Evet, düz filtre kahve makinesi alırsan sadece suyunu koyuyorsun, filtre kağıdını koyup içine kahveyi koyuyorsun o kadar. Çekirdekten çeken makineler falan da var ama onların bakımı vs. biraz daha uğraştırıcı ve yer kaplıyorlar. Philips'in HD7459 modelini tavsiye ederim ben, hem evde hem işyerinde kullanıyoruz yani hafif kullanımda da ağır kullanımda da gayet iyi :D Senin attığın HD7462 ile birebir aynı makine, ek olarak ufak saati gösteren bir ekranı ile zamanlayıcı özelliği var, istediğin saatte demlemesini başlatabiliyorsun. Akşamdan koy, sabah kokusuna uyan.

Cihazlar güzel, kullanan biri görür ise bilgi verecektir.
öğütülmemiş, V60, filtre makinesi
V60 filtre kağıdı da alıp kahve çekiminizi v60 olarak yaptırabilirsiniz. Bu cihazlar destekler mi bilmiyorum fakat kesinlikle daha iyi bir içim keyfi sağlar.
Filtre kahve makinesi seçince öğütülmüş olarak geliyor değil mi?
Öyle geliyor olması lazım mantıken.
Ben "Tchibo Gold Selection Filtre Kahve 250 gr" kullanıyorum. Size de önerebilirim.

Bende bu cihazı kullanıyorum, gayet güzel. Fiyatı daha uygundu normalde, yükselmiş biraz. Evde kullanıyorum bende. Bütçenizi aşmıyor.

Kahve olarak bunu kullanıyorum, gayet güzel. Yoğun bir aroması var. Bu öğütülmüş kahve, direk kağıda koyup yapıyorsun. Kahve öğütme işi adamı yoruyor bazen.

Kahve kağıdı olarak bunu tercih ediyorum.

Yıllardır Electrolux'un filtre kahve makinesini kullanıyorum. E5CM16ST modelinin daha düşük versiyonu bendeki ve memnunum. Kahvenin aromasını oldukça iyi çıkarıyor. E5CM16ST modelini öneririm.

Eğer öğütücünüz yoksa ve taze çekim isterseniz; Russell Hobbs'un kendinden öğütücülü 25610-56 kodlu makinesine de bakabilirsiniz. Bir de WMF'nin Bueno modeli var, o da iyi görünüyor.

Philips tercih etmeme sebebim malzemesinin kalitesiz olması.

Kahve olarak Sanal Baharat'ın çekirdeklerini kullanıyorum. Sezy, Clean Cup, Tetra N Roastery, Spada ve Montag gibi nitelikli kahve kavurucularını da tercih edilebilir.

Kahve kağıdı için seçimim Tchibo oluyor genelde.