Bütçe
40.000 TL

Nyxalithor

Uzman
Merhaba,

Artık satın alma aşamasındayım ancak hala daha kararsızım. Bütçe artışımdan sonra 40K'ya kadar alternatifleri hala araştırıyorum. Hem oyunlarda sorun çıkarmayacak hem de uzun süreli gidecek bir laptopa ihtiyacım var. Bulduğum bir ürün var ancak yine de sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.

Bulduğum cihaz bu: Hp Victus 16-R1042NT

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim ^^

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Artık satın alma aşamasındayım ancak hala daha kararsızım. Bütçe artışımdan sonra 40K'ya kadar alternatifleri hala araştırıyorum. Hem oyunlarda sorun çıkarmayacak hem de uzun süreli gidecek bir laptopa ihtiyacım var. Bulduğum bir ürün var ancak yine de sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.

Bulduğum cihaz bu: Hp Victus 16-R1042NT

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim ^^
Uzun sure dayanip dayanamayacagini bilemezsin.

Bu iki ürünün soğutmasının vs. iyi olduğunu duymuştum, ekran kartının verdiği güç de gayet yüksek. Yine de diğer arkadaşlar daha iyi ilgilenecektir.

Bu iki ürünün soğutmasının vs. iyi olduğunu duymuştum, ekran kartının verdiği güç de gayet yüksek. Yine de diğer arkadaşlar daha iyi ilgilenecektir.
G15 ve G16'larda yazılımsal problemler var maalesef, kronik. Bileşenler her ne kadar F/P olsa da alınmayacak modeller.

@Nyxalithor Victus modellerin ekranı ve paneli çok iyi değil. Eğer bütçeyi arttırabilirseniz ve AMD işlemci istiyorsanız bunu alabilirsiniz:
Ekran ve panel benim için o kadar önemli değil derseniz attığınız modeli alabilirsiniz fakat aynı fiyata işlemcisi daha kuvvetli bir model var, o da bu: https://www.amazon.com.tr/HP-Bilgisayar-i7-14700HX-Performans-9J247EA/dp/B0CQRM2TKK / Muadil modelin incelemesi de burada, izleyerek fikir edinebilirsiniz:

Nihayetinde benim önerilerim bu ikisi olacaktır:

G15 ve G16'larda yazılımsal problemler var maalesef, kronik. Bileşenler her ne kadar F/P olsa da alınmayacak modeller.

@Nyxalithor Victus modellerin ekranı ve paneli çok iyi değil. Eğer bütçeyi arttırabilirseniz ve AMD işlemci istiyorsanız bunu alabilirsiniz:
Ekran ve panel benim için o kadar önemli değil derseniz attığınız modeli alabilirsiniz fakat aynı fiyata işlemcisi daha kuvvetli bir model var, o da bu: https://www.amazon.com.tr/HP-Bilgisayar-i7-14700HX-Performans-9J247EA/dp/B0CQRM2TKK / Muadil modelin incelemesi de burada, izleyerek fikir edinebilirsiniz:

Nihayetinde benim önerilerim bu ikisi olacaktır:

Hocam ekran ve panel açısından ne kadar fark eder sizce? Yani bilmediğimden sormak istiyorum çok iyi olmaması neyden kaynaklı? O işlemcisi daha kuvvetli olanın 512 SSD'si var mış. Hemen yükseltemeyeceğimden sıkıntı olabilir belki kısa sürede. Diğer attıklarınızı inceleyeyim hocam.

Hocam ekran ve panel açısından ne kadar fark eder sizce? Yani bilmediğimden sormak istiyorum çok iyi olmaması neyden kaynaklı? O işlemcisi daha kuvvetli olanın 512 SSD'si var mış. Hemen yükseltemeyeceğimden sıkıntı olabilir belki kısa sürede. Diğer attıklarınızı inceleyeyim hocam.
Kişisel fikrimi soracak olursanız bence büyük bir fark var ve %100 sRGB tercih edilmeli. %45 NTSC ekranlar soluk oluyor, farkı bariz görebiliyorsunuz. Mesela;

Ki zaten 40.000 TL gibi bir parayı verip %45 NTSC ekran tercih etmek biraz mantıksız olabilir.

İşlemcinin daha kuvvetli olan modeli de şöyle izah edeyim, işlemciyi yükseltemezsiniz ama SSD'yi yükseltebilirsiniz. Ben tercihimi işlemciden yana kullanırdım. Yine de sunduğum modeller ile alakalı sorularınız varsa iletebilirsiniz, cevaplarım bildiğim kadarınca.

Kişisel fikrimi soracak olursanız bence büyük bir fark var ve %100 sRGB tercih edilmeli. %45 NTSC ekranlar soluk oluyor, farkı bariz görebiliyorsunuz. Mesela;

Ki zaten 40.000 TL gibi bir parayı verip %45 NTSC ekran tercih etmek biraz mantıksız olabilir.

İşlemcinin daha kuvvetli olan modeli de şöyle izah edeyim, işlemciyi yükseltemezsiniz ama SSD'yi yükseltebilirsiniz. Ben tercihimi işlemciden yana kullanırdım. Yine de sunduğum modeller ile alakalı sorularınız varsa iletebilirsiniz, cevaplarım bildiğim kadarınca.

Anladım hocam. Sizin attığınız Asus modelin intel işlemcili olanın buldum. Bütçeyi çok az aşıyor sadece. Tek sıkıntısı 512 SSD olması. Takviyeyi hemen yapamayabilirim ancak boş slotu var en azından.

ASUS TUF Gaming F15 (FX507VV-LP269-Gaming)

Tıpatıp aynısına sahibim. Var mı sormak istediğiniz bir şey?
Genel olarak düşünceleriniz nedir hocam? Benim için dediğim gibi tek sıkıntısı 512 SSD olması ancak belli süre idare edip sonrasında takviye yapabilirim en azından. Soğutma açısından vs de bahsedebilirisiniz, sizin genel yorum yapmanız daha iyi olur sanırım.

Genel olarak düşünceleriniz nedir hocam? Benim için dediğim gibi tek sıkıntısı 512 SSD olması ancak belli süre idare edip sonrasında takviye yapabilirim en azından. Soğutma açısından vs de bahsedebilirisiniz, sizin genel yorum yapmanız daha iyi olur sanırım.
Ekran, panel, kasa olarak başarılı, bu doğrultuda ekran, renkleri gayet yerinde veriyor ve kasa da ucuz malzeme gibi hissettirmiyor.

Klavye hissiyatı ve klavye ışıklandırmasını çok beğendim.

Pil konusunda da gayet iyi iş çıkarmışlar, 90 Wh pil, ortalama 6-7 saat ekran süresi almanıza olanak tanıyor. Bataryanın da 240 watt olması dolayısıyla yük gerektiren işlerde herhangi bir pil azalması olmuyor.

Soğutma konusunda pek başarılı değil. Cihazın içini açıp baktığımda fanların küçük, fan yapraklarının az, soğutma bloklarının dar olduğunu gözlemledim. Bundan mütevellittir ki laptopu yüke soktuğum zaman 94-95 dereceleri çok rahat görüyor. Fakat performans kaybı asla yaşamıyorum. Bir süre sonra bu durum canımı sıktı ve gidip basit bir laptop stantı aldım. Şimdilerde yine aynı yüke soktuğumda 86-87 dereceleri geçmiyor. Bir stant işi çözüyor yani. İşlemciye limit koyma gereği bile duymadım ben.

Fan sesi konusunda ise, cihaz gerçekten muadillerine göre sessiz çalışıyor. Boştayken zaten çıt ses duyamazsınız ama ne yalan söyleyeyim Performans ve hatta Turbo modlarında bile 45 desibel üstünü görmedim.

RAM 1x16 olarak konumlandırılmış, içinde Samsung marka 4800 MHz CL40 RAM var. Bana ziyadesiyle yetti. Geçtiğimiz günlerde 1 adet 8 GB RAM alıp 24'e yükselttim. Performans artışı elbette var.

SSD konusunda ise 512 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yine yetmez derseniz boşta slot var, yükseltirsiniz.

Laptop ağır, taşıması zor. Bir yerden bir yere gitmek biraz bel ağrısı yaşatır.