planopilaris
Gelişen
Arkadaşlar ne öneriyorsunuz şimdi? Karışmış burası bayağı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ne onerıyosunuz sımdı karısmıs burası bayağı.
Tam olarak ne istedigini tek bir mesajda ozetler misin?
Kablolu olmasi onemli mi hiç onemli degil mi?
Mikrofon lazim mi, lazimsa ne kadar onemli?
Kulak içi yani IEM kullanir misin kullanmaz misin?
Butceyi en fazla nereye cikartirsin? Hemen almak durumunda misin, biraz beklerim kulak üstü bir şey istiyorum 5K civari harcarim der misin?
Haklısın, benim hatam tam açıklamamak.
Kablo önemli değil.
Mikrofon lazım, çok da önemli değil, sesli sohbet için lazım.
Kulak üstü istiyorum.
1-2 hafta beklerim, bütçeyi çıkartırım da pek gönlüm yok açıkçası, kulaklık sadece sonuçta. Ayrıca tercıhen beyaz olursa daha ıyı olur her şey beyazda olmazsada sorun degıl açıkçası benım ıcn.
Tabii anlatayim.
Eki Görüntüle 275263
Lowendden baslayalim. Cloud III S'in Low endleri kabul edilebilir seviyedeyken Cloud III anemic seviyede. Sadece midbass biraz daha yuksek III'te ancak bu cok buyuk bir sorun degil cunku ikisi de bu bolgelerde zaten cok basarili degiller. Lower midrange performanslari benzer o yuzden geciyorum. Upper midrange ilk buyuk kirilma. 2KHz-4KHz arasina denk gelen bolge kadin ve erkek vokallerine denk geliyor. Ayni zamanda ayak sesleri de bu frekans araliginda uretiliyor. Yani III S'in vokal ve ayak sesi performansi cok daha iyi. Ikinci kirilma noktasi Treble, Treble extension veya Air bolgesi. Kabaca 10KHz ve uzeri. Burasi neye yariyor peki? Ses sahnesinin acilmasina ve hava hissinin uretilmesine. Derinlik ve ayrim de burayla ilgili. Cunku enstrumanlarin yankilari (reverb) ve sonumlenmeleri (Decay) burada gerceklesiyor. Iyi bir Treble extension oldugunda enstrumanlar veya sesler birbirine karismaz, katmanlama iyidir ve sonuç olarak derinlik hissini duyabilirsin. Iıı'e bak 10kdaki roll off berbat bir Air'e isaret. Ayrica yine bu bolgede mikro detaylari duyuyorsun.
Cloud III s odyofiller tarafindan begenilen, vay be kablosuz DSP kulakliklar bu kadar gelisti mi dedirten bir kulaklık. Ayni seyi III icin soyleyen birini gordun mu? Kendin dinledin mi?
Acikladim, daha da merak ettigin bir şey olursa sorarsin.
“ııı s daha detaylı çünkü 10 KHz üstü daha fazla.”
“Reverb ve Decay 10 KHz üzerinde gerçekleşir”
Reverb ve Decay belirli bir frekans bandında “gerçekleşen” olaylar değil. Bir sesin impulse Response'u çok geniş bir frekans spektrumuna yayılır ve her frekans bileşeninin Decay davranışı farklı olabilir.
Hatta doğal mekanlarda reverberasyonun Decay oranının frekansa bağlı olduğu, fakat özellikle 200 hz–2 KHz civarında daha yavaş, bunun üstündeki frekanslarda ise daha hızlı Decay görülebildiği gösterilmiş.
-----------------------------------
“Treble extension iyi olursa enstrümanlar birbirine karışmaz”
Bu da yarı doğru ama sebebi yanlış.
İyi high-Frequency extension gerçekten algılanan açıklığa, Timbre'a ve bazı spatial/localization ipuçlarına katkıda bulunabilir. Özellikle yüksek frekansların HRTF üzerinden yön/elevation gibi bilgiler taşıdığı biliniyor.
-----------------------------------
Tamamen uydurma değil fakat abartmışsın.
10 KHz+ bölgede gerçekten bazı ince ayrıntılar bulunabilir:
Dolayısıyla 10 KHz+ tamamen önemsiz değil.
- cymbal/hi-hat'ın üst harmonikleri.
- Bazı transientlerin üst harmonikleri.
- string/pluck attack'larının yüksek frekans bileşenleri.
- Bazı ambience/noise bileşenleri.
- Sibilance
- Kayıt ortamının bazı yüksek frekanslı bileşenleri.
Fakat "mikrodetay = "10 KHz+" kesinlikle doğru değil.
--------------------------------------
Peki 10 KHz roll-off kısmı?
İşte burada analiz biraz raydan çıkıyor bence.
Cloud III S'in incelemelerinde yüksek frekansların daha net olduğu ve detayların daha kolay ayırt edilebildiği raporlanıyor. Soundguys da III S'in önceki modele göre daha temiz ve detaylı olduğunu söylüyor.
Fakat bundan:
Diye sonuç çıkarmak doğru değil.
Çünkü detail retrieval ≠ 10 KHz extension.
Örneğin bir oyundaki ayak sesinin önemli attack/transient bilgisinin ciddi kısmı 10 KHz'in altında bulunabilir. Bir silah sesi, kumaş sesi, mekanik ses vs. de geniş bantlıdır.
Dolayısıyla III'ün 10 KHz sonrası roll-off'u varsa bile, bundan:
Sonucunu tek başına çıkaramazsın.
Evet Cloud 3S gerçekten daha iyi fakat şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor aradaki fiyat farkına değecek bir farkı değil.
Benim fikrimce çoğu insanın hissetmeyeceği farklar çünkü aralarında çok da fark yok zaten Cloud 3S bir nevi Cloud 3'ün modlanmış hali gibi yorumlanabilir.
Konuyu çok dağıttık zaten arkadaşta bütçeyi pek arttırmak istemiyormuş.
Rekabetçi oyunları örneğin CS2 gerçekten rank kasmaya falan oynuyorsanız tavsiyem Cloud 3 olacaktır fakat hardcore bir oyuncu değilseniz Trina'nın önerdiği gibi Fifine H19 veya H18v tercih edebilirsiniz.
Hayır şunu merak ediyorum kendini nasıl bu kadar üstün görüp iğneleyici ifadeler kullanabiliyorsun. Dümdüz internete yazdığında zaten kullanılan kavramların ne demek olduğunu kolayca görebilirsin. Senin haricinde başka kimse bilmiyor mu sanıyorsun bu tür konuları bunu merak ediyorum. Konunun başından beri safsatalara başvuruyorsun. Söylediğim cümleleri farklı yerlere çekmek gibi.
Fifine markasının tasarımı hiç hoşuma gitmedi açıkçası Cloud 3 alacak gibi duruyor. Bana birisi en başta dediğim X9'u önermişti, kötü mü diyorsunuz ona?
Fifine markasının tasarımı hiç hoşuma gitmedi açıkçası Cloud 3 alacak gibi duruyor. Bana birisi en başta dediğim X9'u önermişti, kötü mü diyorsunuz ona?