Ben bu işlerden çok anlamıyorum, o yüzden anlayan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. Bütçe 3500-4.000 TL bandında. OpenWrt kurabileceğim bir router lazım. Şimdiden teşekkürler. Aklımda Keenetic Hopper KN-3811 var.
Ben bu işlerden çok anlamıyorum, o yüzden anlayan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. Bütçe 3500-4.000 TL bandında. OpenWrt kurabileceğim bir router lazım. Şimdiden teşekkürler. Aklımda Keenetic hopper KN-3811 var.
Bu routerı seçmemin sebebi uygun fiyata Filogic 820 işlemci ile gelmesi. Bugün bu fiyat performans ürüne OpenWrt kuracağız.
Önhazırlık
Öncelikle routera Ethernet ile bağlı olmanız lazım. Ayrıca BL2 yazarken routerın internet bağlantısına ihtiyacı var o yüzden routerın WAN girişine internet bağlantısı olan bir modemin LAN girişine bağlayın. Modemi bridge mode'a almayın router mode'da kalsın. Bilgisayara WinSCP ve Tftpd64 kuruyoruz.
SSH Erişimi
Bu routerda SSH erişimi almak oldukça kolay. Tek yapmanız gereken patched config atmak.
Bu routerı seçmemin sebebi uygun fiyata Filogic 820 işlemci ile gelmesi. Bugün bu fiyat performans ürüne OpenWrt kuracağız.
Önhazırlık
Öncelikle routera Ethernet ile bağlı olmanız lazım. Ayrıca BL2 yazarken routerın internet bağlantısına ihtiyacı var o yüzden routerın WAN girişine internet bağlantısı olan bir modemin LAN girişine bağlayın. Modemi bridge mode'a almayın router mode'da kalsın. Bilgisayara WinSCP ve Tftpd64 kuruyoruz.
SSH Erişimi
Bu routerda SSH erişimi almak oldukça kolay. Tek yapmanız gereken patched config atmak.
Donanım olarak aynılar o yüzden bunu önerdim bu daha ucuz ama OpenWrt kurması bir tık daha zor Xiaomi AX3000T de direk program ile OpenWrt'yi kurabiliyorsun.