Bütçe
₺4.000
O zaman Gigabyte'ı alayım ya. Tesadüf müdür bilemedim ama anakart, SSD, ekran kartı Gigabyte marka, monitör de aynı olacak gibi.

@BerkayZ87 hocam şu konudaki mesajınızı gördüm de, panel native 200 Hz mi, yoksa O.C. edilmiş mi?

Son düzenleme:
Philips ile Gigabyte arasında kaldım. Philips'in satıcısı "TechBurada" diye bir yer, güvenilir belli ama olumsuz yorumu da çok fazla. İtopya'da aynı monitör 4.660 TL, vade farksız taksit de yapmıyor.

Gigabyte'ın da ekran boyutu biraz daha büyük, oradan bir artısı var. Bir de Gigabyte ürünlerine çok güvenemiyorum. Daha önceki monitörlerinde kronik sorunlar var mış sanırım. @BerkayZ87

Philips'in DCI P3 değeri vs. bir sitede yazıyor, %90 üstünde. İyidir herhalde.

Bir de bu Gigabyte 8 bit midir? Öyle yazılmış ama 6+2 FRC çıkmasın.

Gigabyte'ın daha önceki monitörlerinde kronik sorunlar var mış sanırım. @BerkayZ87
G24F'de coil whine problemi vardı, G24F-2'de böyle bir problem yok lakin bu sefer de LC238-LF4F panelini kullanan bütün monitörler (G24F-2 dahil) 2 yıllık kullanımdan sonra ekranda çizgi çıkma problemiyle karşılaştı. Tabii bu sorun şans işi, herkeste çıkacak diye bir şey yok lakin herkesin G2412, 24G2SP ve G24F-2 ile alakalı yaşadığı temel problem bu idi. G24F-2'deki problem için Gigabyte'ı suçlayamayız çünkü panel üreticisiyle alakalı bir durum bu, paneli Gigabyte üretmiyor, BOE üretiyor. Gigabyte'ı marka olarak ben de sevmem lakin GS25F-2'ye dair bir kronik sorun veya normal bir sorun görmedim.
Philips'in DCI P3 değeri vs. bir sitede yazıyor, %90 üstünde. İyidir herhalde.
Ölçüm değerleri, kağıtüstü veriyi yansıtmayabilir. İncelemesini görmediğim bir cihaza yorum yapamam.
Bir de bu Gigabyte 8 bit midir? Öyle yazılmış ama 6+2 FRC çıkmasın.
Bit değeri önemsiz. 6+2, 8'den daha iyi performans verebilir. Bu tamamen monitöre bağlı bir şey. RTINGS'de örneğin 8 + 2 monitörlerin gradyan performansı, 10'dan iyi performans verebiliyor.

@Caner Uncu, @BerkayZ87, 2 haftadır falan GS25F2 kullanıyorum. Monitör güzel ama renklerinde anlamadığım bir değişik ton var. Sanki sarımsı ve siyahlarını hiç beğenmedim. Diğer monitörüm VG249Q1R'ın renklerinin bile altında, bulamadığım süper bir ayar yoksa monitörün kendisi böyle. Bunları düşünerek alın yani.

@Caner Uncu, @BerkayZ87, 2 haftadır falan GS25F2 kullanıyorum. Monitör güzel ama renklerinde anlamadığım bir değişik ton var. Sanki sarımsı ve siyahlarını hiç beğenmedim. Diğer monitörüm VG249Q1R'ın renklerinin bile altında, bulamadığım süper bir ayar yoksa monitörün kendisi böyle. Bunları düşünerek alın yani.
Sarimsi ise renk sicakligini soguk yap ya da elle kirmizi ve yesili azalt, maviyi yukselt. Siyahlar icin ise kontrast ve parlaklik ayarlamasi yapmak gerekiyor.

Sarimsi ise renk sicakligini soguk yap
Bu her şeyi mas mavi yapıyor hiç kullanılacak gibi değil yani.
elle kirmizi ve yesili azalt, maviyi yukselt
Zaten böyle kullanıyorum 93 92 100 ama yine diğer monitörün altında kalıyor. Default ayarlarını saymıyorum bile özel ayarlar yapılarak Color Vibrance ile düzeliyor renkler.
Siyahlar icin ise kontrast ve parlaklik ayarlamasi yapmak gerekiyor.
Aynı şekilde bunda da en ideal ayarı yaptım ama siyahlar yine diğer monitörüme göre çok parlak gözüküyor.

@Sye, valla ne alayım bilemedim ki... Çok yüksek beklentilerim yok aslında. Şu anki monitör ViewSonic VA2419-SH modeli. Hz yüksek olsun, renkler de canlı olsun yeter bana. Şu Philips içime sindi aslında ama satıcıya pek güvenemedim. İtopya da vade farksız taksit yapmıyor çoğu karta.

@Sye, valla ne alayım bilemedim ki... Çok yüksek beklentilerim yok aslında. Şu anki monitör ViewSonic VA2419-SH modeli. Hz yüksek olsun, renkler de canlı olsun yeter bana. Şu Philips içime sindi aslında ama satıcıya pek güvenemedim. İtopya da vade farksız taksit yapmıyor çoğu karta.
İşte benim yazdığım eski monitörüm bile ortalama bir monitör olmasına rağmen bu beni o kadar tatmin etmedi ama bunu FPS oyunları için aldım Ghosting 0, Hz değeri de tam bilgisayarıma uygun olduğu için akıyor. İade etmeyi de düşünmedim. Philips güzeldir, satıcı hakkında bilgim yok. Bence yaşadığın yerde Itopya mağazası varsa git dene monitörü bi, beğenirsen alırsın.

@Sye, İtopya mağazası yok maalesef. Vatan ve MediaMarkt var, onlar da hem seçenek bakımından hem de fiyat bakımından kötü.

Zaten Gigabyte veya Philips'i tercih edeceğim gibi duruyor. Bugün veya yarın alırım. Philips'in de sanki ışık sızması konusunda bi' olumsuz yanı var. Boyut olarak 23.8 ve 24.5 arasında aşağı yukarı 1.5 cm oynuyor sanırım, çok fark etmez gibi.

Gigabyte alırdım da renkler söylediğin gibi kötü durumda ise üzer beni. O yüzden arada kaldım, yoksa alacaktım.