Bütçe
₺4.000
Gigabyte alırdım da renkler söylediğin gibi kötü durumda ise üzer beni. O yüzden arada kaldım, yoksa alacaktım.
Ne desem bilmiyorum. Gigabyte güzel kullanıyorum ama bu kadar ayarla anca diğer monitöre yaklaştırmak beni üzdü. Bence yine şans veremeye değer gibi geliyor. İtopya acaba koşulsuz beğenmedim diyince iade kabul ediyor mudur. En kötü alır iade edersin.

@Sye, hocam az önce hem Gigabyte hem de Philips için koşulları mağazalarla görüştüm. TechBurada satıcısı, Philips'te 1 tane ölü piksel çıksa dahi iade aldıklarını söyledi. Gigabyte için İtopya'yı aradım, 14 gün süre içinde olur dedi ama iade koşulları geçerli dedi, %100 bilgi alamadım açıkçası.

Eğer 5.000 TL'ye daha net ürün varsa ona yöneleyim, berbat renklere sahipse almak istemem.

------

@BerkayZ87, hocam bu Gigabyte'ın renk kalitesi söylendiği gibi oldukça kötü ise onun yerine 5.000 liraya çıkayım doğru düzgün bir şey alayım diyorum. Şu çok daha iyidir dediğiniz bir ürün var mıdır?

@Sye, hocam az önce hem Gigabyte hem de Philips için koşulları mağazalarla görüştüm. TechBurada satıcısı, Philips'te 1 tane ölü piksel çıksa dahi iade aldıklarını söyledi. Gigabyte için İtopya'yı aradım, 14 gün süre içinde olur dedi ama iade koşulları geçerli dedi, %100 bilgi alamadım açıkçası.

Eğer 5.000 TL'ye daha net ürün varsa ona yöneleyim, berbat renklere sahipse almak istemem.
Şimdi monitörü yerden yere vurdum ama belki düşündüğüm kadar kötü değil diyeceğim de ben masa başı yazılımcı olarak çalışıyorum ofiste 2-3 monitörü kullandığım oluyor ve monitörler durmadan değişiyor yeni personele veriliyor geçici süreliğine alınana kadar vs. Bakanlığa destek için gittim bir süre orada çok eski monitörler verildi geçici bir süreliğine sonra bir çok laptop kullandım, bu kullandığım monitörlerde çok abuk subuk modeller dışında hiç bir şey bu Gigabyte kadar garip gelmemişti ve bunlarda hiç bir ayarlama yoktu fabrika ayarlarıydı.

Garibime giden bunların hepsinin default ayarları alıştığım renk kalitesine yakın iken bunda bir sarımtırak, grilik ve parlak siyahlar canımı sıktı. Color Vibranceyi neredeyse fullemek zorunda kaldım ki bir şeye benzesin ama yine istediğimi alamadığımı fark ettim. Hala da şeyi düşünüyorum acaba bulamadığım bir ayar mı var çünkü normal gelmiyor bu tarz bir şey veya bana bozuk mu geldi diye de düşünüyorum.

Ama belki sen beğenirsin yani ne desem bilmiyorum bu işler biraz da alışkanlık işi.

@Sye, GS25F-2'den bu denli memnuniyetsiz kalmaniz tuhaf geldi. Inceleme verileri acisindan gayet iyi duruyor cunku parlaklik, renk gamutu ve kontrast bakimindan.
Dediğim gibi bende durumu tuhaf buluyorum hala göremediğim bir ayar veya ekran kartı ayarı olduğunu düşünmek istiyorum. Akşam eve gidince diğer monitör ile birlikte size ikisinin de default ayarlarında farklarını atayım neyden bahsetmek istediğimi anlayın, kendi uyguladığım ayarları olan halini de atarım. Siyahlar telefon kamerasında belli olmuyor ama diğer RGB'ler belli oluyor. Yeşil forumda kullanan birine daha sordum ona da çok normal geldi renkler mesela çok memnunum dedi.

Dediğim gibi bende durumu tuhaf buluyorum hala göremediğim bir ayar veya ekran kartı ayarı olduğunu düşünmek istiyorum. Akşam eve gidince diğer monitör ile birlikte size ikisinin de default ayarlarında farklarını atayım neyden bahsetmek istediğimi anlayın, kendi uyguladığım ayarları olan halini de atarım. Siyahlar telefon kamerasında belli olmuyor ama diğer RGB'ler belli oluyor. Yeşil forumda kullanan birine daha sordum ona da çok normal geldi renkler mesela çok memnunum dedi.
Panel piyangosu olabilir mi? Aynı soruna baktım bende sadece Reddit'te vardı birisi.

Panel piyangosu olabilir mi? Aynı soruna baktım bende sadece Reddit'te vardı birisi.
Onun için daha belirgin sorunlar olacağını düşünüyorum (Ghosting, ışık sızması, parlaklık vs çok iyi ve ideal) dediğim gibi bir çok monitör/ekran kullandım. Renklerin ne kadar değişebileceğini baya gözlemledim, bu da genel gamut ile alakalı gibi duruyor.

@BerkayZ87 hocam bütçeyi 5.000 TL yapsam kalitesinden emin olduğumuz bir ürün çıkar mı? Almışken iyisi olsun.

Çok kararsız kalıp Philips aldım.

Teknoloji konusunda şansım sıfır olduğu için kesinlikle ölü pikselli gelip beni uğraştıracaktır. Zaten satıcı da çok güven vermiyor. Şimdiden hoş geldin sıkıntı ve stres.

Son düzenleme: