Alperenk46

Başarılı
Dostlar merhaba, RX 9070'li sistemim için OLED monitör almaya karar verdim ama hangi modeli alacağım konusunda çok kararsızım. Öncelikle panel konusunda WOLED ve QD-OLED arasında bayağı bir araştırma yaptım ve WOLED'in ekstra yansıma yapması ve gray banding gibi sorunlarından dolayı QD-OLED almaya karar verdim. Kaplama konusunda ise tercihim kesinlikle glossy panel. Bütçe olarak ne kadar az harcarsam o kadar iyi, ancak maksimum taş çatlasın güzel bir taksit kampanyası varsa 40.000'e çıkabilirim ama aklımdaki bütçe 30.000 TL. Benim aklımdaki modeller şunlar:
1- ASUS XG27ACDMs (şu ana kadar en yakın olduğum model bu, sadece anti flicker özelliği yok sanırım, o biraz kafamı karıştırıyor)
2- MSI MAG 273qp (bu modelde güzel duruyor, ASUS ile ne farkı var pek bilmiyorum ama ASUS'taki yakınlık sensörü beni ASUS'a daha çok çekiyor.)
3- MSI MAG 271qpx E2 (bu modelin yukarıdaki iki modelden farkını tam çözemedim, buna yakın olma sebebim ise fiyatı tamamen.)

4K olarak aklımı karıştıran model ise Gigabyte MO27u2.

Açıkçası ekran kartım 4K'yı bir nebze kaldırabilir diye düşünüyorum ama burada frame gen teknolojilerine bel bağlamayı doğru bulmuyorum çünkü oyunlarda şahsen hiçbir artısını göremedim.