dostecann 4

Çalışkan
Selam dostlar, eşit ağırlık puanım Trakya Üniversitesi'nde dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık okumaya yetiyor. Edirne güzel bir yerdir diye düşünüyorum. Hırtı çok yoktur İstanbul, İzmir kadar bence. Bu bölümün iş imkânları nasıldır? Özel sektör veya devletteki iş imkânlarından bahsederseniz sevinirim. Bir de Trakya Üniversitesi hakkında… Teşekkürler şimdiden.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü, özel bankalar, sigorta şirketleri ve finans kuruluşları açısından değerlendirilebilir bir bölüm. Devlette ise KPSS ile çeşitli kadrolara başvuru yapılabilir fakat özel sektöre göre seçenekler daha sınırlı kalabilir. Okurken İngilizce, Excel ve finansal analiz konularında kendinizi geliştirmeniz büyük avantaj sağlar. Trakya Üniversitesi de köklü bir devlet üniversitesi olduğu için tercih edilebilir.

Eğer bu bölümü düşünürseniz, hedefiniz memuriyet olmamalı; özel sektör harici kadro bulmanız zor.

Trakya Üniversitesi'ne gelecek olursak, ben Tekirdağ'da okuyorum. Birçok kez Edirne'ye gittim. Edirne güzel bir şehir ama çok büyük değil. Ev tutmayı düşünüyorsanız, hem Tekirdağ'da hem Edirne'de kiralar astronomik düzeyde. Üniversite kampüsü çok büyük, birçok yeni fakülte binası inşaatı var. Zaten köklü bir üniversite ve daha da büyüyor gibi duruyor.

Eğer bu bölümü düşünürseniz, hedefiniz memuriyet olmamalı; özel sektör harici kadro bulmanız zor.

Trakya Üniversitesi'ne gelecek olursak, ben Tekirdağ'da okuyorum. Birçok kez Edirne'ye gittim. Edirne güzel bir şehir ama çok büyük değil. Ev tutmayı düşünüyorsanız, hem Tekirdağ'da hem Edirne'de kiralar astronomik düzeyde. Üniversite kampüsü çok büyük, birçok yeni fakülte binası inşaatı var. Zaten köklü bir üniversite ve daha da büyüyor gibi duruyor.
Evet ev kiralarının yüksek olduğu hakkında bir yazı okudum. Okulun yurt imkanı var mı? Şartları var mı?

Evet ev kiralarının yüksek olduğu hakkında bir yazı okudum. Okulun yurt imkanı var mı? Şartları var mı?

Standart KYK yurdu var, şartlar her yerde aynı zaten ama yurdun durumunu ve imkanlarını bilmiyorum.

Bizim burada yurt daha geçen sene bitti ve birçok 6 kişilik oda var, 4 kişilik de var. Konumu çok kötü.

KYK'da kalacaksanız, olabildiğince araştırın, özellikle ulaşım imkanı ve odadaki kişi sayısını.

Acaba kiralar ucuz mudur diye düşünmeyin, değil. Ben Tekirdağ'da 1+1'den 20.000 TL'ye ayrıldım, benden sonra 25.000'e verilmiş. 15.000'den az kira ödeyen arkadaşım yok.