Bütçe
40.000-45.000 TL

baturalp

Çalışkan
Selamlar arkadaşlar,

Yakın zamanda bir hazır sistem almayı planlıyorum. Önceliğim beni en az 5-6 yıl boyunca güncel oyunlarda üzmeyecek, bileşen kalitesi yüksek bir kasa toplamak.

Hazır sistemlerin çoğunda ekran kartı ve işlemci iyi tutulurken, özellikle güç kaynağı (PSU) ve kasa gibi parçalardan kısıldığını görüyorum. Ben sistemin her parçasının (SSD hızı, PSU sertifikası ve korumaları, RAM gecikme değerleri) kaliteli olmasını istiyorum.

İncehesap ve diğer sitelerdeki şu konfigürasyonu baz alarak bir seçim yaptım: Konfigürasyon

Aralarında seçim yapmanızı istiyorum.

Son düzenleme:
Fark etmez burada 5060 sistemler 43.000-40.000 bandında baya bir buldum.
O bütçede RX 9060 XT sistem toplanır, belki bütçenin biraz daha artması gerekir. 5060 o bütçede alınacak bir kart değil.

SSD'yi ikinci elden alırsanız ortalama 48.000 TL civarı tutar, burası 44.200 TL civarı yapıyor.

O bütçede RX 9060 XT sistem toplanır, belki bütçenin biraz daha artması gerekir. 5060 o bütçede alınacak bir kart değil.

SSD'yi ikinci elden alırsanız ortalama 48.000 TL civarı tutar, burası 44.200 TL civarı yapıyor.
Abi açıkcası NVIDIA kartlarını aşırı kullandım hiç AMD almadim bu sistemi degerlendirecegim fakat Nova Fusion Incehesapta sistemin ismi sizce iyi mi bakar misiniz?

Nvidia şart mı? AMD tarafındaki hazır sistemler daha mantıklı, daha doğrusu RX 9060 XT (16GB) sistemler daha mantıklı.
Hiç kullanmadım AMD ekran kartı NVIDIA daha iyi diyorlar.

Abi açıkcası NVIDIA kartlarını aşırı kullandım hiç AMD almadim bu sistemi degerlendirecegim fakat Nova Fusion Incehesapta sistemin ismi sizce iyi mi bakar misiniz?

Hiç kullanmadım AMD ekran kartı NVIDIA daha iyi diyorlar.
Anakart, RAM, SSD, PSU kötü. 8 GB VRAM'in bir albenisi yok artık, almışken 16 GB alın, çip krizi ortada son düzgün fiyatlar artık 16 GB VRAM'li bir GPU almak için. Ben de RX 9060 XT kullanıyorum sorunsuz kart.

Ayrıca ekran kartı MSI'ın traktör serisi. Sesli bir model.

Anakart, RAM, SSD, PSU kötü. 8 GB VRAM'in bir albenisi yok artık, almışken 16 GB alın, çip krizi ortada son düzgün fiyatlar artık 16 GB VRAM'li bir GPU almak için. Ben de RX 9060 XT kullanıyorum sorunsuz kart.

Ayrıca ekran kartı MSI'ın traktör serisi. Sesli bir model.
@baturalp, iki tarafı da sorunsuz kullanacağınızı kimse garanti edemez.
RTX 5060 ve RTX 5060 Ti zaten haddinden pahalı modeller.
RX mi alayim yani, bir de indirim kovalamak icin nereler var tek tek toplamak daha ucuza gelir diyorlar.