Bütçe
40.000-50.000

sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Arkadaşlar selam, 40-50 bin TL civarına laptop bakıyoruz. Oyun oynanacak ve mühendislik uygulamaları kullanılacak (AutoCAD vb.). Önerilerinize açığız.

Monster kullanma takıntınız yoksa işlemci iyi görünüyor. i7-13700H, 32GB 3200MHz DDR4 ve RTX 4050. Sadece işlemci iyi göründü gözüme keşke RAM 64 ve DDR5 olsaydı.
Abra A7

32GB ve DDR5 fakat işlemci i5-13420H, bütçeyi de aşıyor.
Acer Nitro

Bir Acer daha fakat bütçeye uygun ve 64GB RAM var hem de DDR5, dual channel. RTX 4050, i7-12650H. Arkadaşımda da aynı islemcili bir Legion var ve memnun.
Acer Nitro

Ayrıca bu monster ısınma, sürücü desteği konusunda bir fikrim yok. Monster hiç kullanmadım. Bir akrabam mimar ve 2021'de ona 3070'li bir MSI almıştık. Tabii yüksek güç harcayan bir sistem olduğu için işlemci 98 falandı. MSI'i arıyoruz normal diyorlar :D Sorun olmaz yani laptoplar için klasik.

Kalan bütçe ile RAM ilave edin.

Nitro için SSD ilavesi de şart.

Bütçeyi çok zorlamayayım param cebimde kalsın 17" de cihazım olsun dersen bunu da öneririm. RAM + SSD eklenmesi şart.

Kalan bütçe ile RAM ilave edin.

Nitro için SSD ilavesi de şart.

Bütçeyi çok zorlamayayım param cebimde kalsın 17" de cihazım olsun dersen bunu da öneririm. RAM + SSD eklenmesi şart.

Sonuncu iyi.

@sirius Bu üçünden birini alın.

Önerdikleriniz de alınmaz zaten.

@sirius Bu üçünden birini alın.

Önerdikleriniz de alınmaz zaten.
40 bin lira bandında önerdim ben, 50-55 aralığında bir laptop yazmadım. Yoksa 50-55'e elbette bunların kat kat üstü sistemler var.

Bu gayet güzel görünüyor. 2.5K ekran var, i7-13700HX işlemci ve ayıca DDR5 32GB bellek. Grafik kartı da bu seviyelerde satılanlarla aynı, 4060.

Son düzenleme:
AutoCAD kullanılacak diyorsunuz. Anlaşılan iyi bir VRAM'e ihtiyacınız var. Lütfen gidip eski kasa Monster'ları, Excalibur'ları alıp 2 hafta sonra pişman olmayın. Sadece işlemciye bakıp RTX 4050 gibi 6 VRAM'e sahip bir kart önermekde işin cabası.
Boş yapmayı kesip laptop önermeye başlıyorum.
Render almayacak iseniz bütçenize en uygun RTX 4070 ekran kartlı laptop bu. Ama render alacaksanız Intel'li 4060'lı laptoplara geçiş yapalım:
Kesinlike Nitro 5 yerine Nitro 16 tercih etmeniz gerekli ama bu model alınamayacak bir model değil.
LOQ seriside alınabilir bir seri, bunu tercih edebilirsiniz.
UV işlemi yapabilirim derseniz çok daha iyi sayılacak laptoplar var fakat şimdilik bu kadar.