Bütçe
3.000-4.000 TL

Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba. Elimde birkaç parça kalacak. Ben de bu parçalarla sunucu yapmak istiyorum. FiveM veya Minecraft oynanacak. Bir tek ekran kartı konusunda kararsızım.

Sistem;
Ryzen 5 2600X
Everest 500W PSU
1 TB SSD
A320 S2H
16 GB RAM

Bence 4.000 TL vermenize gerek yok, zaten sunucuların bir ekran kartı ihtiyacı yok. Basit bit GT 1030 hatta R7 240 bile işinizi görür. Maksat görüntü almak olsun. Headless olarak da kullanabilirsin.
Öyle mi hocam? Ben de GTX 1650 Super önerecektim. Eğer öyleyse o bütçeyle işlemci veya RAM artırması daha iyi olur.

FiveM ve Minecraft için yeterli olur mu ki?
Oyun beklentiniz de varsa GTX1650 Super bakabilirsiniz.

Bir tane 1660 var önce buna bakın derim.

FiveM ve Minecraft için yeterli olur mu ki? Olursa sıkıntı yok o zaman.

Sunucularda ekran kartı ana hedef olmaz hatta genelde bu tarz oyun sunucularında grafik kartı olmaz. İşlemci ve RAM kullanımı önemlidir. Güçlü bir kart almak yerine kapasite yüksek olacaksa RAM takviyesi yapabilirsin veya elinde ki işlemcinin üzerine ekleyip daha iyi çoklu çekirdek performansı alacağın bir modele geçebilirsin.

Sunucularda ekran kartı ana hedef olmaz hatta genelde bu tarz oyun sunucularında grafik kartı olmaz. İşlemci ve RAM kullanımı önemlidir. Güçlü bir kart almak yerine kapasite yüksek olacaksa RAM takviyesi yapabilirsin veya elinde ki işlemcinin üzerine ekleyip daha iyi çoklu çekirdek performansı alacağın bir modele geçebilirsin.
Peki bu sistemim ikisi için yeterli olabilir mi? Ona göre işlemci de alabilirim. AM4 bu arada RAM'ler de. Sorun olur mu?

Öyle mi hocam? Bende GTX1650 Super önerecektim. Eğer öyleyse o bütçeyle işlemci veya RAM artırması daha iyi olur.

Bence de öyle olmalı. Ekran kartının kullanıldığı senaryolar genelde lokal bulut oyunculuğu oluyor yani uzaktan bağlanabileceğin GeForce NOW benzeri bir cihaz.

Peki bu sistemim ikisi için yeterli olabilir mi? Ona göre işlemci de alabilirim. AM4 bu arada RAM'lerde. Sorun olur mu?

Tamamen sunucuya bağlı yoksa Pentium sistemler bile üstesinden gelebiliyor. AM4 olması sorun yaratmaz biz DDR3 Xeon sunucuyla 3-4 tane Minecraft sunucusu açmıştık. Hatta ekran kartı olmamasının bir artısı da 7/24 çalıştığında elektrik faturasının şişmemesini sağlar. Bence deneyip görün duruma göre darboğaza sebep olan işlemci veya RAM'i güncellersiniz.

Merhaba. Elimde birkaç parça kalacak. Ben de bu parçalarla sunucu yapmak istiyorum. FiveM veya Minecraft oynanacak. Bir tek ekran kartı konusunda kararsızım.

Sistem;
Ryzen 5 2600X.
Everest 500W PSU.
1 TB SSD.
A320 S2H.
16 GB RAM.

Mining çıkması olmayan RX 580 falan iş görebilir hatta daha ucuza bile bulabilirsin belki RX580i güzel karttır eski bilgisayarımdada seninkiyle neredeyse aynı bileşenler var RX 580 var.