Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhaba. Elimde birkaç parça kalacak. Ben de bu parçalarla sunucu yapmak istiyorum. FiveM veya Minecraft oynanacak. Bir tek ekran kartı konusunda kararsızım.
Bence 4.000 TL vermenize gerek yok, zaten sunucuların bir ekran kartı ihtiyacı yok. Basit bit GT 1030 hatta R7 240 bile işinizi görür. Maksat görüntü almak olsun. Headless olarak da kullanabilirsin.
Bence 4.000 TL vermenize gerek yok, zaten sunucuların bir ekran kartı ihtiyacı yok. Basit bit GT 1030 hatta R7 240 bile işinizi görür. Maksat görüntü almak olsun. Headless olarak da kullanabilirsin.
Sunucularda ekran kartı ana hedef olmaz hatta genelde bu tarz oyun sunucularında grafik kartı olmaz. İşlemci ve RAM kullanımı önemlidir. Güçlü bir kart almak yerine kapasite yüksek olacaksa RAM takviyesi yapabilirsin veya elinde ki işlemcinin üzerine ekleyip daha iyi çoklu çekirdek performansı alacağın bir modele geçebilirsin.
Sunucularda ekran kartı ana hedef olmaz hatta genelde bu tarz oyun sunucularında grafik kartı olmaz. İşlemci ve RAM kullanımı önemlidir. Güçlü bir kart almak yerine kapasite yüksek olacaksa RAM takviyesi yapabilirsin veya elinde ki işlemcinin üzerine ekleyip daha iyi çoklu çekirdek performansı alacağın bir modele geçebilirsin.
Bence de öyle olmalı. Ekran kartının kullanıldığı senaryolar genelde lokal bulut oyunculuğu oluyor yani uzaktan bağlanabileceğin GeForce NOW benzeri bir cihaz.
Tamamen sunucuya bağlı yoksa Pentium sistemler bile üstesinden gelebiliyor. AM4 olması sorun yaratmaz biz DDR3 Xeon sunucuyla 3-4 tane Minecraft sunucusu açmıştık. Hatta ekran kartı olmamasının bir artısı da 7/24 çalıştığında elektrik faturasının şişmemesini sağlar. Bence deneyip görün duruma göre darboğaza sebep olan işlemci veya RAM'i güncellersiniz.
Merhaba. Elimde birkaç parça kalacak. Ben de bu parçalarla sunucu yapmak istiyorum. FiveM veya Minecraft oynanacak. Bir tek ekran kartı konusunda kararsızım.
Mining çıkması olmayan RX 580 falan iş görebilir hatta daha ucuza bile bulabilirsin belki RX580i güzel karttır eski bilgisayarımdada seninkiyle neredeyse aynı bileşenler var RX 580 var.