4.000 TL civarında kulaklık önerisi

Bütçe
4.000 TL
Arkadaşlar ne öneriyorsunuz şimdi? Karışmış burası bayağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ne onerıyosunuz sımdı karısmıs burası bayağı.

Tam olarak ne istediğini tek bir mesajda özetler misin?
Kablolu olması önemli mi, hiç önemli değil mi?
Mikrofon lazım mı, lazımsa ne kadar önemli?
Kulak içi yani IEM kullanır mısın, kullanmaz mısın?
Bütçeyi en fazla nereye çıkartırsın? Hemen almak durumunda mısın, biraz beklerim, kulak üstü bir şey istiyorum, 5K civarı harcarım der misin?
Ve en önemlisi müzik ve rekabetçi FPS arasında hangisi daha önemli, bir oranlama yapar mısın? Ayrıca hangi tür müzikleri dinliyorsun?

Haklısın, benim hatam tam açıklamamak.
Kablo önemli değil.
Mikrofon lazım, çok da önemli değil, sesli sohbet için lazım.
Kulak üstü istiyorum.
1-2 hafta beklerim, bütçeyi çıkartırım da pek gönlüm yok açıkçası, kulaklık sadece sonuçta. Ayrıca tercıhen beyaz olursa daha ıyı olur her şey beyazda olmazsada sorun degıl açıkçası benım ıcn.

Open back istersen: Fifine H19 veya H18V.

Closed back için: Beklerim bütçe de artırırım diyorsan Cloud III S.
Hemen bugün alacağım, kablosuz olsun, kumaş pad olsun, rahat edeyim, renk de önemsiz diyorsan Vatandan (sadece mağazada) lila veya mavi renkte Nova 3 Wireless.

“Reverb ve Decay 10 KHz üzerinde gerçekleşir”

Reverb ve Decay belirli bir frekans bandında “gerçekleşen” olaylar değil. Bir sesin impulse Response'u çok geniş bir frekans spektrumuna yayılır ve her frekans bileşeninin Decay davranışı farklı olabilir.

Hatta doğal mekanlarda reverberasyonun Decay oranının frekansa bağlı olduğu, fakat özellikle 200 hz–2 KHz civarında daha yavaş, bunun üstündeki frekanslarda ise daha hızlı Decay görülebildiği gösterilmiş.

-----------------------------------

“Treble extension iyi olursa enstrümanlar birbirine karışmaz”

Bu da yarı doğru ama sebebi yanlış.

İyi high-Frequency extension gerçekten algılanan açıklığa, Timbre'a ve bazı spatial/localization ipuçlarına katkıda bulunabilir. Özellikle yüksek frekansların HRTF üzerinden yön/elevation gibi bilgiler taşıdığı biliniyor.

-----------------------------------

Tamamen uydurma değil fakat abartmışsın.

10 KHz+ bölgede gerçekten bazı ince ayrıntılar bulunabilir:
  • cymbal/hi-hat'ın üst harmonikleri.
  • Bazı transientlerin üst harmonikleri.
  • string/pluck attack'larının yüksek frekans bileşenleri.
  • Bazı ambience/noise bileşenleri.
  • Sibilance
  • Kayıt ortamının bazı yüksek frekanslı bileşenleri.
Dolayısıyla 10 KHz+ tamamen önemsiz değil.
Fakat "mikrodetay = "10 KHz+" kesinlikle doğru değil.
--------------------------------------
Peki 10 KHz roll-off kısmı?
İşte burada analiz biraz raydan çıkıyor bence.
Cloud III S'in incelemelerinde yüksek frekansların daha net olduğu ve detayların daha kolay ayırt edilebildiği raporlanıyor. Soundguys da III S'in önceki modele göre daha temiz ve detaylı olduğunu söylüyor.
Fakat bundan:

“ııı s daha detaylı çünkü 10 KHz üstü daha fazla.”

Diye sonuç çıkarmak doğru değil.

Çünkü detail retrieval ≠ 10 KHz extension.
Örneğin bir oyundaki ayak sesinin önemli attack/transient bilgisinin ciddi kısmı 10 KHz'in altında bulunabilir. Bir silah sesi, kumaş sesi, mekanik ses vs. de geniş bantlıdır.
Dolayısıyla III'ün 10 KHz sonrası roll-off'u varsa bile, bundan:

“Iıı mikrodetayları kaybediyor.”

Sonucunu tek başına çıkaramazsın.

Evet Cloud 3S gerçekten daha iyi fakat şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor aradaki fiyat farkına değecek bir farkı değil.
Benim fikrimce çoğu insanın hissetmeyeceği farklar çünkü aralarında çok da fark yok zaten Cloud 3S bir nevi Cloud 3'ün modlanmış hali gibi yorumlanabilir.
Konuyu çok dağıttık zaten arkadaşta bütçeyi pek arttırmak istemiyormuş.

Sizin onerınız nedir?

Sizin onerınız nedir?

Rekabetçi oyunları örneğin CS2 gerçekten rank kasmaya falan oynuyorsanız tavsiyem Cloud 3 olacaktır fakat hardcore bir oyuncu değilseniz Trina'nın önerdiği gibi Fifine H19 veya H18v tercih edebilirsiniz.

Fifine markasının tasarımı hiç hoşuma gitmedi açıkçası Cloud 3 alacak gibi duruyor. Bana birisi en başta dediğim X9'u önermişti, kötü mü diyorsunuz ona?

Fifine markasının tasarımı hiç hoşuma gitmedi açıkçası Cloud 3 alacak gibi duruyor. Bana birisi en başta dediğim X9'u önermişti, kötü mü diyorsunuz ona?

Kötü onlar hepsi fason zaten. O fiyatlara kablosuz SS Nova 3X-p alabilirsin vatan mağazalarından. Öyle imkanın yoksa da İtopya'da 4.300 TL. MCHOSE falan tokatlıyor her türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…