Bütçe
4.000 TL

La Grande Aquila 62

Başarılı
Merhabalar dostlar,

Daha önce de konu açmıştım YouTube kanalım için, kamera ve ışık ve ışık açılarını değiştirmem gerektiği önerileri olmuştu ben de elimden geldiğince uyguladım.
Şimdiki videolarım daha iyi, ilk birkaç videoya göre :)

Yaklaşık 2 aydır YouTube kanalıma (kanalımın ismi: Strosferos sadece görüntü ve ses kalitesi için bakmak isteyenler olur diye yazıyorum, yanlış anlamayın) FPS/Competitive oyun içerikleri üretiyorum. HyperX Cloud 3 kablolu kulaklığımın dahili mikrofonunu kullanmaktayım.

Hem kayıt alırken şık dursun hem de ses kalitesi daha iyi olsun diye mikrofon bakmaktayım. RTX ekran kartına sahip olduğum için Nvidia Broadcast ile dış gürültüyü kesebiliyorum (ekran kartına yük bindiriyor ve ısınma yapıyor, odamı da yeterince soğutamıyorum) ama mikrofonun kendisinin gürültü engelleme özelliği olursa iyi olur eğer bütçeyi aşmayacaksam. "Eğer biraz daha çıkabilirseniz şu daha iyi olur derseniz fikirlere açığım.''

Süper bir mikrofon arayışım vs yok, mevcut mikrofonumdan biraz daha iyi net ses veren, çok ayar vs yapmayacağım, üzerinde de ''mute2' tuşu olan bir mikrofon istiyorum. Bütçem taksitli olursa 3.5-4K TL'ye (belki 5K) kadar çıkabilirim.

Havit GK71 Pro önerenler var, Fifine A6T öneren de var, karar veremedim. Bilgisi, deneyimi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Cuma günkü Gaming Gecesi indirimlerini de bekleyeceğim, acelem yok.

Kamera -1 adet de kamera önerisi istiyorum. Mevcutta Logitech C270 kullanıyorum ama önceliğim mikrofon olacaktır. Bazen ruh halime göre webcam açmadan kayıt aldığım olabiliyor.

Son düzenleme:
USB mikrofon istiyorsan fifine ams8prot bundle alabilirsin 5.3k, taksitli. XLR alacaksan tank1 öneririm.

Pasif gürültü engelleme için dinamik mikrofon almalısın, condenser mikrofonlara göre daha az hassas oluyorlar.

USB mikrofon istiyorsan fifine ams8prot bundle alabilirsin 5.3k, taksitli. XLR alacaksan tank1 öneririm.

Pasif gürültü engelleme için dinamik mikrofon almalısın, condenser mikrofonlara göre daha az hassas oluyorlar.
Daha önce hem XLR hemde harici mikrofon kullanmadım. Hep kulaklığa dahil olan mikrofonlarla kayıt aldım. XLR alacaksam + ses kartı da almam gerekiyormuş, açıkçası ne alacağımı ben de karar veremedim, bilgi için araştırma yapıyorum. Dinamik mikrofon dediğin nedir mesela onu bilmiyorum. Vakit ayırdığınız ve bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu söylediklerinizin üzerine biraz araştırma yapacağım.

Varsa önerdiğiniz cihazlar yazmanızı rica ediyorum.

Daha önce hem XLR hemde harici mikrofon kullanmadım. Hep kulaklığa dahil olan mikrofonlarla kayıt aldım. XLR alacaksam + ses kartı da almam gerekiyormuş, açıkçası ne alacağımı ben de karar veremedim, bilgi için araştırma yapıyorum. Dinamik mikrofon dediğin nedir mesela onu bilmiyorum. Vakit ayırdığınız ve bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu söylediklerinizin üzerine biraz araştırma yapacağım.

Varsa önerdiğiniz cihazlar yazmanızı rica ediyorum.
XLR için ses kartı gerekli evet. USB de olsa dinamik tercih etmek daha manıtklı olacaktır

XLR için ses kartı gerekli evet. USB de olsa dinamik tercih etmek daha manıtklı olacaktır
Tamamdır teşekkür ederim. USB'li dinamik bir mikrofon tercih edeceğim sanırım. Kanalım biraz daha geliştiğinde XLR gibi kaliteli olanlara geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Ürün bu mudur?

Tamamdır teşekkür ederim. USB'li dinamik bir mikrofon tercih edeceğim sanırım. Kanalım biraz daha geliştiğinde XLR gibi kaliteli olanlara geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Ürün bu mudur?
Evet bu.

Zaten bu mikrofon hem usb hem xlr destekliyor. Daha sonra ses kartı alırsan xlr ile bağlarsın.

Son düzenleme: