4.000 TL'ye OpenWRT destekli router önerisi

Bütçe
4.000 TL

AaKreon

Üyecik
Merhaba Recep Bey'in önerdiği ve linkini paylaştığı (https://app.hb.biz/fFcVizauPzlw) linkinden RT-AX52 (RT-AX1800U) routerını OpenWRT kurmak için aldım.

Bana gönderilen modem AX1800U değil AX1800 modeliymiş ve routerda USB girişi yok. Bundan dolayı iade ettim. Yazılımı düzgün yada bir yerden bakıp OpenWRT kurabileceğim routerlar önerir misiniz?

Şuan Türk Tel*kom altyapısında Türknet'ten Fiber internet alıyorum. 140 mbps download 20 mbps upload hızım var ve OpenWRT kullanarak hızımı arttırmayı amaçlıyorum. Keenetic routerlar olabilir ama nasıl kuruldugu hakkında bir fikrim yok.

Xiaomi 3000 serisi de olabilir ama tavsiye eder misiniz, bilmem.

Bütçem ise 0-4.000 TL arasında.

Merhaba Recep Bey'in önerdiği ve linkini paylaştığı (https://app.hb.biz/fFcVizauPzlw) linkinden RT-AX52 (RT-AX1800U) routerını OpenWrt kurmak için aldım.

Bana gönderilen modem AX1800U değil AX1800 modeliymiş ve routerda USB girişi yok. Bundan dolayı iade ettim. Yazılımı düzgün ya da bir yerden bakıp OpenWrt kurabileceğim routerlar önerir misiniz?

Şu an Türk tel*kom altyapısında TurkNet'ten fiber internet alıyorum. 140 Mbps download 20 Mbps upload hızım var ve OpenWrt kullanarak hızımı arttırmayı amaçlıyorum. Keenetic routerlar olabilir ama nasıl kuruldugu hakkında bir fikrim yok.

Xiaomi 3000 serisi de olabilir ama tavsiye eder misiniz, bilmem.

Bütçem ise 0-4.000 TL arasında.

O fiyata alınabilecek en iyi tercih.

Keenetic'in yazılımı OpenWRT üzerine geliştiriliyor, tam olarak ne yaparak hızını artırmayı planladığınızı bilmiyorum ama OpenWRT'deki gibi OPKG ile üçüncü parti paketleri yükleyebilirsiniz.

Keenetic'in yazılımı OpenWrt üzerine geliştiriliyor, tam olarak ne yaparak hızını artırmayı planladığınızı bilmiyorum ama OpenWrt'deki gibi OPKG ile üçüncü parti paketleri yükleyebilirsiniz.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim Recep beyin videosunu izledim ASUS routeri kullanarak OpenWrt ile Qss gibi şeylerle hızını arttırmıştı. Zaten fiber bir altyapım olduğu için denemek istedim eğer videoyu yanlış anlamadıysam.

Değerli cevabınız için teşekkür ederim hocam. Kesinlikle bunu da düşüneceğim fiyatı çok uygun gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic'in yazılımı OpenWrt üzerine geliştiriliyor, tam olarak ne yaparak hızını artırmayı planladığınızı bilmiyorum ama OpenWrt'deki gibi opkg ile üçüncü parti paketleri yükleyebilirsiniz.

İşlemci olarak MR90X ile yakın olan Keenetic routerı sadece 1 tane var o da 9500 TL civarında o yüzden Keenetic cihazları önermiyorum fiyat olarak aşırı pahalılar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt