iamnoobhas 3

Uzman
Dostlar Seagate olarak aldığım 1 TB hard diske genelde oyunları indiriyorum ancak yeterli gelmiyor artık. Her oyun 100 GB zaten 8-9 oyun indiriyorum yer kalmıyor. SSD 500 GB ve açıkçası Windows'umun kurulu olduğu yeri doldurmak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Öyle hard disk gibi SSD'ler falan varsa daha iyi olur diyorsanız tüm önerilerinizi bekliyorum.

Hard disk gibi SSD dediğiniz şey sanırım SATA SSD. Günümüz çıkan AAA oyunlar ve yakın gelecekte çıkacak yeni AAA oyunlar zaten HDD hızında düzgün performans göstermiyor, ses kaymaları, doku yüklenmemeleri gibi sıkıntılar yaşatıyor. Bence sakalı baştan kesip 2 TB bir SSD alın.

Hard disk gibi SSD dediğiniz şey sanırım SATA SSD. Günümüz çıkan AAA oyunlar ve yakın gelecekte çıkacak yeni AAA oyunlar zaten HDD hızında düzgün performans göstermiyor, ses kaymaları, doku yüklenmemeleri gibi sıkıntılar yaşatıyor. Bence sakalı baştan kesip 2 TB bir SSD alın.
Peki sata ssd mi alsam aynı performans alınır mı? Önerileriniz var mı?

Peki SATA SSD mi alsam aynı performans alınır mı? Önerileriniz var mı?

SATA SSD oyunlar için yeterli hıza sahip sıkıntı yaşamazsınız lakin hız olarak diğer SSD'lerden yavaş olmasına rağmen fiyat olarak aynı olmalarından dolayı almanızı tavsiye etmiyorum. Alacaksanız da güncel piyasayı bilmediğim için daha bilgili arkadaşların önerilerini beklemenizi öneririm.

Açıkçası eski fotoğraf video gibi veri kaydetme işi dışında özellikle oyun oynayacaksanız almayın. HDD yerine SSD aldım kesinlikle SSD almaya çalışın. Ayrıca 2TB da yeterli olur gibi.
Sata SSD önerir misiniz o halde? Çünkü şuanki ssd mi değiştirmek istemiyorum.