Bütçe
Max 4000

İntikankam

Uzman
Halihazırda elimde Türk Telekom'un verdiği ZyXEL VMG3312-B10b modem var. Fiber altyapı yok, geleceğini de düşünmüyorum. xDSL istatistiklerini aşağıya bırakıyorum.

Ekran görüntüsü 2026-01-07 213639.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelismis bufferbloat ozellikleri, Wi-Fi 6, modem bazli VPN hizmetleri vs. gibi ozelliklere ihtiyaciniz var mi?

VPN hizmetlerine ihtiyacım yok. Evdeki cihazların hiçbiri Wi-Fi 6 desteklemiyor. Modem değiştirme sebebim Wi-Fi'da modemin kopmalar yaşatması tüm cihazlar modeme yüklenince modemin restart atması ve GeForce NOW'da çok sık paket kaybı yaşamam evde 3 telefon 1 tablet var bir de Ethernet ile bağlı GeForce NOW'dan oyun oynadığım bilgisayar var. Hepsi internete yüklenince GeForce NOW'da oyun oynayamaz hale geliyorum. Wi-Fi menzili şu an kullandığım modemden daha iyi ve bufferbloat sorunu çözecek bir modem arıyorum.

VPN hizmetlerine ihtiyacım yok. Evdeki cihazların hiçbiri Wi-Fi 6 desteklemiyor. Modem değiştirme sebebim Wi-Fi'da modemin kopmalar yaşatması tüm cihazlar modeme yüklenince modemin restart atması ve GeForce NOW'da çok sık paket kaybı yaşamam evde 3 telefon 1 tablet var bir de Ethernet ile bağlı GeForce NOW'dan oyun oynadığım bilgisayar var. Hepsi internete yüklenince GeForce NOW'da oyun oynayamaz hale geliyorum. Wi-Fi menzili şu an kullandığım modemden daha iyi ve bufferbloat sorunu çözecek bir modem arıyorum.
Normalde VX1800V onermek istiyordum ancak QoS ayarlari iskence gibi. Bu yuzden mecburen butceniz yeni surum Hopper DSL'e yetmedigi icin ilk surum Hopper DSL'i oneriyorum. QoS ayarlari basit.

DSL altyapiniz olmasaydi bu butcede cok daha fazla router alternatifi vardi ancak modem olarak QoS ayarlari guzel olan secenekler kisitli maalesef.

Normalde VX1800v onermek istiyordum ancak QoS ayarlari iskence gibi. Bu yuzden mecburen butceniz yeni surum hopper DSL'e yetmedigi icin ilk surum Hopper DSL'i oneriyorum. QoS ayarlari basit.

DSL altyapiniz olmasaydi bu butcede cok daha fazla router alternatifi vardi ancak modem olarak QoS ayarlari guzel olan secenekler kisitli maalesef.

Bu cihaz işimi görür mü?

Hopper V1 ile ayni islemciye ve RAM miktarina sahip, tek belirgin fark ustundeki USB portu 3.0 degil 2.0 ve Wi-Fi performansi daha alt klasmanda. Wi-Fi performansi konusunda pek fark goreceginizi sanmiyorum, altyapiniz 55'e 15 zaten. QoS, bandwith kontrol etme vs. gibi seylerde de pek fark hissetmiyor olmaniz gerek.

Isinizi gormeli.