YazılımıSeviyorum

Çalışkan
Arkadaşlar yakında bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olacağım için kendime yeni bir laptop almaya karar verdim. Ağırlıklı olarak mobil programlama ile uğraşıyorum. Aslında birkaç gün önce 13.6 inçlik MacBook Air M3 24 GB RAM ve 512 GB SSD'lik olan versiyonu 46.000TL'ye satın aldım ama henüz kargoya verilmediği için iptal edebiliyorum. Part time çalıştığım firmanın bana verdiği MacBook Air M1 8 GB ve 256 GB'lık versiyonum da var. Artık yeterli gelmediği ve sonuçta şirketin bilgisayarı olduğu için MacBook almayı düşündüm. Ama konu açtığımda bazı kişiler Air modellerinde fan olmadığı için çok fazla performans kaybı yaşarsın Pro almalısın diyor. Şirketin bana verdiği MacBook'un özellikleri zaten yerlerde olduğu için güncel olarak performans kayıplarını değerlendiremiyorum. Aynı zamanda Windows'tan tamamen çıkmakta korkutuyor beni. Aldığım MacBook modeli beni pişman eder mi? İptal edip bu fiyata farklı bir laptop ya da Mac mini M4 mü almalıyım. Aşağıya satın aldığım ve aklımdaki gaming laptopun linklerini koyuyorum. Tüm tavsiyelere açığım.

ASUS TUF Gaming A15: https://www.trendyol.com/asus/tuf-g...16gb-512gb-ssd-15-6-inc-fhd-144hz-p-804019330

Aldığım MacBook Air: https://www.trendyol.com/apple/mc8p...irdek-gpu-24gb-ram-512gb-ssd-13-6-p-880016017

Bence Mac mini M4 almalısınız. Zaten iş yerinde kullanacağınız Air M1 var. Bu sebeple seyahat konusunda rahatsınız. Hiç M3 Air ile uğraşmayın Mac mini M4 alın.

Bence Mac mini M4 almalısınız. Zaten iş yerinde kullanacağınız Air M1 var. Bu sebeple seyahat konusunda rahatsınız. Hiç M3 Air ile uğraşmayın Mac mini M4 alın.

Siparişi iptal ettim. M3 kronik ısınma problemi olan bir işlemci diyorlar. Şimdi iki seçenek kaldı :d attığım linkteki ASUS TUF gaming A15 ile Mac mini M4 baz modeli

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun falan oynamak istiyorsan farklı modellere bakabilirsin ama sadece yazılım odaklı olacaksa MacBook almak kendine yapabileceğin en büyük iyilik falan olur.

Oyun falan oynamak istiyorsan farklı modellere bakabilirsin ama sadece yazılım odaklı olacaksa MacBook almak kendine yapabileceğin en büyük iyilik falan olur.

MacBook Air mı Mac mini mi? Pro şu anda çok yüksek fiyatlı geliyor. Bir de part time çalıştığım firmanın bana verdiği baz model MacBook Air M1 var aslında. Özellikleri düşük kaldığı için artık zorluyor gerçi

MacBook Air mı Mac mini mi? Pro şu anda çok yüksek fiyatlı geliyor. Bir de part time çalıştığım firmanın bana verdiği baz model MacBook Air M1 var aslında. Özellikleri düşük kaldığı için artık zorluyor gerçi
Hocam bu sana bağlı ya, Mac mini performans olarak daha iyi ve alabileceğin en iyi ürünlerden birisi şuan. Ama taşınabilir değil, ben ofise okula falan götürmek zorunda olduğum için MacBook tercih ediyorum. Sizin böyle bir durumunuz yoksa Mac mini alabilirsiniz. M1 sizi üzebilir bu arada o toplara fazla girmeyin bence.