Bütçe
3.000 - 4.000 TL

manytools

Çalışkan
Herkese merhaba. Maalesef modem ve routerlar konusunda günceli hiç takip etmemiş birisi olarak sizlerden yardım istiyorum. Uzun zamandır DOCSIS 3.0 modem kullanıyordum fakat farklı bir internet sağlayıcısına geçtiğim için "normal?" internet girişli bir modem ihtiyacım söz konusu. Bütçe olarak 3.000 - 4.000 TL'yi geçmemek şartı ile önerilerinize açığım ve aradığım pek bir özellik bulunmamakta. Modemin bana getirdiği neredeyse tüm özellikler benim için ekstra olacak denebilir. Yine de taleplerimi ve önemsiz olan şeyleri aşağıda özetleyecek olursam;
  • Lan portları en az 1 Gbps olursa çok iyi olur,
  • Şu anki altyapım bakır kablo fakat geleceğe de uyumluluk bakımından fiberi de destekleyen bir model olursa çok iyi olur (öyle oluyor ise),
  • Wi-Fi kapsama alanı bakımından sıkıntım yok, mesh kullanıyorum cihazın Wi-Fi'ını kurulumda direkt kapatacağım.
Sanırım şimdilik bu kadar, ilgi ve vaktiniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Maalesef modem ve routerlar konusunda günceli hiç takip etmemiş birisi olarak sizlerden yardım istiyorum. Uzun zamandır DOCSIS 3.0 modem kullanıyordum fakat farklı bir internet sağlayıcısına geçtiğim için "normal?" internet girişli bir modem ihtiyacım söz konusu. Bütçe olarak 3.000 - 4.000 TL'yi geçmemek şartı ile önerilerinize açığım ve aradığım pek bir özellik bulunmamakta. Modemin bana getirdiği neredeyse tüm özellikler benim için ekstra olacak denebilir. Yine de taleplerimi ve önemsiz olan şeyleri aşağıda özetleyecek olursam;
  • Lan portları en az 1 Gbps olursa çok iyi olur,
  • Şu anki altyapım bakır kablo fakat geleceğe de uyumluluk bakımından fiberi de destekleyen bir model olursa çok iyi olur (öyle oluyor ise),
  • Wi-Fi kapsama alanı bakımından sıkıntım yok, mesh kullanıyorum cihazın Wi-Fi'ını kurulumda direkt kapatacağım.
Sanırım şimdilik bu kadar, ilgi ve vaktiniz için şimdiden teşekkürler.
- TP-Link Archer VR2800
- LAN portları: 1 Gbps destekli.
- Fiber uyumluluğu: Gelecekteki fiber internet hizmetlerine uyumlu.
- Wi-Fi: Mesh sistemle kullanacağınızı belirttiğiniz için Wi-Fi özelliğini kapatabilirsiniz.
- Fiyat: 3.000 - 3.500 TL civarında.

- ASUS DSL-AC68U
- Fiber uyumluluğu: DSL ile birlikte fiberi destekler.
- Wi-Fi: Mesh ile entegre çalışabilir.
- Fiyat: 3.500 - 4.000 TL aralığında.

- Netgear Nighthawk D7000
- Fiber uyumluluğu: Fiberle uyumlu bağlantılar için kullanılabilir.
- Wi-Fi: Gerekirse kapatılabilir.
- Fiyat: 3.300 - 4.000 TL arasında.

Bu modeller, ihtiyacınıza uygun olarak LAN portları ile iyi bir performans sunmakta ve gelecekteki fiber altyapısına geçişte uyum sağlayacaktır. Bu öneriler arasından bütçenize ve tercihlerinize en uygun olanı seçebilirsiniz.