R24E'in 4 farklı incelemesine baktım. 215, 237, 294 ve 303 nit çıkıyor. 215 ve 237çok düşükken 294 ve 303nit orta diyebiliriz. Kullanılan ön ayar modu farklı olabilir veya monitör piyangosuna denk gelmiş olabilirler. Kontrast oranı da 850:1, 960:1, 1200:1 ve 1250:1 civari çıkıyor. Açıkçası yine yorum yapmak güç. Renk gamutu 4 incelemede de çok iyi çıkıyor, fiyatındaki monitörlerden bariz daha iyi bu konuda. Hız olarak da hepsinde yeterli ve iyi diyebilirim. İlk çıktığı zamanlar fiyatı 5.400 TL idi ve alınmayacak kadar pahalıydı. 4400 TL olunca fiyatına göre iyi bir monitör haline gelmişti. Şu anki fiyatı çok iyi. Artı olarak ergonomi bakımından iyi olması da F/P oranını artırıyor.
Yani özetle öneririm. Yükseklik ayarına ihtiyacınız olmasaydı AOC 24G42e önerirdim, onun kontrast oranı ve renk gamutu biraz daha iyi. Onunda parlaklığı 300nit civarı çıkıyor. Ama fiyat farkı fazla, bütçeniz çıkmazsa R24e alıp geçebilirsiniz.
Bu arada önceden R24e için her yerde parlaklığı çok kötü bunu bilerek alın diyordum ama, kullanan arkadaşların çoğu parlaklık konusunda bana rahatça yetti diyordu. Sonradan gördüğüm 2 incelemede de 300nit çıkmasından kaynaklı fikrim biraz değişti bu modele karşı. En azından çok kötü değil de parlaklığı biraz düşük çıkabiliyor diye uyarmayı düşünüyorum bundan sonra.