4.000 TL'ye i3 9100F & RX 580 sistemde işlemci mi yoksa ekran kartı mı yükseltilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan frkn.dmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 115
  • Etiketler Etiketler
    donanım

frkn.dmn

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Benim i3 9100F işlemcim ve RX 580 ekran kartım var, darboğaz oluyor. Assetto Corsa veya Valorant vs. oynuyorum. Sizce işlemciyi mi değiştireyim ekran kartını mı? Bütçe 4k.

Ekran kartı dışındaki bileşenleri satıp R5 5600 AM4 sistem kurabilirsiniz, 2. el de yardımcı olabilirim.

Merhaba arkadaşlar,

Benim i3 9100F işlemcim ve RX 580 ekran kartım var, darboğaz oluyor. Assetto Corsa veya Valorant vs. oynuyorum. Sizce işlemciyi mi değiştireyim ekran kartını mı? Bütçe 4K.

Eğer satmakla uğraşmak istemiyorsan o anakarta Max yapacağı şey i5-9400F bu da alınmaz bence anakart ve işlemci yükseltmesi yapalım sana daha çok faydalı olur DDR4 önereceğim RAM değiştirme diye üstüne 1.5k daha koyman gerekir diğer türlü ekran kartı değiştirmek mantıklı değil işlemci ile darbogaz yapacak Anakart İşlemci

ASUS Prime H310M-K r2.0

Bütçeyi arttırman gerek çünkü bütçen üzerinde o anakarta eklenebilecek en baba işlemci i5 9400F olur ekran kartı ile darboğaz yapmasa da yükseltmeye değeceğini sanmıyorum dolayısıyla bütçeyi arttırıp anakart değişimi sonrası R5 5600 işlemciye geçilebilir ortalama çıkacak masraf ise 6k-6.5k civarı olur (giriş seviyesi bir anakart kullanılırsa) Elbette ekran kartı da ilerki dönemde değişilebilir çünkü kısıtlı bi zamana kadar idare eder sizleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…