Bütçe
4.000 TL

berat_01

Yetkin
Halihazırda kullandığım Aula F 65 klavyemi satıp, üstüne para koyup yeni bir klavye alacağım. Bu klavyem de güzel, sevgili @TANTUNICIK reis önermişti ama ben F tuşlar da olmadan kullanabilirim zannetmiştim, kullanamadım. Senin önerilerine güveniyorum, tekrar öneri istiyorum. Bu defa yüzde 75 olacak. Ayrıca bu F 65 sesi çok hoşuma gitti.

Bu ses de ve daha hassas tuşlara basma mesafesi olursa iyi olur, olmazsa çok problem değil. Teşekkür ederim.

Mekanik isterseniz bunlar var ama tam olarak ne istediğinizi çözemedim detaylı açıklama daha iyi olur.
Manyetik olarak ise en mantıklısı şuan alıcaksanız eforsuz kodu kullanın.

Peki, mekanik ile manyetik arasındaki farklar nedir, ne amaçla kullanılır, hangisi daha iyidir?

Peki, mekanik ile manyetik arasındaki farklar nedir, ne amaçla kullanılır, hangisi daha iyidir?

Manyetik daha uzun ömürlü ve birkaç gecikmeyi azaltan özellikle gelir ama farkı hissetmezsiniz.

Detaylı bir rehber var zaten bakabilirisiniz.

Peki, mekanik ile manyetik arasındaki farklar nedir? Ne amaçla kullanılır, hangisi daha iyidir?

Mekanik klavyeler; hissiyat, ses ve kalite bakımından benzerlerine kıyasla daha iyi bir iş çıkarıyor ve bu süreci tamamen mekanik olarak hallediyor. Manyetik klavyeler ise bu işi sensörlerle çözdüğü için oyunlarda bir avantaj sağlıyor. Özellikle Rapid trigger özelliği sayesinde, istediğiniz tuşun hassasiyetini ve basış derinliğini dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz; ayrıca farklı fonksiyonları da mevcut. Ipi, fiyatına göre alüminyum kasa kalitesi sunuyor. Değerlendirilebilir tercihinize göre ama fark büyük değil.

Mekanik klavyeler; hissiyat, ses ve kalite bakımından benzerlerine kıyasla daha iyi bir iş çıkarıyor ve bu süreci tamamen mekanik olarak hallediyor. Manyetik klavyeler ise bu işi sensörlerle çözdüğü için oyunlarda büyük bir avantaj sağlıyor. Özellikle Rapid trigger özelliği sayesinde, istediğiniz tuşun hassasiyetini ve basış derinliğini dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz; ayrıca farklı fonksiyonları da mevcut. Ipi, fiyatına göre alüminyum kasa kalitesi sunuyor. Değerlendirilebilir tercihinize göre ama fark büyük değil.

Peki, teşekkür ederim terciğimi. IPi Qbz75 manyetik switch klavye yan olarak kullanacağım.