Delta'yı aldım çok beğenerek. Bu AM5'ler için secure kit diye bir şey var işlemcinin üstüne takılan. Almaya gerek var mı?
Gerek yok.
Delta'yı aldım çok beğenerek. Bu AM5'ler için secure kit diye bir şey var işlemcinin üstüne takılan. Almaya gerek var mı?
İşlemciyi 9700X olarak değiştirdim. Ocypus soğutucuyu aldım fakat pek iyi değil gibi. Eğer sizde normal değil derseniz iade etmeyi düşüneceğim. BIOS'tan işlemcinin 105W modu açık. Değerler bu şekilde. 15 dakikalık Prime95 blend testinde HWiNFO değerleri ve 3 dakikalık OCCT Power testi. Bannerlord ultradada savaş büyüklüğü 1000'deyken ortalama 65 70 derece arası değişiyor. Boştaykende 50 - 55 derece arasında.
Boşta 50-55 oyunlarda 65 70 arası olmasıda normal mi hocam peki?
Normal hocam. Bende sıvı soğutucuya geçtiğimde afalladım. Phantom spirit ortalama oyunlarda Max 60 gördüğü yerde AiO 70 görüyor. Phantom spiritin 80 dereceyi gördüğü yerde AiO bu sefer de Max 75 gördüğü için hafif yüklerde umursamamaya başladım.
Bunun sebebi nedir peki? Bende sizin gibi afalladım, ID-Cooling'in dandik bir modeliyle R5 7500F kullanıyordum oyunlarda 50'yi geçtiğini görmemiştim. Primr 95 dede Max 80'i görmüştüm. Şimdi 360mm AiO ile bu değeri almak çok korkunç geldi.