Bütçe
4.000 TL

yusufklncc 2

Üstün
Makaleler
9
Merhaba arkadaşlar.

Ekran kartım Arc B580, işlemcim ise Ryzen 5 5600'dü. Bu sistemde hâlihazırda kullandığım PSU modeli "High Power Performance GD 800W 80+ Gold Güç Kaynağı (HP1-J800GD-F12S)".

Yakın zamanda sistemimi yükseltme imkânı elde ettim ve ASUS ROG Strix Z790-A Gaming Wi-Fi II ile i7-14700K ikilisine geçtim. Mevcut güç kaynağımda 2 adet 8 pin CPU güç besleme kablosu bulunmuyor. Bu yüzden bir süredir sistemi tek besleme kablosuyla kullanıyorum.

Ancak şimdi, hazır karar vermişken yine aşağı yukarı aynı güç miktarında fakat 2x8 pin CPU kablo destekli bir güç kaynağı almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aşağıya ikinci elde gözüme çarpan birkaç modeli ekledim.

Şimdiden cevap verecek herkese teşekkür ederim.

Yeni işlemciniz için 2x8 pin kullanmanıza gerek yok, overclock vesaire yapmayacaksanız tek 8 pin o işlemci için yeterli olacaktır.

Ayrıca madem böyle yüksek seviye bileşenlere yükseltme yaptınız, daha iyi modellere yönelmenizi tavsiye ederim. @Yusuf7878 hocam daha iyi bilecektir ama.

Anladım teşekkür ederim.
Ayrıca madem böyle yüksek seviye bileşenlere yükseltme yaptınız, daha iyi modellere yönelmenizi tavsiye ederim.
Hocam her zaman daha iyi modeller olacaktır. Bu parçalara abimin homelab'i güncellemesinden ötürü bana geçti. Sorun yok alabilirm daha iyi bi model ama daha iyisi bana ekstra ne katacak ondan çok emin değilim. Bu zaten aslında benim ihtiyacımı görüyor ancak 2x8 pin mevzusundan ötürü bir PSU almak istemiştim aynı güç kalibresinde.

Anladım teşekkür ederim.

Hocam her zaman daha iyi modeller olacaktır. Bu parçalara abimin homelab'i güncellemesinden ötürü bana geçti. Sorun yok alabilirm daha iyi bi model ama daha iyisi bana ekstra ne katacak ondan çok emin değilim. Bu zaten aslında benim ihtiyacımı görüyor ancak 2x8 pin mevzusundan ötürü bir PSU almak istemiştim aynı güç kalibresinde.
Dediğim gibi zaten 2x8 e geçmenize gerek yok, o ekstra pinler overclock için olur genelde. Sizin işlemciniz 1x8 pin ile beslenecek güçte.

Daha iyi modeller de modülerlik, stabilite, verimlilik ve en önemlisi uzun ömürlülük açısından önemlidir. Almışken iyi bir model alırsanız daha uzun seneler sizi rahatça götürecektir. Özellikle konuda belirttiğiniz modellerin çoğu eski modeller, zaten ikinci el almayı planlıyorsunuz. Kaç yıllık olduğu bilinmeyen bir PSU alacaksınız yani.

Misal benim PSU FSP Vita GM 850W ve Platinum sertifikalı, klasmanına göre iyi olarak bilinen sağlam bir model. Garantisi dahi 10 yıl 😂 Yani ömürlük denebilecek bir PSU.

Dediğim gibi zaten 2x8 e geçmenize gerek yok, o ekstra pinler overclock için olur genelde. Sizin işlemciniz 1x8 pin ile beslenecek güçte.

Daha iyi modeller de modülerlik, stabilite, verimlilik ve en önemlisi uzun ömürlülük açısından önemlidir. Almışken iyi bir model alırsanız daha uzun seneler sizi rahatça götürecektir. Özellikle konuda belirttiğiniz modellerin çoğu eski modeller, zaten ikinci el almayı planlıyorsunuz. Kaç yıllık olduğu bilinmeyen bir PSU alacaksınız yani.

Misal benim PSU FSP Vita GM 850W ve Platinum sertifikalı, klasmanına göre iyi olarak bilinen sağlam bir model. Garantisi dahi 10 yıl 😂 Yani ömürlük denebilecek bir PSU.
Anladım haklısınız tabi. Peki daha iyi modeller olarak neleri önerebilirsiniz? Fiyat olarak arada nasıl bir fark olur?

Anladım haklısınız tabi. Peki daha iyi modeller olarak neleri önerebilirsiniz? Fiyat olarak arada nasıl bir fark olur?
Spesifik olarak aklıma gelen modeller yok ama çok fark olacağını sanmıyorum. Güncelde 800-850W iyi denebilecek modellerin zaten sıfır fiyatları 6-8 bin arası, ikinci elde de çok fark koymaz üstüne muhtemelen. @Yusuf7878 hocam daha net cevap verecektir, PSUlardan en iyi o anlar benim bildiğim 😂