Bütçe
4.500 TL

Wardom

Başarılı
Yer
İstanbul
Ofis için SATA veya M.2 SSD lazım. 240, 480 veya 512 GB yeterli olur. Şu anki 120 GB dolmak üzere. Tercihim DRAM'li bir model olması. Kronik bir sorunu olmasın, uzun yıllar kullanalım yeterli.

Anakart: ASUS Prime A320M-K

Bu bütçede DRAM'li SSD bulmak zor. Görebildiğim sadece Kioxia Exceria NVMe 250 GB modeli var, o da 3.700 TL'ye satılıyor ve satıcısı sıkıntı, sorun yaşarsan uğraşırsın. Büyük firmalardan al.

Ofis kullanımı için DRAM o kadar büyük önem arz etmiyor. Yani takılma ona.

Şu ikisinden birisi tercih edilebilir. Fazlasıyla işinizi görecektir. Goodram PX500'ü kullanıyorum halihazırda, oyun amaçlı işimi görüyor.

Acer FA100, İncehesap Gaming Gecesi'nde ~1.000 TL kadar ucuzlayabiliyor. Yarın gece bir bak ona inerse.

Bu bütçede DRAM'li SSD bulmak zor. Görebildiğim sadece Kioxia Exceria NVMe 250 GB modeli var, o da 3.700 TL'ye satılıyor ve satıcısı sıkıntı, sorun yaşarsan uğraşırsın. Büyük firmalardan al.

Ofis kullanımı için DRAM o kadar büyük önem arz etmiyor. Yani takılma ona.

Şu ikisinden birisi tercih edilebilir. Fazlasıyla işinizi görecektir. Goodram PX500'ü kullanıyorum halihazırda, oyun amaçlı işimi görüyor.

Acer FA100, İncehesap gaming gecesi'nde ~1.000 TL kadar ucuzlayabiliyor. Yarın gece bir bak ona inerse.

Konuya hakim birinin gelmesine sevindim. Rehberinizi kendi bilgisayarıma SSD alırken ve çevreme tavsiye ederken kullanıyorum teşekkürler öncelikle.
Sormak istediğim bir husus var.
Bulunduğum bölgede elektrik kesintisi yaşayabiliyorum bu yüzden SSD'nin elektrik kesintisine biraz daha dayanıklı olmasını istiyorum da.
Yanlış biliyorsam düzeltebilirseniz DRAM'in olup olmaması mı etkiliyordu?

Rehberinizi kendi bilgisayarıma SSD alırken ve çevreme tavsiye ederken kullanıyorum teşekkürler öncelikle.
Yardımcı olabildiysem çok sevindim 🙏

Yanlış biliyorsam düzeltebilirseniz DRAM'in olup olmaması mı etkiliyordu?
DRAM'in elektrik kesintilerine karşı herhangi bir diski koruma görevi yok hocam. DRAM sadece geçici bir önbellek. Koruma değil de daha çok performansa yönelik bir donanım.

Attığım diskler ofis için fazlasıyla iş görebilecek diskler. Problem yaşayacağınızı düşünmüyorum şahsen. Dediğim gibi ben PX500'ü kendi sistemimde kullanıyorum, sıklıkla oyun oynayıp internette geziniyorum ve en ufak problem yaratmıyor. Aynı seviyede Kioxia Exceria G2 de kullandım, DRAM'li bir disk ancak genel kullanımda öyle hissedilebilir büyük bir hız katkısı yok.