q1R
- Ekran Boyutu: 23.8 inç
- Çözünürlük: 1920 x 1080
- Yenileme Hızı: 165 Hz
- Tepki Süresi: 1 ms (MPRT)
- Özellikler: G-Sync uyumlu, oyun modu seçenekleri.

3. Samsung Odyssey G5 (LC27G55TQWN)
- Ekran Boyutu: 27 inç
- Çözünürlük: 2560 x 1440
- Tepki Süresi: 1 ms
- Panel Tipi: VA (kavisli)
- Özellikler: HDR10, 1000R kavisli ekran, oyun deneyimi için optimize edilmiş.

4. AOC 24G2U
- Ekran Boyutu: 24 inç
- Çözünürlük: 1920 x 1080
- Tepki Süresi: 1 ms
- Özellikler: AMD FreeSync desteği, iyi renk üretimi ve geniş izleme açısı.

Bu monitörlerden birini seçerek oyun ve medya deneyiminizi geliştirebilirsiniz. Tercih ettiğiniz boyut ve çözünürlüğe göre en uygun olanı belirleyebilirsiniz.

Bütçesi çıkarsa şu modeli öneririm.

Çıkmazsa VP249QGR.

Veya kör alım monitör seçmesi gerekecek. 4-5k arasında incelemesi olup da çok iyi olan model görmedim.

Bütçesi çıkarsa şu modeli öneririm.

Çıkmazsa VP249QGR.

Veya kör alım monitör seçmesi gerekecek. 4-5k arasında incelemesi olup da çok iyi olan model görmedim.
Kör alımdan kastınız nedir acaba? VP249QGR güzel seçeneğe benziyor ancak 6 Bit + FCR var, görüntü olarak çok büyük hayal kırıklığı yaratır mı? Şuan Philips 233V5 gibi eski bir monitör kullanıyorum çok fazla görüntü kalitesi olarak takıntım yok.

Kör alımdan kastınız nedir acaba? VP249QGR güzel seçeneğe benziyor ancak 6 bit + fcr var, görüntü olarak çok büyük hayal kırıklığı yaratır mı? Şu an Philips 233V5 gibi eski bir monitör kullanıyorum çok fazla görüntü kalitesi olarak takıntım yok.

İncelemesi olmayan monitöre kör alım diyorum. İyi de çıkabilir kötü de çıkabilir yani. Bit tek başına görüntü kalitesini fazla etkilemiyor. Artı olarak 6bit +frc ile 8 bit performansı elde edebilirsiniz. RTINGS 8 bit veya frc bit diye ayırmıyor. Gradyan performansına bakarak değerlendiriyor. VP249QGR'yi kendimde kullandım ve memnun ayrıldığımı da söyleyebilirim.

Bu arada bu bütçeye R24e var şu an. Renk gamutu çok daha iyi, 180Hz, pivot ve yükseklik ayarı mevcut.

Tek eksisi parlaklık. Bir incelemede 237CD diğerinde 294CD çıkıyor.