Bütçe
4.500 TL

Ctrl

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimde halihazırda kullandığım MLD M300 M.2 SSD artık yazma/okuma olarak çok düşük kalıyor. WinRAR ile 2 GB dosyayı bile çıkartırken dakikalarca bekliyorum. Gündelik işler için işletim sistemi kurmak için M.2 SSD tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçem 4.500 TL.

Anakartım: MSI B365M Pro VDH.

WinRAR'ın dosyadan çıkartması doğrudan SSD ile ilintili değil.

Şu piyasada zaten 4.500 TL'ye 1 TB düzgün SSD kalmadı. Ki anakartınız da zaten PCIe 4.0 desteklemediği için yine 3.0 ile kısıtlanacaksınız. Boşa masraf biraz. Yine de alacağım derseniz 1 TB kapasite zor, 500 GB yeterli mi?

Bütçeye en yakın, eli yüzü düzgün 1 TB Kioxia Exceria Plus G3 var:

WinRAR'ın dosyadan çıkartması doğrudan SSD ile ilintili değil.

Şu piyasada zaten 4.500 TL'ye 1 TB düzgün SSD kalmadı. Ki anakartınız da zaten PCI-e 4.0 desteklemediği için yine 3.0 ile kısıtlanacaksınız. Boşa masraf biraz. Yine de alacağım derseniz 1 TB kapasite zor, 500 GB yeterli mi?

Bütçeye en yakın, eli yüzü düzgün 1 TB Kioxia Exceria Plus G3 var:

250-500GB arası düşünüyorum çünkü sadece işletim sistemi kuracağım. Teşekkür ederim anakart yükseltmesini ileride düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Sistemimde halihazırda kullandığım MLD M300 M.2 SSD artık yazma/okuma olarak çok düşük kalıyor. WinRAR ile 2 GB dosyayı bile çıkartırken dakikalarca bekliyorum. Gündelik işler için işletim sistemi kurmak için M.2 SSD tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçem 4.500 TL.

Anakartım: MSI B365M Pro VDH.

Yukaridaki önerdiği G3 DRAM'siz, DRAM'li almak istersen kesinlikle bu: https://www.amazon.com.tr/dp/B0BJKXXW9X

@Ctrl, piyasa biraz bitik. Baktığımda alınabilecek bi' WD Blue SN5000 500 GB ve SN7100 500 GB modellerini görebildim.

Teşekkür ederim ayrıyeten bir soru daha sormak istiyorum size. GEN3 Anakart kullandığım için bu yazma ve okuma hızı normal mi yoksa olağan dışı bir durum mu var?

1de4f2d2-5025-480e-98b3-f5055c198b0c.webp

012a648a-ce1f-4396-95b7-0bc28a24421e.webp

MLD M300, vadedilen değerleri veremiyor çünkü kontrolcüsü zayıf. Bir tık kullanıcı yanıltmaca diyebiliriz o SSD için. Eski revizyonları Phison E13T kontrolcüye sahip. Bu kontrolcü 3 GB/sn hızlara çıkamıyor. Yeni revizyonlarda Phison E15T gelebiliyor olabilir ama net bir kaynağım yok.

Okuma hızı normal ancak yazma hızı normalden düşük çıkmış. Özellikle 2. satırın biraz daha yüksek olması gerekli.

MLD M300, vadedilen değerleri veremiyor çünkü kontrolcüsü zayıf. Bir tık kullanıcı yanıltmaca diyebiliriz o SSD için. Eski revizyonları phison E13t kontrolcüye sahip. Bu kontrolcü 3 GB/sn hızlara çıkamıyor. Yeni revizyonlarda phison E15t gelebiliyor olabilir ama net bir kaynağım yok.

Okuma hızı normal ancak yazma hızı normalden düşük çıkmış. Özellikle 2. satırın biraz daha yüksek olması gerekli.

WD Blue SN5000 almayı düşünüyorum. Gen3 dolayısıyla gen4'e göre ne kadar daha düşük bir okuma yazma hızı alırım biliyor musunuz? Şu ankinden yüksek olmayacaksa tamamen anakart yükseltme aşamasına geçmeyi düşüneceğim yoksa.