seeraddar

Yetkin
Ben 12. sınıfım ve mezuna kalmaya karar verdim. Önümdeki 1 yıl 15 günüyü birlikte olabildiğince mantıklı ve verimli kullanmak istiyorum. Günde minimum 8 saat çalışacağım. Yaz mevsimi bitince de bunu 10 saate çıkarmayı düşünüyorum. Evde çalışacağım, dışarıya çıkmayacağım. Sadece denemelere gideceğim. İki farklı kurumda deneme olacağım.

Aşağıya ders ders durumumu yazdım.

Şu an önümdeki ilk 2 ayı TYT, geri kalan 10-11 ayı da AYT şeklinde planlıyorum. AYT'ye gelirsek; 11. sınıf fiziğinin, fiziğin genel olarak %80'inin, kimyanın %40'ının ve biyolojinin de yaklaşık %10'unun bittiğini söyleyebilirim. Matematikte de %40 civarı bitti diyebilirim ama bu konular çok kaliteli şekilde bitmedi. Yani bu derslere büyük ölçüde sıfırdan başlayacağım.

TYT fen

TYT Fizikte soru bankası çözmedim. Bu yüzden netlerim 7 soruda 4 net civarında geliyor. O yüzden fiziğe baştan başlayıp soru bankasıyla ilerletmeyi ve yaklaşık 1 ayda bitirmeyi düşünüyorum. Günde 1 saatimi ayıracağım, fazla değil. Sonuçta tamamen yabancı olduğum konular değil.

Biyolojide bazen kullandığım video ders kitabı bilgi açısından yeterli gelmiyor. Bu yüzden konu tekrarı yapabileceğim bir kitap arıyorum. Ancak kitabın gereksiz detaylarla dolu olmasını istemiyorum. Tam kararında, standart bir kaynak olsun istiyorum. Kullandığınız, beğendiğiniz veya önerdiğiniz bir kitap varsa almak isterim.

Kimyaya gelirsek, sadece bir soru bankası bitirmeyi düşünüyorum. Onun dışında kimyada bir problemim yok.

TYT matematik

Geometride üçgenleri bitirdim. Bundan sonra üçgenlerden sonraki konulara geçeceğim. Ayrıca iyi olana kadar her gün bir üçgen denemesi çözeceğim. Geometri hedefim bu şekilde. Geometriyi yaklaşık 2-3 ayda bitiririm diye düşünüyorum. İki kaynakla olabildiğince sağlam şekilde ilerlemek istiyorum: Orijinal ve 345. Bu yüzden süre benim için çok önemli değil. Önümde 1 yıl var. Gerekirse TYT geometriye 4-5 ay verebilirim. Tam anlamıyla oturtmak istiyorum.

TYT matematikte eksik olduğum, daha doğrusu çalışmadığım konular var. Bu yüzden Eyüp B.'den konu anlatımlarını dinleyip yanında iki soru bankası çözeceğim. TYT matematik bittiği zaman TYT tekrarlarımın da büyük ölçüde tamamlanmış olacağını düşünüyorum.

Geri kalan süreçte Mert Hoca'dan AYT matematiği bitirmeye çalışacağım. TYT'nin eylül ortalarında biteceğini düşünüyorum. Aralığa kadar da AYT matematiği büyük ölçüde bitirmiş olurum. Mert Hoca'nın video ders kitabı ve soru bankasını kullanmayı düşünüyorum. Zaten bunlar orta seviyeden başlıyor. Yanına 3D, Orijinal veya Eyüp B.'nin kaynaklarından birini ekleyebilirim.

AYT matematiğin konu anlatımı aralığın sonu veya ocağın ortasına kadar biter diye düşünüyorum. Sonrasında Barış, Ergi ve piyasadaki diğer kaynaklara da bakmaya çalışırım.

Bunun dışında her gün Eyüp B.'nin ve diğer hocaların oynatma listelerinden 10 soru çözümü izleyeceğim. Yaklaşık 360 günüm var. Günde 10 sorudan hesaplayınca 3600 soru ediyor. Demek istediğim, elimden geldiğince tüm oynatma listelerini bitirmeye çalışacağım. Bu sadece matematik için olmayacak.

AYT fiziğe gelirsek, Altuğ Güneş'i kullanacağım. Şu an 345 çözüyorum. 345'in yaklaşık %60'ı bitti. Onu bitirdikten sonra hangi soru bankasını çözmem gerektiğini bilmiyorum. AYT fizik için ekstra bir soru bankası öneriniz varsa duymak isterim. 3D nasıldır?

AYT kimyada şu an Orbital çözüyorum. Bir ara 3D'ye de bakmıştım ama çok kaliteli gelmemişti. Aydın çözmeyi düşünüyorum.

AYT biyolojiye gelirsek, biyoloji için bir konu anlatım kitabı ve bir hoca önerisi istiyorum. Özellikle Doktor Biyoloji'yi merak ediyorum. Hiç AYT biyoloji çalışmadım çünkü okulumda AYT biyoloji müfredatı yoktu. Bu yüzden sıfırdan başlayacağım. Doktor Biyoloji ile başlamam mantıklı olur mu? Ayrıca gerçekten kaliteli olduğunu düşündüğünüz bir konu anlatım kitabı veya not kitabı varsa önerilerinizi duymak isterim.

Evde çalışacağım, dışarıya çıkmayacağım.

Baştan ofsayt. Kesinlikle ama kesinlikle eve tıkılı kalma. Bazı günler kütüphaneye git bazı günler evde çalış.

TYT fizikte soru bankası çözmedim. Bu yüzden netlerim 7 soruda 4 net civarında geliyor. O yüzden fiziğe baştan başlayıp soru bankasıyla ilerletmeyi ve yaklaşık 1 ayda bitirmeyi düşünüyorum. Günde 1 saatimi ayıracağım, fazla değil. Sonuçta tamamen yabancı olduğum konular değil.

Biyolojide bazen kullandığım video ders kitabı bilgi açısından yeterli gelmiyor. Bu yüzden konu tekrarı yapabileceğim bir kitap arıyorum. Ancak kitabın gereksiz detaylarla dolu olmasını istemiyorum. Tam kararında, standart bir kaynak olsun istiyorum. Kullandığınız, beğendiğiniz veya önerdiğiniz bir kitap varsa almak isterim.

Kimyaya gelirsek, sadece bir soru bankası bitirmeyi düşünüyorum. Onun dışında kimyada bir problemim yok.

MEB özetlerini okuyup birer tane zor kaynak çözsen yeter. Çok yanlışın çıktığı konuyu spesifik olarak konu anlatımı dinlersin. Her dersten 3D alsan okey gibi.

Geometride üçgenleri bitirdim. Bundan sonra üçgenlerden sonraki konulara geçeceğim. Ayrıca iyi olana kadar her gün bir üçgen denemesi çözeceğim. Geometri hedefim bu şekilde. Geometriyi yaklaşık 2-3 ayda bitiririm diye düşünüyorum. İki kaynakla olabildiğince sağlam şekilde ilerlemek istiyorum: Orijinal ve 345. bu yüzden süre benim için çok önemli değil. Önümde 1 yıl var. Gerekirse TYT geometriye 4-5 ay verebilirim. Tam anlamıyla oturtmak istiyorum.

Geometri bitmez. Sürekli devam etmen gereken bir şey. Haftaya bir rutin belirleyip her zaman o gün geometri çalış. İlla konu olmasına gerek yok konular bitti mi? Bir sürü yorum soruları var.

TYT matematikte eksik olduğum, daha doğrusu çalışmadığım konular var. Bu yüzden Eyüp b.'den konu anlatımlarını dinleyip yanında iki soru bankası çözeceğim. TYT matematik bittiği zaman TYT tekrarlarımın da büyük ölçüde tamamlanmış olacağını düşünüyorum.

Eyüp B'yi anlıyorsan bence AYT'dende Eyüp B'den devam et. Gene 2 tane zor kaynak olsun.

Bunun dışında her gün Eyüp b.'nin ve diğer hocaların oynatma listelerinden 10 soru çözümü izleyeceğim. Yaklaşık 360 günüm var. Günde 10 sorudan hesaplayınca 3600 soru ediyor. Demek istediğim, elimden geldiğince tüm oynatma listelerini bitirmeye çalışacağım. Bu sadece matematik için olmayacak.

Şimdi burada evdeki hesap çarşıya uymuyor. Konular çay gibidir demlenmesi lazım. Sen Integra'li bitirir bitirmez hedef ilk binden soru izlemeye kalkarsan analamazsın. TYT'de izleyebilirsin temelin var ancak AYT'de son 3-4 aya bırak hedef ilk bin, bir soru yorum ve mini denemeleri. Onun dışında kazandıran yorumlar ve gelişiyorumları izleyebilirsin.

AYT fiziğe gelirsek, altuğ güneş'i kullanacağım. Şu an 345 çözüyorum. 345'in yaklaşık %60'ı bitti. Onu bitirdikten sonra hangi soru bankasını çözmem gerektiğini bilmiyorum. AYT fizik için ekstra bir soru bankası öneriniz varsa duymak isterim. 3D nasıldır?

3D'yi çözdüm gayet iyi. 345 ve 3D'yi halkıyla bitirsen başka bir şeye gerek kalmaz soru bankası olarak.

AYT kimyada şu an orbital çözüyorum. Bir ara 3D'ye de bakmıştım ama çok kaliteli gelmemişti. Aydın çözmeyi düşünüyorum.

Kesinlikle orbitali bitirdikten sonra çöz. Soruları bayağı sağlam.

AYT biyolojiye gelirsek, biyoloji için bir konu anlatım kitabı ve bir hoca önerisi istiyorum. Özellikle doktor Biyoloji'yi merak ediyorum. Hiç AYT biyoloji çalışmadım çünkü okulumda AYT biyoloji müfredatı yoktu. Bu yüzden sıfırdan başlayacağım. Doktor biyoloji ile başlamam mantıklı olur mu? Ayrıca gerçekten kaliteli olduğunu düşündüğünüz bir konu anlatım kitabı veya not kitabı varsa önerilerinizi duymak isterim.

Biyolojide maalesef mükemmel bir konu anlatım kitabı yok. Dr biyoloji iyidir. Bazı kişilere ağır gelir ancak eğer YKS'de biyolojiyi zorlarlar ise dr biyoloji izleyenler bayağı bir avantajlı olur. Konu anlatım>mebi özet>3 adım soru bankası>3D soru bankası şeklinde ilerleyebilirsin biyolojide.

Ek olarak maddi sıkıntı yok ise mezun senesinde özel psikiyatri öneririm. İki ayda bir falan artık doktor ne kadar derse görüşürsün. En az yıpranma ile atlatırsın seneyi. Belki çıkmiyacak ama çıkma ihtimaline karşı odak ve stres soruna karşı önlem olmuş olur.

Son düzenleme:
Ben 12. sınıfım ve mezuna kalmaya karar verdim. Önümdeki 1 yıl 15 günüyü birlikte olabildiğince mantıklı ve verimli kullanmak istiyorum. Günde minimum 8 saat çalışacağım. Yaz mevsimi bitince de bunu 10 saate çıkarmayı düşünüyorum. Evde çalışacağım, dışarıya çıkmayacağım. Sadece denemelere gideceğim. İki farklı kurumda deneme olacağım.
Hayırlı olsun mezun dönemin o zaman şimdiden. Hedef süre iyi, ileride arttıracaksın zaten seve seve. Evde tıkılı kalma, arada kütüphane vs. yap, sınav dönemi sonrası asosyal mi olmaya çalışıyo'n oğlum kafayı mı yedin sen?
Deneme kulübü doğru fikir.
Şu an önümdeki ilk 2 ayı TYT, geri kalan 10-11 ayı da AYT şeklinde planlıyorum. AYT'ye gelirsek; 11. sınıf fiziğinin, fiziğin genel olarak %80'inin, kimyanın %40'ının ve biyolojinin de yaklaşık %10'unun bittiğini söyleyebilirim. Matematikte de %40 civarı bitti diyebilirim ama bu konular çok kaliteli şekilde bitmedi. Yani bu derslere büyük ölçüde sıfırdan başlayacağım.
AYT'nin yarım yamalak temeli var. TYT durumuna bi' bakayım.
TYT fen

TYT Fizikte soru bankası çözmedim. Bu yüzden netlerim 7 soruda 4 net civarında geliyor. O yüzden fiziğe baştan başlayıp soru bankasıyla ilerletmeyi ve yaklaşık 1 ayda bitirmeyi düşünüyorum. Günde 1 saatimi ayıracağım, fazla değil. Sonuçta tamamen yabancı olduğum konular değil.

Fizik için Altuğ Güneş veya Özcan Aykın, yanına da ESŞ-BS'den birini çek geç.
Kimya için Görkem Şahin/Paraksilen Kimya/Meschemy Kimya/Kimya Adası/Sinan ihtiyaroğlu/Ferrum'dan birini seç, kitap olarak Orbital tek yeterli. Ferrum'u tercih ederdim AYT Kimya yorumları için.
Biyoloji Biosem/DR.Biyoloji veya Aras Hoca(3D VDD), yanına da Biyotik tek at geç.
TYT matematik

Geometride üçgenleri bitirdim. Bundan sonra üçgenlerden sonraki konulara geçeceğim. Ayrıca iyi olana kadar her gün bir üçgen denemesi çözeceğim. Geometri hedefim bu şekilde. Geometriyi yaklaşık 2-3 ayda bitiririm diye düşünüyorum. İki kaynakla olabildiğince sağlam şekilde ilerlemek istiyorum: Orijinal ve 345. Bu yüzden süre benim için çok önemli değil. Önümde 1 yıl var. Gerekirse TYT geometriye 4-5 ay verebilirim. Tam anlamıyla oturtmak istiyorum.

TYT matematikte eksik olduğum, daha doğrusu çalışmadığım konular var. Bu yüzden Eyüp B.'den konu anlatımlarını dinleyip yanında iki soru bankası çözeceğim. TYT matematik bittiği zaman TYT tekrarlarımın da büyük ölçüde tamamlanmış olacağını düşünüyorum.

Geri kalan süreçte Mert Hoca'dan AYT matematiği bitirmeye çalışacağım. TYT'nin eylül ortalarında biteceğini düşünüyorum. Aralığa kadar da AYT matematiği büyük ölçüde bitirmiş olurum. Mert Hoca'nın video ders kitabı ve soru bankasını kullanmayı düşünüyorum. Zaten bunlar orta seviyeden başlıyor. Yanına 3D, Orijinal veya Eyüp B.'nin kaynaklarından birini ekleyebilirim.
Geometride üçgenleri tamamen oturtmadan diğerlerine geçme, bi' sağlam üçgen fasikülü veya sağlam bir geometri soru bankası patlat. 3*5 yerine BS kullanırsın.
TYT Matematik'te ilk 12 konuyu sıfırdan bitir. 3D VDD+3D+Orijinal+Barış yaparsın soru bankası olarak, önce 3D VDD sonra Orijinal kolay->3D kolay->Barış kolay->3D tümevarım hariç hepsi->Orijinal hepsi->Barış siyah test hariç hepsi->3D Tümevarım->Barış siyah test şeklinde gidersin. İlk 12 konu bittikten sonra problemlere başla yukarıdaki sırayı bozmadan, problemler bitince fonksiyonlara geç ama fonksiyonlara geçtiğin sırada aynı anda üçgen fasikülü veya geometri soru bankanda üçgen sorularının bitmek üzere olup olmadığını kontrol et. Fonksiyonların bitmesine yakın AYT Matematik'te polinomlara başla ama hafif kitaplarla başla. Sonradan hızlandır. Kitap olarak Orijinal/3D/Eyüp B./Mert hoca zor basamaktaki kitapların, alta bir BS takviyesi yap ki geçişi hafifletsin zaten konuların başlangıcını zor kitaplarından yaptıktan sonra BS'yi hızlıca indirip zor kitaplara geçersin. Eyüp B.'nin zor sorularını sınava 2-3 ay kala kesip bir deftere yapıştır, defterde kendin çöz sonra Eyüp B.'nin çözümü de yanına not edip karşılaştır. Yorum bilgini zorla.
Bunun dışında her gün Eyüp B.'nin ve diğer hocaların oynatma listelerinden 10 soru çözümü izleyeceğim. Yaklaşık 360 günüm var. Günde 10 sorudan hesaplayınca 3600 soru ediyor. Demek istediğim, elimden geldiğince tüm oynatma listelerini bitirmeye çalışacağım. Bu sadece matematik için olmayacak.
Soru çözümlerini mümkünse Şubat sonu mart başı gibi başlat, tekrar niyetli şekilde iyi gider.
AYT fiziğe gelirsek, Altuğ Güneş'i kullanacağım. Şu an 345 çözüyorum. 345'in yaklaşık %60'ı bitti. Onu bitirdikten sonra hangi soru bankasını çözmem gerektiğini bilmiyorum. AYT fizik için ekstra bir soru bankası öneriniz varsa duymak isterim. 3D nasıldır?
Hoca tercihi iyi, kitap olarak 3D kesinlikle lazım. Fiziği harbiden yaptıran kitaplardan.
AYT kimyada şu an Orbital çözüyorum. Bir ara 3D'ye de bakmıştım ama çok kaliteli gelmemişti. Aydın çözmeyi düşünüyorum.
3D kimyada kötü, önermem onu zaten. Aydın ve Orbital hâyli yeterli.
AYT biyolojiye gelirsek, biyoloji için bir konu anlatım kitabı ve bir hoca önerisi istiyorum. Özellikle Doktor Biyoloji'yi merak ediyorum. Hiç AYT biyoloji çalışmadım çünkü okulumda AYT biyoloji müfredatı yoktu. Bu yüzden sıfırdan başlayacağım. Doktor Biyoloji ile başlamam mantıklı olur mu? Ayrıca gerçekten kaliteli olduğunu düşündüğünüz bir konu anlatım kitabı veya not kitabı varsa önerilerinizi duymak isterim.
Konu anlatımı Aras Hoca veya Barış hoca, ötesi berisi yok yani. Soru bankası olarak Biyotik veya Palme alabilirsin, sistemler için tamamen oturtmak için Apotemi fasikülü olabilir.

Biyolojide maalesef mükemmel bir konu anlatım kitabı yok. Dr biyoloji iyidir. Bazı kişilere ağır gelir ancak eğer YKS'de biyolojiyi zorlarlar ise dr biyoloji izleyenler bayağı bir avantajlı olur. Konu anlatım>mebi özet>3 adım soru bankası>3D soru bankası şeklinde ilerleyebilirsin biyolojide.

Ek olarak maddi sıkıntı yok ise mezun senesinde özel psikiyatri öneririm. İki ayda bir falan artık doktor ne kadar derse görüşürsün. En az yıpranma ile atlatırsın seneyi. Belki çıkmiyacak ama çıkma ihtimaline karşı odak ve stres soruna karşı önlem olmuş olur.
3D biyoloji soru bankası pek sağlıklı değil, gördüğüm en saçma sorulara sahip kitaplardan birisi.

3D biyoloji soru bankası pek sağlıklı değil, gördüğüm en saçma sorulara sahip kitaplardan birisi.

Bence çok sağlam soruları var. Ters köşe çok fazla. Nasıl olsa vakit bol, bence çözülmeli. Nasıl olsa müfredat değişiyor diye ÖSYM fende zorlayabilir. Ha öncesine biyotik ekleyebiliriz. 3 adımdan bir anda 3D'ye geçmek olmaz.

Bence çok sağlam soruları var. Ters köşe çok fazla. Nasıl olsa vakit bol, bence çözülmeli. Nasıl olsa müfredat değişiyor diye ÖSYM fende zorlayabilir. Ha öncesine biyotik ekleyebiliriz. 3 adımdan bir anda 3D'ye geçmek olmaz.
Ters köşesi var da kitabın soruları kötü kanka, DMD'yi sormuyorlar YKS'de yani. Saçma sapan gereksiz soruları var. Seçmece çözmedikçe anlamı yok.

Evde tıkılı kalma, arada kütüphane vs. yap, sınav dönemi sonrası asosyal mi olmaya çalışıyor'n oğlum kafayı mı yedin

Direkt şundan çekme hedefim var. Yine de haftada 1 saat takılırım dışarıda denemeye giderken

Geometride üçgenleri tamamen oturtmadan diğerlerine geçme, bi' sağlam üçgen fasikülü veya sağlam bir geometri soru bankası patlat. 3*5 yerine BS kullanırsın.

345, Bilgi Sarmal bunlar ablamdan kalan çözülmemiş kitaplar elimde olduğu için çözeceğim ama her soruyu değil, orta üzerinden başlayacağım.

Matematik'te ilk 12 konuyu sıfırdan bitir. 3D VDD+3D+Orijinal+Barış yaparsın soru bankası olarak, önce 3D VDD sonra Orijinal kolay->3D kolay->Barış kolay->3D tümevarım hariç hepsi->Orijinal hepsi->Barış siyah test hariç hepsi->3D Tümevarım->Barış siyah test şeklinde gidersin. İ

Tam şu vardı aklımda.

Fizik için Altuğ Güneş veya Özcan Aykın, yanına da ESŞ-BS'den birini çek geç.
Kimya için Görkem Şahin/Paraksilen Kimya/Meschemy Kimya/Kimya Adası/Sinan ihtiyaroğlu/Ferrum'dan birini seç, kitap olarak Orbital tek yeterli. Ferrum'u tercih ederdim AYT Kimya yorumları için.
Biyoloji Biosem/DR.Biyoloji veya Aras Hoca(3D VDD), yanına da Biyotik tek at geç.

Ferrum, Özcan Aykın ve Doktor Biyoloji şeklinde giderim diye düşünüyorum, Aras Hoca'ya da bakacağım.

Şimdi burada evdeki hesap çarşıya uymuyor. Konular çay gibidir demlenmesi lazım. Sen Integra'li bitirir bitirmez hedef ilk binden soru izlemeye kalkarsan analamazsın. TYT'de izleyebilirsin temelin var ancak AYT'de son 3-4 aya bırak hedef ilk bin, bir soru yorum ve mini denemeleri. Onun dışında kazandıran yorumlar ve gelişiyorumları izleyebilirsin.

Onu ayarlayacağım zaten bir de mesela her gün matematik izlemeyeceğim, fizik de izleyeceğim, geometri de.

Direkt şundan çekme hedefim var. Yine de haftada 1 saat takılırım dışarıda denemeye giderken.

Burada amaç sadece sosyalleşme değil. Beyin ortamı kodluyor kendince. Burası güvenli rahatlayabilirim burayı bilmiyorum tetikte olmalıyım veya burada şu yapılır diye. Yattığın odayı beyin güvenli dinleme alanı olarak kodlamıştır. Ancak kütüphanede sürekli farklı kişiler ve sürekli farklı masa olunca daha ayık olup odağı arttırıyor insan beyni.

Onu ayarlayacağım zaten bir de mesela her gün matematik izlemeyeceğim, fizik de izleyeceğim, geometri de.

Konu anlatımından hemen yorum sorularına atlama yeter. O konudan 1 soru bankası bitir en az.

Burada amaç sadece sosyalleşme değil. Beyin ortamı kodluyor kendince. Burası güvenli rahatlayabilirim burayı bilmiyorum tetikte olmalıyım veya burada şu yapılır diye. Yattığın odayı beyin güvenli dinleme alanı olarak kodlamıştır. Ancak kütüphanede sürekli farklı kişiler ve sürekli farklı masa olunca daha ayık olup odağı arttırıyor insan beyni
Ben biraz bağırarak da çalışıyorum, böyle çalışınca daha iyi anlıyorum. O yüzden kütüphaneye pek sıcak bakamıyorum. Mesela biyoloji çalışırken 10 saniye sustuğum an yok ama hızlı ezberliyorum böylece