Wie

Başarılı
Dostlar selam. Fiyat performans sıvı soğutma arıyorum. 4K bandında 360 mm beyaz sıvı soğutma önerileriniz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim. Hava soğutmayı boşuna önermeyin kullanmak istemiyorum. Yıllardır kullandığım için biraz daha estetik görüntü istiyorum. Beyaz olması şart, şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci: Duruma göre upgrade edeceğim 7700 - 9600X veya 9700X

Son düzenleyen: Moderatör:
5K'ya çıkarsanız Corsair'in yeni modeline göz atabilirsiniz. Tasarımı güzel, soğutması da tatmin edici:

Recep hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Öneriniz olarak bir videonuzu izledim, Gigabyte Aorus Waterforce II 360 almayı düşünüyordum. Okey midir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
5K'ya çıkarsanız Corsair'in yeni modeline göz atabilirsiniz. Tasarımı güzel, soğutması da tatmin edici:

Corsair AiO'larda kronik pompa sorunu var. Bu ürün yeni çıktığından çözüldü mü çözülmedi mi belirsiz. Şahsen hala çözemediklerini düşünüyorum. Kumar oynamaya gerek yok bence.

Buna bakabilirsiniz.
Bütçeyi arttırırsanız Aorus Waterforce II Ice daha iyidir.

Corsair AiO'larda kronik pompa sorunu var. Bu ürün yeni çıktığından çözüldü mü çözülmedi mi belirsiz. Şahsen hala çözemediklerini düşünüyorum. Kumar oynamaya gerek yok bence.
Benim bizzat monte ettiğim Corsair soğutucu 5 sene sorunsuz çalıştı ve ben pompası arızalanan bir Corsair soğutucuya denk gelmedim. Ama iki kere arızalanan Cooler Master'a bir kere de Enermax'a denk geldim.

Bendeki H100 RGB tam yükse ses yapıyor. Dediğiniz gibi kronik sanırım.
Tam yükte derken? Pompa devri sabit olmalıdır.

Recep hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Öneriniz olarak bir videonuzu izledim, Gigabyte Aorus Waterforce II 360 almayı düşünüyordum. Okey midir sizce?
Uzun vadeli kullanma şansım olmadı ama testte gayet iyi sonuçlar vermişti.

Buna bakabilirsiniz.
Bütçeyi arttırırsanız Aorus Waterforce II Ice daha iyidir.
128 TL fazla veriyorum sadece Aorus için :D

Tam yükte derken? Pompa devri sabit olmalıdır.

Sıcaklığa göre devri artacak şekilde ayarladım ve o şekilde kullanıyorum, yoksa gerçekten kafa ütülüyor.
0 derecede 4.8V
40 derecede 4.8V
80 derecede 9.6V
90 derecede 12V
Kullandığım curve bu şekilde.
Sürekli 12V ile çalıştırınca dizi/film izlerken can sıkıcı oluyor.

128 TL fazla veriyorum sadece Aorus için :D
Ice olan beyaz versiyonu 500TL daha pahalı diye dedim.

Benim bizzat monte ettiğim Corsair soğutucu 5 sene sorunsuz çalıştı ve ben pompası arızalanan bir Corsair soğutucuya denk gelmedim. Ama iki kere arızalanan Cooler Master'a bir kere de Enermax'a denk geldim.
Yüzde yüz arızalanacak diye bir şey yok zaten. Fakat pompa sorunuyla alakalı Reddit, yabancı forumlar vb yerlerde yüzlerce konu var.