Bütçe
40.000 TL
Eğer odan çok parlak ise evet QD-OLED morluğunu görürsün. Benim odamda ışık ekrana soldan vuruyor ve uzak kalıyor, aynı zamanda odamın lambasının dışında siyah kaplı bir cam var bu da ışığı kısıyor biraz. Bu iki sebepten dolayı ben ekrana baktığım açıda hiç morluk görmüyorum. Ancak ekran yansımasından camı görecek açıdan bakarsam morluğu görüyorum. Bu nedenle Tandem WOLED daha iyi olacaktır senin için, ekranda morluk görmezsin ama kendi yansımanı görürsün mat kaplama olmadığı sürece her ekranda olabilecek bir durum normaldir.

1. Nesil olmasına rağmen o kadar saatte yanma yaşamadıysan yeni nesillerde yaşayacağını hiç düşünmüyorum çünkü çok fazla yenilik geldi OLED koruması konusunda. Ölü piksel ise şanssızlık. Parlaklık konusunda ise evet Tandem OLED daha iyi, QD-OLED seçeceksen benim gibi 400 nit değil de 1000 nit olan modellerden seçmen lazım.

Metin görünürlüğü konusunda şöyle söyleyeyim; bence çok kötü değil yani metinler net güzel. Fakat biraz küçük olduklarından sanırım bazen okurken bulanıklaşıyorlar gibi hissediyorum gözüm yoruluyor. Bunu 1080p'den geçtiğim için olduğunu düşünüyorum. 1080p'de her şey daha büyük duruyordu. Şimdi hem ekran büyük hem her şeyin boyutu küçülmüş, sanırım biraz alışmam lazım.

Bende normalde Penta Tandem QD-OLED alacaktım ama fiyatları çok olur ve güncel modellere zam gelir diye elime para geçince üstüne ASUS'ta kampanya olunca aldım hemen çünkü net bir tarih yok ne zaman çıkacakları hakkında. Umarım istediğin modeli alırsın ve içine siner.
Ben 1. nesil monitörümdeki yazılardan memnunsam yenisi her türlü tatmin eder beni. :)