Bütçe
4500
@VenomBey, anakartında PCI-e 3.0 X1 slotu var. Bu da kağıt üstünde 1 GB/sn aktarım hızı demek. Pratikte de ~800 MB/sn civarında seyreder. SATA'ya göre daha performanslı olur. Üstüne daha kaliteli diskler alınabilir. Mesela 870 EVO'ya 4.000 TL vermektense yarı fiyatına Kioxia Exceria G2 alırsın. Bence daha mantıklı olur.

Hocam dönüştürücü kullanmıcaz. Şu anda en son SATA SSD olarak hangisini önerirsiniz?

Son düzenleme:
@VenomBey, 4.000 TL vereceğim dersen Samsung 870 EVO. Daha uygun fiyatlı olsun, depolama işimi görsün dersen Kioxia Exceria veya MSI S270 960 GB versiyonları. Ben olsam zaten ana disk olmayacağı için MSI veya Kioxia alırım. Samsung her ne kadar çok daha iyi olsa da arada nereden baksak 2.000 TL fiyat farkı var. Gerek yok. Kalitesinden şüphe yok tabii ama sonuçta depolama, oyun için alıyorsun. Paran cebinde kalsın.

@VenomBey, 4.000 TL vereceğim dersen Samsung 870 EVO. Daha uygun fiyatlı olsun, depolama işimi görsün dersen Kioxia Exceria veya MSI S270 960 GB versiyonları. Ben olsam zaten ana disk olmayacağı için MSI veya Kioxia alırım. Samsung her ne kadar çok daha iyi olsa da arada nereden baksak 2.000 TL fiyat farkı var. Gerek yok. Kalitesinden şüphe yok tabii ama sonuçta depolama, oyun için alıyorsun. Paran cebinde kalsın.
Hocam MSI mı yoksa Kioxia mı

Bide amazon linklerini atabilme şansınız var mı?

MSI S270 Amazon'da çok pahalı çıkıyor. Kioxia alınabilir Amazon olacaksa. İkisinin de kontrolcüsü aynı. Kioxia zaten aslen Toshiba markası. NAND olarak da kendi ürettikleri BiCS5 TLC NAND kullanılıyor. MSI S270'te farklı NAND'lar gelebiliyor ama son revizyonda BiCS5 TLC görmüştüm. Kağıt üstünde TBW değeri daha fazla MSI'ın. O da kağıt üstünde bir değer zaten, çok önemli bir detay değil. Hangisi ucuzsa o alınabilir. Çok büyük performans farkı yok aralarında. Amazon'da kupon vs. varsa Kioxia bayağı uyguna gelir.