Kasayı nasıl götüreceğim? Ailem yeterli desteği vermiyor. Kasayı yetkili birisi görmeden hiçbir şey yapamaz. PC'den anlayan hiçbir tanıdığım da yok.

Ya zaten laptop gibi her şey tıkış tıkış da değil soğutmayı kaldırdığında sadece işlemcinin metal yüzüyle karşı karşı ya kalırsın çok korkuyorsan al eline bir kulak pamuğu onunla sil.

6 ay nedir hocam? Standart kullanıcıyım. 1 yıl olsa bari. 6 ay çok kısa.

Soğutucu değişmem lazım.

Tamam 4 tane vida var tek yapman gereken vidaları söküp arka desteği de varsa kullanacağın kule tipinin onu deliklere oturtup vida sıkmak. Kasa kapağı açmak gibi düşün.

Ek olarak düzenli bakım önemli bir şey İstanbul gibi yazın nemli bir yerde yaşıyorsan tozdan kısa devre riski oluşabilir.

6 ay nedir hocam? Standart kullanıcıyım. 1 yıl olsa bari. 6 ay çok kısa.

Soğutucu değişmem lazım.

Bende i5 14400F 360 soğutucu var 1 buçuk yıl oldu hala değerlerim 65'i geçmiyor FPS kaybıda yok yani 360 falan olsan anca uzun ömürlü oluyor ama kasayı bilgisayarcıya götürmek kolay bir şey çok ağır değil zaten kendinde yapabilirsin.

2.5 yıldır içini açmadım. Daha geçen gün ilk defa mı ne açtım. Ekran kartında parmak izim var şu an tozdan.

Tamam çok zor değil en kötü YouTube'dan bir video izle en azından kendin yapmayı öğrenirsin, ucuzda olmuyor bakım yaptırmak. Zaten fişi çekip güç tuşuna basılı tuttuktan sonra içindeki gücü atınca çoğu durumda zarar verecek bir şey yapamazsın.

Tozlarını hep alman lazım bir kompresör gibi bir şey al 3 ayda bir al hem macun ömrü uzun olur benimki belki o yüzden bile bu kadar gitmiş olabilir.
Ulan toza bak ya, Gobi Çölünde mi yaşıyorum? Cam da kapalı.
IMG_20260703_195159.webp