Genel olarak düşünceleriniz nedir hocam? Benim için dediğim gibi tek sıkıntısı 512 SSD olması ancak belli süre idare edip sonrasında takviye yapabilirim en azından. Soğutma açısından vs de bahsedebilirisiniz, sizin genel yorum yapmanız daha iyi olur sanırım.
Ekran, panel, kasa olarak başarılı, bu doğrultuda ekran, renkleri gayet yerinde veriyor ve kasa da ucuz malzeme gibi hissettirmiyor.
Klavye hissiyatı ve klavye ışıklandırmasını çok beğendim.
Pil konusunda da gayet iyi iş çıkarmışlar, 90 Wh pil, ortalama 6-7 saat ekran süresi almanıza olanak tanıyor. Bataryanın da 240 watt olması dolayısıyla yük gerektiren işlerde herhangi bir pil azalması olmuyor.
Soğutma konusunda pek başarılı değil. Cihazın içini açıp baktığımda fanların küçük, fan yapraklarının az, soğutma bloklarının dar olduğunu gözlemledim. Bundan mütevellittir ki laptopu yüke soktuğum zaman 94-95 dereceleri çok rahat görüyor. Fakat performans kaybı asla yaşamıyorum. Bir süre sonra bu durum canımı sıktı ve gidip basit bir laptop stantı aldım. Şimdilerde yine aynı yüke soktuğumda 86-87 dereceleri geçmiyor. Bir stant işi çözüyor yani. İşlemciye limit koyma gereği bile duymadım ben.
Fan sesi konusunda ise, cihaz gerçekten muadillerine göre sessiz çalışıyor. Boştayken zaten çıt ses duyamazsınız ama ne yalan söyleyeyim Performans ve hatta Turbo modlarında bile 45 desibel üstünü görmedim.
RAM 1x16 olarak konumlandırılmış, içinde Samsung marka 4800 MHz CL40 RAM var. Bana ziyadesiyle yetti. Geçtiğimiz günlerde 1 adet 8 GB RAM alıp 24'e yükselttim. Performans artışı elbette var.
SSD konusunda ise 512 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yine yetmez derseniz boşta slot var, yükseltirsiniz.
Laptop ağır, taşıması zor. Bir yerden bir yere gitmek biraz bel ağrısı yaşatır.