Sistem yaklaşık 4 aydır kullanılıyor. Toz temizliği, fanların kontrolü, filtrelerin temizlenmesi gibi genel bakımı ne sıklıkla yapmak gerekir? 4 ay sonunda bakım yapmak erken mi, yoksa artık yapılması iyi olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?dark_1234 41
Yetkin
Sistem yaklaşık 4 aydır kullanılıyor. Toz temizliği, fanların kontrolü, filtrelerin temizlenmesi gibi genel bakımı ne sıklıkla yapmak gerekir? 4 ay sonunda bakım yapmak erken mi, yoksa artık yapılması iyi olur mu?
6 ayda bir toz bakımı yeter herhalde macun bakımıda 1.5 yılda bir olmalı diye duymuştum.
Blackraven 14
Üstün
Süre takip etmene gerek yok, kasayı kontrol ettiğin zaman, aşırı tozlanma varsa, hemen süpürge ile tozları çekin.
Kesinlikle. Bu forumda ve Reddit'te çok fazla düzenli bakım hastalığına yakalanıp sebepsiz yere cihazlarına hasar veren insanlar gördüm. Bilgisayar bakımı yapmak ne kadar %99.9 güvenli bir iş olsa da dünyadaki bütün işler gibi her zaman hata riski barındırır. Dolayısı ile gerek duyulmadığı sürece bu tür işlere girilmemesi gerekiyor. Bilgisayar sesli çalışmaya başladı ise, ısıdan kaynaklı performans düşüşü yaşamaya başladıysanız bakım yapın. Sebepsiz yere bakım yapmayın.
İntel_celeron 107
Üstün
Ben sadece ön ızgaranın tozunu çekiyorum o kadar, nadiren kasa fan kanatlarını temizliyorum. 2 senedir böyle devam ediyor hâlâ ısınma sorunu yok.
Oğuzhan Karaca 4
Becerikli
Çok güzel yorum. 3 yıldır elimi sürmedim bi 5 yıl daha sürmem bu yorumu okuduktan sonra. İlham verdiniz teşekkürlerKesinlikle. Bu forumda ve Reddit'te çok fazla düzenli bakım hastalığına yakalanıp sebepsiz yere cihazlarına hasar veren insanlar gördüm. Bilgisayar bakımı yapmak ne kadar %99.9 güvenli bir iş olsa da dünyadaki bütün işler gibi her zaman hata riski barındırır. Dolayısı ile gerek duyulmadığı sürece bu tür işlere girilmemesi gerekiyor. Bilgisayar sesli çalışmaya başladı ise, ısıdan kaynaklı performans düşüşü yaşamaya başladıysanız bakım yapın. Sebepsiz yere bakım yapmayın.

Arada bağırıyor kasa tekme atınca geçiyor sesi. Bakımla alakalı değildir heralde diye düşünüyorum
Çok tozlu ortamınız yoksa, kasayı yüksek bir yerde tutup 1 yılda bir temizlik yapsanız yeterli olur.