Bütçe
40.000 TL

cemkaraca

Yetkin
Pil ömrü mümkünse yüksek olan (4-5 saat gitse yeterli) bir gaming laptop arıyorum. Bütçem daha fazla çıkmaz. Ryzen 7 7435HS gibi dahili GPU olmayan işlemcili laptop alsam istediğim pil ömrünü yakalayabilir miyim minimum ayarlarda?

Oyun oynamayacağım tabii ki, video izlemek için falan soruyorum pilde kullanmak için. Genelde bu bütçede ki laptoplarda dediğim işlemcili modeller var.
Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil ömrü mümkünse yüksek olan (4-5 saat gitse yeterli) bir gaming laptop arıyorum. Bütçem daha fazla çıkmaz. Ryzen 7 7435HS gibi dahili GPU olmayan işlemcili laptop alsam istediğim pil ömrünü yakalayabilir miyim minimum ayarlarda?

Oyun oynamayacağım tabii ki, video izlemek için falan soruyorum pilde kullanmak için. Genelde bu bütçede ki laptoplarda dediğim işlemcili modeller var.
Önerilerinizi bekliyorum.
Bütçe biraz artarsa şu cihaz tam istediklerinizi karşılıyor, sağlam bir iGPU'ya ve 90wh bataryaya sahip. Satıcı biraz şüpheli sadece

Olmadı şu var, panel umurunuzda değilse alınır.

Böyle bütçede hem şarjı güzel gitsin hem performansı iyi olsun demek birbirine biraz ters düşüyor. Pil performansı öncelikten çıkarsa şuna da bakabilirsin. Panel güzel. Fabrikadan kötü termal macun ile geliyor, turbo modda iken fan sesi yüksek. 63db civarı olması lazım. 12650h'ı soğutmak kolay değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe biraz artarsa şu cihaz tam istediklerinizi karşılıyor, sağlam bir iGPU'ya ve 90wh bataryaya sahip. Satıcı biraz şüpheli sadece

Olmadı şu var, panel umurunuzda değilse alınır.

Böyle bütçede hem şarjı güzel gitsin hem performansı iyi olsun demek birbirine biraz ters düşüyor. Pil performansı öncelikten çıkarsa şuna da bakabilirsin. Panel güzel. Fabrikadan kötü termal macun ile geliyor, turbo modda iken fan sesi yüksek. 63db civarı olması lazım. 12650h'ı soğutmak kolay değil.

İlk attığınıza bütçem çıkmayabilir. 2. olan HP Victus için ise sessiz çalışıyor diyorlardı hatta Cihaz TV test etmişti cihazı bence şu an bu bütçede alınabilir cihaz. Birde Asus Tuflara bakıyorum. https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCwF-SCEOZ7fxu2u8folsqeqi Bu cihazda güzel gibi. Attığınız HP Victus mu yoksa Asus Tuf mu almalıyım karar veremedim.

1 TB SSD var gerçi Victus da ama Hall sensör sorunu korkutuyor.

İlk attığınıza bütçem çıkmayabilir. 2. olan HP Victus için ise sessiz çalışıyor diyorlardı hatta Cihaz TV test etmişti cihazı bence şu an bu bütçede alınabilir cihaz. Birde Asus Tuflara bakıyorum. https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCwF-SCEOZ7fxu2u8folsqeqi Bu cihazda güzel gibi. Attığınız HP Victus mu yoksa Asus Tuf mu almalıyım karar veremedim.

1 TB SSD var gerçi Victus da ama Hall sensör sorunu korkutuyor.
Bu TUF alinmaz. Islemci kotu. Victus da alinmaz. Hall sensor buyuk sorun. En mantiklisi bu ikisinden biri olur. Nitro 5 olani alirsan daha fazla FPS elde edeceksin. Fakat TUF olani alirsan en az 2 saat daha fazla ekran suresi alacaksin. Karar senin. Iki cihazda uzmez.

Nitro 5 almak istemiyorum kaba bir cihaz. Arkadaşımda vardı. Asus Tuf düşünebilirim.

Victus r1'de hall sensör yok. r0 ve s0 icin geçerli
Anakartları aynı değil mi tüm HP Victusların? Omen serisinde de çıkmıştı hatta hall sensör sorunu

Victus r1'de hall sensör yok. r0 ve s0 icin geçerli
s1 icinde yasayan var. Bu videoda Recep Baltas'in yanindaki konuk arkadas s1 modelinde de yasadi ayni sorunu. r1'i gormedim ama.

Nitro 5 almak istemiyorum kaba bir cihaz. Arkadaşımda vardı. Asus Tuf düşünebilirim.
O zaman tek care TUF. Attigim TUF iyi cihaz. Fakat Nitro 5'in yaninda sonuk kaliyor biraz. Ancak bu alinmayacagi anlamina gelmiyor. TUF'da iyi bir secim olur. Onemli bir hatirlatma yapayim: TUF'u alirsan limitle ugrasman gerekecek cunku 90 derecelere cikiyor sicakliklar. Ayrca bos bos YouTube'da takilsan bile isiniyor. Benim de arkadasimda TUF var. Kendisi isinmasi disinda memnun.