Bütçe
4.000 TL
Makaleler
1
Şu anda F75 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Maalesef kendi hatam sonucu üzerine sıvı döküldü. Kurutmak için kasasını açmak zorunda kaldım. Tüm parçaları söküp temizledim. Şu an çalışıyor olsa bile içim tam olarak rahat etmediği için yeni bir klavye almayı düşünüyorum. Aklımda bir süredir Wraith W75 vardı. Beyaz rengi stokta olsaydı hiç düşünmeden alacaktım. Çok iyi olmadığını biliyorum. Kasa kalitesi vs olayları varmış. Stokta beyaz versiyonunu bulamadığım için almadım.

Özellikle aradığım çok spesifik özellikler yok. Setup'ım genel olarak beyaz ağırlıklı olduğu için beyaz veya ağırlıklı olarak beyaz renklerde bir klavye tercih etmek istiyorum. Siyah ya da alakasız bir renkte klavye masada pek hoş durmayacaktır. Boyut olarak %75 düzene alıştığımı düşünüyorum ve yine %75 tercih etmeyi planlıyorum. 8000 Hz polling rate şart değil. Manyetik Switch de şart değil. Mümkünse üzerinde ses kontrol Knob'u olmasını isterim. Kablosuz olması da zorunlu değil. Zaten Wraith beyaz coil kablo kullanıyorum.

Öneri verirken gözünüzde canlanması adına setupun fotoğrafı aşağıda.

IMG_20260606_222013.webp

Mekanik olarak bu bütçede en iyisi olur.

Keycapsler dikey değil yataymış. Bu bana gitmez hocam. Konuda yazmak aklıma gelmedi ama yatay baskılı keycaps yaramaz bana.

Bu tarz ama tam bu tarz değil. Normal baskılı keycapsli bir klavye olsa benim için daha iyi olur.

Keycapsler dikey değil yataymış. Bu bana gitmez hocam. Konuda yazmak aklıma gelmedi ama yatay baskılı keycaps yaramaz bana.
Alışacağını düşünüyorum, yine de böyle olabilir;

EFORSUZ kodu ile 3.200 TL.

Ek olarak da;

Bu model alınır ileride keycaps takarsınız FR4 plate olan modeller siyah ama beyaz olanlarda iş yapar.

Veya baileys modeli beklenebilir ama zamlanması olası ulugamesin kendisine sormak iyi. Olur cheryy profil ve cift enjeksiyonlu PBT hem de FR4 plate çünkü diğer beyaz modeller hakkında bilgim yok onun dışında contour modelide aynı.

Hi75C en iyi secenek denkleri 5-6K bandinda olan bir model. Keycaps degistirilebilir bir şey dert etmemek gerek. Tamamen aluminyum kasa premium bir urun.

Başka alternatifimiz var mı? Pek içime sinmedi sonradan keycaps vs. almak. Klavyede yazı yazmada tam anlamıyla geliştiremedim kendimi. Arada bakarak yazma ihtiyacı hissediyorum. Alıştığım şekilde normal olsa bana daha çok yarar. Wraith tuş takımının ise beyaz üstü siyah seçeneği bitmiş. Şimdi mavi mavi yazılı keycaps almak, bilemedim.

Başka alternatifimiz var mı? Pek içime sinmedi sonradan keycaps vs. almak. Klavyede yazı yazmada tam anlamıyla geliştiremedim kendimi. Arada bakarak yazma ihtiyacı hissediyorum. Alıştığım şekilde normal olsa bana daha çok yarar. Wraith tuş takımının ise beyaz üstü siyah seçeneği bitmiş. Şimdi mavi mavi yazılı keycaps almak, bilemedim.

Şu basım hissiyatına bakın eridim resmen alüminyum bu denli klavyeyi bir daha bulamazsınız.

Ayni baileys modeli tabii switchlere göre değisir hepsi farkli farkli baileysdeki Switch bundaki.