40.000-45.000 TL'ye stabil ve sorunsuz 4K OLED monitör önerisi

Bütçe
40.000-45.000 TL

Bexerghe

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

Bütçeyi zorlayıp uzun süre gidecek 4K OLED monitör almak istiyorum. Dell AW2725Q düşündüm, fiyatı da diğerlerine nazaran uygun fakat Reddit gibi sitelere bakınca kötü siyah performansı ve monitörün siyah ekranda kalıp bir daha hiç açılmadığına dair birçok şikayet var. ASUS XG27UCDMG modeli için de kronik sorunlu falan deniyor. Son seçenek kafamda Samsung G81SF modeli oluştu.

Sizlere sormadan herhangi bir monitör almak istemedim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Her ürünün sorunu vardır çok takılma derim. G8 ben mat diye almam açıkçası. UCDMG kullanan arkadaşlar vardı @PC Uzmanı ve bir kişi daha vardı unuttum şimdi. Şöyle genel bir yorum yapacağım: Aydınlık ve güneş alan bir odan varsa bence QD-OLED alma etiketlediğim arkadaş iade etmişti o nedenden diye hatırlıyorum, sisteminin 4K için yeterince güçlü olduğundan emin ol sonra pişman olma hele ki uzun süre gitmesini ama üst düzey oyunları açsın istiyorsan en üst ekran kartlarında bile upgrade gerekir bir süreden sonra. Bu ışık konusunda ben WOLED öneriyorum morlaşma gerçekten rahatsız edici bir şey ben de XG27AQDMG kullanıyorum gayet memnunum. Alienware hakkında bilgim yok yorum yapamayacağım bence Reddit'te gereksiz yorumlara takılma monitors unboxed ve RTINGS'e güvenerek al varsa bir şey onlar da söyler.

PG27UCDM ile aynı paneli kullanıyor. Hareket sensörü vs. var. Firmware de güncelledim, sorunu da yok. Ben kullanıyorum. Ben odada ışık açık oynuyorum ama morlaşma felan yok. Ancak direkt ışık tutarsanız bunu görüsünüz. Bir insan neden direkt ışık tutsun.

Evet hocam bende PG27UCDM vardı morlaşma kaynaklı iade etmiştim kimisini çok rahatsız eder kimisini hiç etmez biraz kullanıcıya ve beklentisine bağlı bir şey bu.

Evet hocam PG27UCDM ile aynı paneli kullanıyor ikisi de 4.nesil QD-OLED ama morlaşma sorunu için şunu diyeceğim kimisini çok rahatsız eder kimisini hiç etmez biraz kullanıcıya ve beklentisine bağlı bir şey bu.

Teşekkürler cevaplar için. Odam güneş almıyor ekran kartım ise RTX 5080. Teknolojilerle falan ekran kartının yeteceğini düşünüyorum en azından 3-4 sene. Samsung G8 benim de içime sinmedi açıkçası hemen hemen aynı fiyata XG27UCDMG varken. Dell AW2725Q önceliğimdi ama dediğim gibi hem Reddit hem de Youtube'da Monitors Unboxed'in kanalının altında benzer yorumlar gördüm. Asus XG27UCDMG alacağım gibi gözüküyor.

Bence bunu al Asus ROG Strix OLED XG32UCWMG ekim ayında çıkıyor 15 gün sonra falan çıkar.

Bence bunu al Asus ROG Strix OLED XG32UCWMG ekim ayında çıkıyor 15 gün sonra falan çıkar.
Yani olabilir ama o monitörün fiyatı hem 32" olduğu için, hem de dual mode olduğu için pahalı çıkacaktır. En az 10k fark olur. 10K az bir para değil bence. Yani arada 10kyı hak edecek bir fark yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…