Bütçe
40.000 TL

Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Babam ofis için sistem arıyordu. Bugün Vatan Bilgisayar'a gitmiş, 2 tane sistem önermişler. Sistemler şu şekilde:

1-Intel i3 13100F - RTX 5060 8 GB - H610M - 480GB SSD 16 GB RAM (37.033, 61 TL)
2-Intel i5 14400F - RTX 5060 Ti 16 GB - H610M - 1TB SSD 16 GB RAM (41.455, 61 TL)

Her 2 sistemin de saçma olduğunu düşünüyorum. AutoCAD gibi programlara pek aşina olmasam da işlemci, RAM ve depolamanın çok önemli olduğunu biliyorum. İlk sistemde 480 GB SSD'nin yetersiz ve ekran kartının absürt seçildiğini düşünüyorum. 2. sistemde ise ilkinden daha güçlü bir ekran kartı tercih etmişler fakat depolama ve işlemci yeterli gibi.

Bir de bu foruma sormak istedim: 2 sistem de AutoCAD için yeterli mi yoksa fazla mı iyi? Başka önerebileceğiniz sistem var mıdır? Varsa 40 bin TL'yi geçmezse sevinirim.

Teşekkür ederim.

Az önce AutoCAD'in sistem gereksinimlerine baktım. Gerçekten iyi sistem istiyormuş, bilgisizliğimi bağışlayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babam ofis için sistem arıyordu. Bugün Vatan Bilgisayar'a gitmiş, 2 tane sistem önermişler. Sistemler şu şekilde:

1-Intel i3 13100F - RTX 5060 8 GB - H610M - 480GB SSD 16 GB RAM (37.033, 61 TL)
2-Intel i5 14400F - RTX 5060 Ti 16 GB - H610M - 1TB SSD 16 GB RAM (41.455, 61 TL)

Her 2 sistemin de saçma olduğunu düşünüyorum. AutoCAD gibi programlara pek aşina olmasam da işlemci, RAM ve depolamanın çok önemli olduğunu biliyorum. İlk sistemde 480 GB SSD'nin yetersiz ve ekran kartının absürt seçildiğini düşünüyorum. 2. sistemde ise ilkinden daha güçlü bir ekran kartı tercih etmişler fakat depolama ve işlemci yeterli gibi.

Bir de bu foruma sormak istedim: 2 sistem de AutoCAD için yeterli mi yoksa fazla mı iyi? Başka önerebileceğiniz sistem var mıdır? Varsa 40 bin TL'yi geçmezse sevinirim.

Teşekkür ederim.

Az önce AutoCAD'in sistem gereksinimlerine baktım. Gerçekten iyi sistem istiyormuş, bilgisizliğimi bağışlayın.

Tavsiyem işlemci de AMD tarafından gitmen özellikle 3D modelleri. L3 cache 3D işlerinde o kadar önemli ki arada devasa bir fark oluşturuyor. Bunun dışında AMD tarafında çok iyi bir teklif olmadığı sürece NVIDIA CUDA çekirdekleriyle falan render konusunda daha performanslı.

AutoCAD çok da istemiyor aslında. Ben 3 milyon polygonlu modelleri 6700 XT ile biraz çıktıda sorun yaşasam da sorunsuz yapabiliyorum. Fusion ve 3DS Max gibi uygulamarda bu sorun hiç yok, sorun AutoCAD'in işleyiş şeklinde.

AutoCAD için 1. öncelik ekran kartıdır. Hatta bu tarz uygulamalar için profesyonel ekran kartları üretilir ama fiyatları çok fazla. Size tavsiyem ekran kartında Nvidia' ya yönelmeniz olur. Nvidia'nın bu uygulamar için geliştirdiği Studio Driver'ı kurabilirsiniz.

AutoCAD için 1. öncelik ekran kartıdır. Hatta bu tarz uygulamalar için profesyonel ekran kartları üretilir ama fiyatları çok fazla. Size tavsiyem ekran kartında NVIDIA'ya yönelmeniz olur. NVIDIA'nın bu uygulamalar için geliştirdiği Studio Driver'ı kurabilirsiniz.

Sadece mutfak çizimlerinde kullanılacak. RTX 4060 sanki yeterlidir diye düşünüyorum ilk başta RTX 3050'ye inmeyi düşündüm ama riske atmaya gerek yoktur diye tahmin ediyorum.

Tavsiyem işlemci de AMD tarafından gitmen özellikle 3D modelleri. L3 cache 3D işlerinde o kadar önemli ki arada devasa bir fark oluşturuyor. Bunun dışında AMD tarafında çok iyi bir teklif olmadığı sürece NVIDIA CUDA çekirdekleriyle falan render konusunda daha performanslı.

AutoCAD çok da istemiyor aslında. Ben 3 milyon polygonlu modelleri 6700 XT ile biraz çıktıda sorun yaşasam da sorunsuz yapabiliyorum. Fusion ve 3DS Max gibi uygulamarda bu sorun hiç yok, sorun AutoCAD'in işleyiş şeklinde.

İşlemci tarafında sanırım dediğiniz gibi i5 14400 yerine Ryzen 5 7600 tercih etmek daha mantıklı olabilir, hem de ileride olurda yükseltme yapılırsa anakartı değişmek zorunda kalmayız.

Ryzen 5 7600 (7000TL), Gigabyte B650M (4000TL), 2x16 DDR5 RAM (6700TL), 2. el Ventus Black 2X RTX 4060 8 GB (10.500TL), Huawei 1TB M.2 SSD (3500TL), MSI 650 watt PSU (2500TL), RGB'siz bilgisayar kasası (1500TL).

Kendime şöyle bir sistem topladım 33.450TL gibi bir fiyat ortaya çıktı en üstte yazdığım 1. sistemi 37bine almak sanki daha mantıklıymış gibi duruyor hem de RTX 5070 var.

Ama hala kafam karışık RTX 40 veya 50 serisi sadece mutfak çizimleri için abartımı ya da Ryzen 5 7600 işlemci aynı şekilde. Bütçe en fazla 40k fakat ne kadar tasarruf etsek o kadar iyi bizim için.

RTX 30 ya da 20 serisi bunu için yeterli olur mu?

Son düzenleme: