Aynı bilgisayar https://www.pt.com.tr/macbook-air-13-6-inc-m2-8cpu-8gpu-16gb-256gb-yildiz-isigi-mc7w4tu-a burada 31.500 TL

Kesinlikle güvenilir bir mağaza, Apple'ın yetkili satıcısı. Gürgençler'e de bakabilirsiniz orda da bazen kampanya oluyor M2 Air'larda.
Evet güzel indirimmiş hocam. Bütçe varken o indirimden bu da alınabilir:

M3 Air iyi olur. Rengine sen karar verirsin artik. Bu cihazlarin alternatifi yoktur onu soyleyeyim Windows tarafinda donanim olarak her ne kadar rekabet edebilecek cihazlar bulunsa da macOS ile bu cihaz senin kullaniminda bambaska bir seviyeye cikiyor.

MacBook çok az bile oyun oynayacaksanız işinizi görmez söyleyeyim.
Bu bütçede 4060 ekran kartlı bulursunuz muhtemelen.
İlla MacBook alıcam diyorsanız: https://www.akakce.com/laptop-noteb...mGi8YNhiMVnTX_z2v15va8hnZ-ro5ElxoCqTEQAvD_BwE

Cok az oyunun ne olduguna bagli. Bugun 16GB M1 islemcili bir cihazla Death Stranding, Baldurs Gate III gibi dogrudan M islemcilerle optimize oyunlari oynayabilirsiniz. Keza ben MacBook'da uzun zamandir CK 3, EU4, FM 23-24, Disco Elysium, 7 Days To Die gibi oyunlari rahatlikla oynayabiliyorum.

M3 Air iyi olur. Rengine sen karar verirsin artik. Bu cihazlarin alternatifi yoktur onu soyleyeyim Windows tarafinda donanim olarak her ne kadar rekabet edebilecek cihazlar bulunsa da macOS ile bu cihaz senin kullaniminda bambaska bir seviyeye cikiyor.

Cok az oyunun ne olduguna bagli. Bugun 16GB M1 islemcili bir cihazla Death Stranding, Baldurs Gate III gibi dogrudan M islemcilerle optimize oyunlari oynayabilirsiniz. Keza ben MacBook'da uzun zamandir CK 3, EU4, FM 23-24, Disco Elysium, 7 Days To Die gibi oyunlari rahatlikla oynayabiliyorum.
Doğrudan optimize olan oyunlar dışında oynanacak oyun sayısı 0 desek yanlış olmaz hocam.
Ayrıca Macbook dışındaki cihazlara da MacOS kurulumu yapılabiliyor, Wi-Fi ve Bluetooth da destekliyorsa Dual Boot olarak acayip keyifli kullanım sunuyor. Benim külüstürün Wi-Fi vs. desteklememesine rağmen ethernetle köşeye kurdum, gerektiğinde Siri ile çoğu yere giriyorum ve yerimden bile kalkmama gerek olmuyor.

Doğrudan optimize olan oyunlar dışında oynanacak oyun sayısı 0 desek yanlış olmaz hocam.
Ayrıca Macbook dışındaki cihazlara da MacOS kurulumu yapılabiliyor, Wi-Fi ve Bluetooth da destekliyorsa Dual Boot olarak acayip keyifli kullanım sunuyor. Benim külüstürün Wi-Fi vs. desteklememesine rağmen ethernetle köşeye kurdum, gerektiğinde Siri ile çoğu yere giriyorum ve yerimden bile kalkmama gerek olmuyor.

Dogrudan optimize olmadigi halde oynanabilecek pek cok oyun var zaten ikinci kisimda saydigim oyunlar bu kategoriye giriyor. Tamamen ne tarz oyun oynayan birisi oldugunuza bagli. Zaten ana amacin oyunsa bu cihazi almazsin ama aldin biraz oyun bakayim dedin kafani dagitmalik arada oynayabilecegin cok oyun var. Oyun tarafinda 0 cihazlar degiller. Baska cihaza da macOS kurarsin ama M islemcinin getirdigi avantajlari, MacBook kasasinin hissiyatini alamazsin. Donanim ve yazilim olarak birbirini yuzde 100 tamamlayan cihazlar MacBook'lar.

MacBook almayı düşünüyorum günlük kullanım için en fazla 40.000 TL verebilirim acaba hangisini önerirsiniz oyun falan pek oynamam film izlemek dizi izlemek bir şeyler araştırmak günlük kullanım için almayı düşünüyorum.

Sen ya da aile de eğitim sisteminde (öğretmen - öğrenci) olan varsa neden eğitim destekli indirimli almıyorsun ki. Anlaşılan haberin yok bu durumdan. Bu iki şirketten alabilirsin.