Anakartta açıkçası bütçem var 14.000'e kadar zorlayabilirim. Tabii taksit imkanları 4-6-9 olursa daha iyi olur. 3 taksitte kabulüm fakat diğer seçenekler daha iyi olur benim için.

RAM olarak dediğiniz modeli seçtim.

Soğutucu olarak stoku yenilenir ise Frost Commander önceliğim. Yenilenmezse yüksek ihtimalle bunu alacağım; https://www.gaming.gen.tr/urun/6287...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Peerless performans olarak Phantom'dan bayağı geride, fanlarında da ses sorunu vardı.

Anakart tercihi ihtiyaca bağlı olmalı, önerdiğim B650'nin çalıştıramayacağı işlemci yok, genel olarak bir eksiği de yok, bütçeyi ekran kartına kaydırmanız daha mantıklı olur.

@LH44 Anakart için mATX takıntın yoksa bu tarz bir şey alabilirsin, Hepsiburada satıcılı:

Senin tercihine kalmış, anakart-soğutucu vesaire. 9700X soğutulamayacak ya da oyunda aşırı ısınacak bir işlemci değil. Shader kısmında 9800X3D'de 98 derece oluyor benim, o kısım önemsiz. Genel gaming kısmında 60 bandında seyrediyor hepsi. Faz olarak da 8 ve üzeri yetiyor Render yapmayacaksan, oyun için yeterli.

Zaten 105w TDP modu var bu çipin, açınca anca 90+ dereceleri görüyor. Oyun olarak çok fark yaratmıyor ama limitleri kaldırmış oluyorsun bir nevi, BIOS tarafından limitli fabrikasyon olarak.

@LH44 Bak bunu da gördüm şimdi, tavsiye ederim, MSI tarafında çok f/p sağlam karttır:

Hepsiburada vade farksız taksit avantajı ve tüm ürünlerde %5 indirim var, değerlendirebilirsin.

@LH44 Ben bunları buldum bak, bu tarz da bakabilirsin. Bu fırsatları kaçırma, %5 indirim yeni başlamış sanırım, dün yoktu. Sen karar ver, 10K üstüne çok da uçmaya gerek yok ama X670E alabiliyorken alırsın. Zaten 9 taksit yapıyor adamlar vade farksız.

@LH44 Bu arada bu alacağın parçalar için Hepsiburada'dan alıyorsan satıcısı Hepsiburada olsun, Amazon için Amazon olsun, Vatan-İncehesap'tan falan da alınır, sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye bir laf var. Ben yandım sen de yanma o yüzden. Son kullanıcıyı önemseyen yok, en azından bu firmalardan alırsan 1-2 gün işinde sorunun halloluyor, diğer firmalar için hakem heyetine gitmen lazım, benim gibi 1 yıl uğraşırsın sonra, bunu da göz önünde bulundur.

DFS falan da iyidir çipi alabilirsin oradan, sadece dikkat et aldığın satıcıya, o kısım önemli.

@LH44 Bu ilk paylaştığın RAM A-Die Klevv olan, alabilirsin. 9700x'te 3D Cache yok, RAM'den etkilenir fazlasıyla, 6200 agresif alt zaman açarsın, 1 tane de RAM'e fan üflet 12 cm, M-Die alma, piyasada da olmaması gerekirdi aslında, yeni çıkan 6000 Hynix'ler A şu anda, bir de 24'lük yeni nesil M-Die var, bu A'dan sonra çıktı. Ben bu kadar aktarabilirim, gerisi sende.

Ben bu konuya dahil olduğum için düz EXPO açıp geçmeni istemem, %15-20 artar kafadan performans, 3D Cache yok bu çipte, FPS tabanlı oyunlarda en çok etki olur, MOBA'da da olur, hikaye tabanlıda fark daha az olur, %1 FPS akıcılık artar. A-Die al, önemli olan o. Bu işin üstatları var, onlar da ilgilenir optimizasyon için, ben de yardım ederim ayrı konu açınca.

Sadece bu Tray satılan modellerde, kutululara kıyasla IMC daha kötü deniyor, o yüzden ben de kutulu almıştım, 6400 c26 açıyor çip gördüğün üzere. Ama önemli olan %95 performansı almak, %99.9'u kovalaman çok mantıklı olmaz. 6200 açacaktır büyük ihtimal, son Agesa'lar ile daha iyileşti süreç, en kötü 6000 CL26 falan optimize edersin, A-Die çok rahat açıyor, M-Die zor bu işlerde, 24'lük M-Die fena değil ama, 16'lık sıkıntı. @LH44

Son düzenleme:
Öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Hepiniz çok yardımcı oldunuz.

Kafamda genel olarak sistem kesinleşti. Sadece anakart kafamı çok karıştırdı.

Anakartta en çok ihtiyacım olan şey, portları. Eski sistemimin anakartında 6-7 adet filan usb portu vardı ve bu bana yetmiyordu. Bu sebeplerden ötürü port sayısı, nesli ve türü 1. önceliğim. 2. olarak en az 2 M2 slotu bulundurması, bunun sebebi alacağım 2TB SSD'nin bile yetersiz gelebilecek olması. İlerde 2+2 ve üstü yapabilirim. 3. biraz klişe olucak; mosfet ve SSD soğutması.

Wifi 6, 6E veya 7 olması bana çok fark etmez. Modem zaten 7 metre (3 duvar) ötede. Her türlü ethernet ile bağlayacağım yüksek ihtimalle.

Bütçe konusu taksitli olacağı için genel toplamdan ziyade vade farkı daha önemli belli sınırlarda.

Altta bazı seçtiğim anakartlar mevcut.
(Gigabyte X870E Aorus Elite modelini ekleme sebebim İncehesap'ta stoğu bitmeden önce 14.000 bandında idi.)

@20424 @Ayhan Dönmez @Testo Unit

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250811_153027_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250811_153027_Hepsiburada.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_20250811_152928_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250811_152928_Hepsiburada.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20250811_152504_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250811_152504_Hepsiburada.webp
    884,8 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_20250811_152403_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250811_152403_Hepsiburada.webp
    917,9 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20250811_152246_Chrome.webp
    Screenshot_20250811_152246_Chrome.webp
    654,5 KB · Görüntüleme: 36
Öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Hepiniz yardımcı oldunuz.

Anakartta en çok ihtiyacım olan şey, portları. Eski sistemimin anakartında 6-7 adet filan USB portu vardı ve bu bana yetmiyordu. Bu sebeplerden ötürü port sayısı, nesli ve türü 1. önceliğim. 2. olarak en az 2 M.2 slotu bulundurması, bunun sebebi alacağım 2TB SSD'nin bile yetersiz gelebilecek olması. İleride 2+2 ve üstü yapabilirim. 3. biraz klişe olacak; MOSFET ve SSD soğutması.

Wi-Fi 6, 6E veya 7 olması bana çok fark etmez. Modem zaten 7 metre (3 duvar) ötede. Her türlü Ethernet ile bağlayacağım yüksek ihtimalle.

Bütçe konusu taksitli olacağı için genel toplamdan ziyade vade farkı daha önemli belli sınırlarda.

(Gigabyte X870e Aorus Elite modelini ekleme sebebim İncehesap'ta stoku bitmeden önce 14.000 bandında idi.)

İsteklerini göz önüne alırsak ve bütçeni korumak istersek buna bakabiliriz. Marix hocamın yorumlarını alalım ancak önce.

İsteklerini göz önüne alırsak ve bütçeni korumak istersek buna bakabiliriz. Marix hocamın yorumlarını alalım ancak önce.
https://www.epey.com/anakart/asrock-x670e-pro-rs.html bu nasıldır? Sistem siyah olacağı ve kasam masa üzerinde durduğu için fazla beyaza kaçmak istemiyorum.

Öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Hepiniz çok yardımcı oldunuz.

Anakartta en çok ihtiyacım olan şey, portları. Eski sistemimin anakartında 6-7 adet filan usb portu vardı ve bu bana yetmiyordu. Bu sebeplerden ötürü port sayısı, nesli ve türü 1. önceliğim. 2. olarak en az 2 M2 slotu bulundurması, bunun sebebi alacağım 2TB SSD'nin bile yetersiz gelebilecek olması. İlerde 2+2 ve üstü yapabilirim. 3. biraz klişe olucak; mosfet ve SSD soğutması.

Wifi 6, 6E veya 7 olması bana çok fark etmez. Modem zaten 7 metre (3 duvar) ötede. Her türlü ethernet ile bağlayacağım yüksek ihtimalle.

(Gigabyte X870E Aorus Elite modelini ekleme sebebim İncehesap'ta stoğu bitmeden önce 14.000 bandında idi.)

Bütçe ve senin ihtiyaçların önemli burada. Hiçbiri üzmez. Ekran kartı bütçenden kıstırmayacak şekilde ne kadar ayırabiliyorsun yani anakarta, bu önemli. B650 Tomahawk Wi-Fi alabilirsin, X670E Gaming yine çok iyi fiyatta Gen5, X870E Tomahawk WiFi çok iyi fiyatta 15K, vade farksız 9 taksit var hepsinde. @LH44

https://www.epey.com/anakart/asrock-x670e-pro-rs.html bu nasıldır? Sistem siyah olacağı ve kasam masa üzerinde durduğu için fazla beyaza kaçmak istemiyorum.
ASRock uzmanı vardı forumda ama kendisine ulaşamıyorum @behramabi 'nin kartı olması lazım bu. Çipleri yakıyordu en son ASRock, o yüzden X870E Taichi almayacaksan bulaşma bence. @LH44

@LH44 Dediğim gibi bu mevzularda resmi satıcılardan al, Hepsiburada şu anda %5 indirim tanımlamış ve 9 taksit yapıyor, yine Amazon satıcılı da bakabilirsin. Anakart için garantiye oyna biraz. Anakart çok şakaya gelmiyor, bent pinli ürün yollarlarsa iade edemezsin kanıtın yoksa elinde patlar 10-15K. Video kaydı falan alman lazım akıl edersen onu da.

Bütçe ve senin ihtiyaçların önemli burada. Hiçbiri üzmez. Ekran kartı bütçenden kıstırmayacak şekilde ne kadar ayırabiliyorsun yani anakarta, bu önemli. B650 Tomahawk Wi-Fi alabilirsin, X670E Gaming yine çok iyi fiyatta Gen5, X870E Tomahawk WiFi çok iyi fiyatta 15K, vade farksız 9 taksit var hepsinde. @LH44

ASRock uzmanı vardı forumda ama kendisine ulaşamıyorum @behramabi 'nin kartı olması lazım bu. Çipleri yakıyordu en son ASRock, o yüzden X870E Taichi almayacaksan bulaşma bence. @LH44

@LH44 Dediğim gibi bu mevzularda resmi satıcılardan al, Hepsiburada şu anda %5 indirim tanımlamış ve 9 taksit yapıyor, yine Amazon satıcılı da bakabilirsin. Anakart için garantiye oyna biraz. Anakart çok şakaya gelmiyor, bent pinli ürün yollarlarsa iade edemezsin kanıtın yoksa elinde patlar 10-15K. Video kaydı falan alman lazım akıl edersen onu da.
Ekran kartı bütçesi bağımsız hocam bu sebeple anakartta 9 taksitte 15.000 civarını, diğer taksit seçeneklerinde de 12.000 civarına çıkabilirim.

Asrock'ın muhabbetini duymuştum. Sonradan güncellendi diye biliyorum, yanlışta olabilir.

Sizinde dediğiniz gibi zaten olabildiğince resmi satıcıdan alacağım.

Ekran kartı bütçesi bağımsız hocam bu sebeple anakartta 9 taksitte 15.000 civarını, diğer taksit seçeneklerinde de 12.000 civarına çıkabilirim.

Asrock'ın muhabbetini duymuştum. Sonradan güncellendi diye biliyorum, yanlışta olabilir.

Dikkat etmen gereken bir diğer mevzu, bu kadar çok giriş/çıkış port kullanacağım diyorsun, M.2 SSD'leri fulleme ihtimalim var diyorsun, o halde X870E/X670E tarzı bir şey anca keser seni bu mantıkta bakarsan. Bu lane sharing mevzusu var bir de, çoğu kart 2. m2 slotunu kullandığında PCIE x16 slotunu x8 kısıyor, bu kağıt üstünde yeterli bir rakam olsa da bandwith için, çoğu oyunda drop sorunu, optimize değil, bilgin olsun, çoğu riser kabloda da sıkıntı yaşandı bu şekilde, Gen5 porttan Gen4 riser kullandığı için droptan oyun oynayamıyordu millet. @LH44

MSI sanırım arkadaki USB4'lerden kısıyordu en son X870 Tomahawk'ta sharing için, o yüzden iyiydi, X670E'dekini bilmiyorum, özellikler kısmı ve manuelden bakılması gerekli. @LH44

Bu fiyata bu kart bedava, dümdüz al geç. İstediğini bağla, sök-tak, M2'leri fulle, ekran kartını kısmaz, arka USB4 paylaşımlı. @LH44 9 taksit çek bunu.

Güncellendi de, bir kere güven kaybettiler. X870E Taichi altı ASRock asla almam, @behramabi çok sıkıntılar çekti de kendisi ortalıkta yok bu aralar. Bahsettiğin kart onun kartıydı çünkü.

Simsiyah tema istiyorsan, attığım 2 XPG RAM'den al, bir daha atayım, o da bedava bu fiyata çünkü. Patriot güzel RAM ama satıcı güvenmem, ekstra olarak M-Die almam bu saatten sonra ben kendi adıma, kendime almadığımı da başkasına önermem doğru olmaz.

16 M-Die'ler eski sürüm, nereden toplayıp tekrar satışa sundular bilmiyorum, 24 M-Die yeni sürüm, yeni çıkan 6000 16'lıkların hepsi A-Die Hynix tarafında. @LH44