Merhaba, yakın zamanda anakartım bozulduğu için Gen4 bir anakarta geçmeyi planlıyorum; bu yüzden çok kötü olan SSD’mi de değiştirmeyi düşünüyorum. DRAM olmasıyla bana en uygun fiyatlı ve mantıklı seçenek Kioxia Exceria Pro gibi geldi. Başka önerileriniz var mı acaba? Bütçem maksimum 4‑4.500 TL.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 4.500 TL
Alessandro Del Piero
Başarılı
Merhaba, yakın zamanda anakartım bozulduğu için Gen4 bir anakarta geçmeyi planlıyorum; bu yüzden çok kötü olan SSD'mi de değiştirmeyi düşünüyorum. DRAM olmasıyla bana en uygun fiyatlı ve mantıklı seçenek Kioxia Exceria Pro gibi geldi. Başka önerileriniz var mı acaba? Bütçem maksimum 4‑4.500 TL.
KC3000 al geç.
Kioxia'dan iyi midir hocam okuma yazma hızı olarak düşük sadece veri yazım ömrü daha yüksek ama 2 kat kadar daha yüksek mantıklı bir seçenek mi?
Alessandro Del Piero
Başarılı
Kioxia'dan iyi midir hocam okuma yazma hızı olarak düşük sadece veri yazım ömrü daha yüksek ama 2 kat kadar daha yüksek mantıklı bir seçenek mi?
NAND'ı daha yüksek diye biliyorum Exceria Pro'dan ziyade. @Caner Uncu hocam daha iyi bilir. DRAM de mevcut bu model de.
NAND'ı daha yüksek diye biliyorum Exceria Pro'dan ziyade. @Caner Uncu hocam daha iyi bilir. DRAM de mevcut bu model de.
O nedir hocam hiç anlamıyorum SSD'den o yüzden biraz öğrenip almak istiyorum rastgele bir şey almak istemiyorum çünkü şu anki rastgele alınmış bir SSD ucuz diye hiç memnun değilim.
Alessandro Del Piero
Başarılı
O nedir hocam hiç anlamıyorum SSD'den o yüzden biraz öğrenip almak istiyorum rastgele bir şey almak istemiyorum çünkü şu anki rastgele alınmış bir SSD ucuz diye hiç memnun değilim.
Ne kadar araştırsam ne kadar baksam da bu NAND olayını anlayamıyorum hocam. @Caner Uncu hocam bakarsa daha detaylı açıklayabilir size.
Bu iki videodan inceleyebilirsiniz.
KC3000'i 4.300 TL'ye kaçırma, çok iyi fiyat. Ürün başlığında yazan okuma/yazma değerlerine göre tercih yapma. Ki zaten 300-500 MB/sn önemsenecek fark değil.
Exceria PRO ve KC3000, aynı kontrolcüye sahip. NAND olarak da ikisi de Toshiba BiCS5 TLC kullanıyor. KC3000'de Micron B47R da gelebiliyor. Buna takılamana gerek yok, seni etkileyecek bir durum değil. Önemli olan TLC veya QLC olması. QLC'lerin performansı pek iyi değil. Zaten iki disk de TLC ve ikisinde de oldukça kaliteli NAND'lar yer alıyor.
TBW de kağıt üstünde sunulan yazma garantisi, dikkat edilecek bir şey değil. Standart bir kullanıcının yazacağı veri miktarının çok üstünde değerler zaten. 5 sene garantisi daha erken biter, TBW'ye takılma.
KC3000, Exceria PRO'ya oranla bazı noktalarda daha başarılı diyebilirim. Fiyat olarak da bu kadar fark varken KC3000 al.
Exceria PRO ve KC3000, aynı kontrolcüye sahip. NAND olarak da ikisi de Toshiba BiCS5 TLC kullanıyor. KC3000'de Micron B47R da gelebiliyor. Buna takılamana gerek yok, seni etkileyecek bir durum değil. Önemli olan TLC veya QLC olması. QLC'lerin performansı pek iyi değil. Zaten iki disk de TLC ve ikisinde de oldukça kaliteli NAND'lar yer alıyor.
TBW de kağıt üstünde sunulan yazma garantisi, dikkat edilecek bir şey değil. Standart bir kullanıcının yazacağı veri miktarının çok üstünde değerler zaten. 5 sene garantisi daha erken biter, TBW'ye takılma.
KC3000, Exceria PRO'ya oranla bazı noktalarda daha başarılı diyebilirim. Fiyat olarak da bu kadar fark varken KC3000 al.
KC3000'i 4.300 TL'ye kaçırma, çok iyi fiyat. Ürün başlığında yazan okuma/yazma değerlerine göre tercih yapma. Ki zaten 300-500 MB/sn önemsenecek fark değil.
Exceria Pro ve KC3000, aynı kontrolcüye sahip. NAND olarak da ikisi de Toshiba bics5 TLC kullanıyor. KC3000'de Micron B47r da gelebiliyor. Buna takılamana gerek yok, seni etkileyecek bir durum değil. Önemli olan TLC veya QLC olması. QLC'lerin performansı pek iyi değil. Zaten iki disk de TLC ve ikisinde de oldukça kaliteli NAND'lar yer alıyor.
KC3000, Exceria Pro'ya oranla bazı noktalarda daha başarılı diyebilirim. Fiyat olarak da bu kadar fark varken KC3000 al.
Hocam Samsung 990 EVO Pro mu yoksa Kingston mu sizce.
Alessandro Del Piero
Başarılı
Hocam Samsung 990 EVO Pro mu yoksa Kingston mu sizce.
EVO da DRAM bulunmuyor kc3000. 990 Pro bu fiyatta alınmaz.
EVO da DRAM bulunmuyor kc3000. 990 Pro bu fiyatta alınmaz.
EVO değil pardon düz 990 Pro.